Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 120 посетителя в сайта

Времето

Община Драгоман
Местните данъци и такси за 2018 г.
Вторник, 06 Февруари 2018 13:59

Съобщение

 
Съобщение от Дирекция "Бюро по труда" 05.02.2018г.
Понеделник, 05 Февруари 2018 18:35

Свободни работни места

 
СТАНИ ДОБРОВОЛЕЦ! БЪДИ ЕДИН ОТ ТЯХ!
Понеделник, 05 Февруари 2018 10:24

IMG 0643

  УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

      Община Драгоман набира доброволци за попълване състава на Доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.
Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен, ако е реабилитирано. 
Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования.
Необходими документи за кандидатстване :
1. Заявление и формуляр за кандидатстване по образец, съгл. Приложение №1 и Приложение №2
2. Медицинско удостоверение, доказващо че лицето е клинично здраво (от личен лекар)
3. Справка от психодиспансер, че лицето не се води на отчет
4. Свидетелство за съдимост 
5. Копие от документ за придобито образование, специалност или правоспособност
6. Писмено съгласие от работодателя/ите за заетите по трудово или служебно правоотношение, че са съгласни да кандидатства за доброволец
7. Актуална снимка (с размери 3,5/4,5 см)
8. Декларация за съгласие за обработка на лични данни, съгл. съгл. Приложение №3
 Кандидатите за доброволци прилагат и копие от документ за правоспособност за извършване на дейности със специализирана техника и/или оборудване и копие от свидетелство за управление на МПС за съответната категория ако има такива.
 Доброволците получават възнаграждения за извършените дейности съгласно Наредба за организиране дейността на доброволните формирования.
 Доброволно формирование Драгоман разполага изцяло с защитна екипировка и техника, членовете са застраховани и допълнително стимулирани от органите на местната власт.
 За повече информация и получаване на необходимите документи
 тел. 0879103400 - Десислава Димитрова- ССИ, ОМП и ЗНБА
 

                                                                                                                                                  ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

 

 
02 февруари – Световен ден на влажните зони
Петък, 02 Февруари 2018 16:50
   На тази дата през 1971г. в иранския град Рамсар, е подписано първото глобално природозащитно споразумение. Тази година темата е „Влажни зони за устойчиво градско развитие“Мисията на конвенцията е "опазването и разумното използване на всички влажни зони  чрез местни и национални действия и международно сътрудничество като принос към постигането на устойчиво развитие в целия свят". Влажните зони са сред най-разнообразните и продуктивни екосистеми. Те осигуряват основни услуги и доставят цялата ни прясна вода. Те продължават да се разграждат и да се превръщат в други приложенияНашият район е изключителен и известен с природата, историята и забележителностите си, една от които е прекрасното карстово блато, което изобилства от природни ценности.
    За поредна година Сдружение за дива природа БАЛКАНИ, община Драгоман и Туристически информационен център отбелязаха Световния ден на влажните зони. За да научат какво е „влажна зона“, значението й за хората, животните и растенията, Център за опазване на влажните зони  „Драгоманско блато” посрещна ученици от СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман и от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Сливница. Децата бяха запознати с разнообразието от животински видове и растения, както в Драгоманско, така и в Алдомировско блато. Огромен интерес сред присъстващите предизвика новата технология, която използват от сдружението за наблюдение върху начина на живот в блатото, а именно - фотокапаните.  За да разберат как точно работи апарата, децата изгледаха снимки и видеоклипове заснети от него през 2017г. в Драгоманско блато. Уникалността на записите е, че са уловени кадри на птици, змии и жаби в естествената им среда без човешко присъствие.  Децата имаха възможността да видят как се поставя фотокапан и да разберат как точно работи сензора за движение. След изключително интересната презентация учениците от гр. Сливница посетиха Драгоманско блато, като въпреки студеното време се разходиха по пътеката във вътрешността му и се качиха на кулата за наблюдение.
    Децата останаха очаровани от красотата и големината на блатото и обещаха, че ще дойдат пак през пролетта, за да могат да видят всички животни и растения.  

IMG 5547

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
продължава>
 
Петльовден е - празникът на мъжките рожби
Петък, 02 Февруари 2018 16:46
     Петльовден е български народен празник, който  в различните краища на България  се почита с различни обичаи. Древна българска легенда разказва, как този ден е свързан с най-тежкия за нашият народ  данък-кръвният данък (взимането на мъжки рожби за еничари). Легендата разказва как смела българка от с.Еркеч скрива мъжката си рожба от турците и отказва да им го предаде, а те се заканват, че ако не бъде предадено ще бъде заклано. Храбрата майка им заявила,че сама ще заколи детето си, но не ще им го предаде. През нощта тя извежда и скрива детето си далеч извън селото, заклала в полунощ петел на прага на къщата и опръскала с кръвта му навред. Когато сутринта дошли повторно, турците останали стъписани пред постъпката на майката и повече не събирали момчета за еничари от това село. От тогава до сега този ден се отбелязва като празник на мъжката рожба, като ден на мъжкото начало на българския род.Тази легенда разказва колко силна и храбра е българската майка и колко несломими са нейната вяра и дух.

jdjd
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>