Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 47 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Община Драгоман
Покана
Вторник, 09 Септември 2014 10:27

aaas

П О К А Н А

за

заключителна пресконференция по проект „Обучение на служителите на Община Драгоман”

15 септември 2014 г. (понеделник), 14:00 часа,

Община Драгоман, ул. „Захари Стоянов” №26

 

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви поканим на заключителна пресконференция по проект „Обучение на служителите на Община Драгоман”, която ще се проведе на 15 септември 2014 г. (понеделник) от 14:00 часа в Община Драгоман, ул. „Захари Стоянов” №26.

По време на пресконференцията ще бъдат представени постигнатите цели и изпълнените в рамките на проекта дейности. Реализирането на проекта допринесе за повишаване на квалификацията и професионалните умения на служителите в Община Драгоман. Чрез повишаването на компетентността на общинските служители се подобрява и процеса на обслужване на гражданите и бизнеса и предоставянето на качествени услуги.

Проект „Обучение на служителите на община Драгоман”, Договор N13-22-1/02.01.2014 г. е финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Бенефициент на проекта е Община Драгоман.

 

За контакти и информация:

Община Драгоман

Телефон: 07172/21-03

Факс: 07172/20-14

e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

web: http://www.obshtinadragoman.com/

 

Този документ е създаден с финансовата помощ на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Драгоман и при никакви обстоятелства не отразява официалното становище на ЕС и Договарящия орган.

 
Уведомително писмо
Понеделник, 08 Септември 2014 14:33

 
Заповед за отмяна на търг
Петък, 05 Септември 2014 14:20

Прекратена процедура за провеждане на публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем за срок от 3 (три) години на помещение в сградата на СОУ „Христо Ботев” гр. Драгоман – предназначено за училищен бюфет с търговска площ от 16,80 кв.м. и общи части с площ от 16,00 кв.м.

Заповед

 
Прелестно представяне на Драгоманските деца
Сряда, 03 Септември 2014 14:36

20140829 193612 Със силен старт започнаха представянето си децата от ФК Драгоман на турнира КУПА ЮЖНО ЧЕРНО МОРЕ 2014". С изиграните мачове  децата завоюваха три изключителни победи. Срещу отбора на Бургас спорт, който всъщност бе контрола, завършиха 8:0. Головете отбелязаха Майк Мишев, Васил Борисов - два гола, Мартин Стойчев - два гола, Радослав Миланов, Симеон Георгиев и Никола Борисов. 

В последствие, с прекрасна игра, добри качества и умения на целия отбор, останалите два мача също завършиха с победа  отборите ФК Драгоман - Павликени 6:1 и ФК Драгоман - Чирпан 3:2. В последния мач от турнира отборът  на ФК Драгоман загуби с 2: 1 от отбора на Монтана, въпреки по-добра игра, хъс и мотивация, и така нашите деца се класираха на 2-ро място. След всяка заслуженена победа  децата с много вълнение  посрещнаха  изненадите, които им поднасяха организаторите, искрено се забавляваха в непринудените интересни игри и изживяваха незабравими щастливи мигове.

продължава>
 
4 НЕЗАБРАВИМИ ПРАЗНИЧНИ ДНИ! ВЪЛНУВАЩИ ИЗЖИВЯВАНИЯ ЗА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ!
Понеделник, 01 Септември 2014 16:10
logo praznik

Драгоман отпразнува тържествено своя 45- годишен юбилей!

За първи път юбилейният празник  протече в рамките на 4 дни - от 29 август до 1 септември – по традиция съобразно взето решение на ОбС Драгоман се провежда в последната събота от месец август в рамките на един ден. 

Идеята за организирането на няколкодневни тържестваи мероприятия за всички поколения бе на община Драгоман и СОНИК СТАРТ ООД, а успешната й реализация бе дело на голям колектив от организатори, ентусиасти, доброволци, музиканти, педагози, специалисти, медии, охранители, служители, администрация и пр. Перфектната организация гарантира доброто качество и синхрон между отделните мероприятия и успя да внесе неповторими изживявания, много емоции и забавление за всички възрасти, както и да задоволи  различните предпочитания в музикалните, сценичните и изкуствоведските жанрове.

ПЪРВИ ДЕН – 29 август, денят, в който община Драгоман стана град преди 45 години! /СНИМКИ/

Млади музикални таланти от цяла България на една сцена в YOUTH MUSIC FEST Драгоман!

Организираният за първи път в общината мащабен рок-концерт даде възможност младежки рок, поп банди и соло изпълнители от цялата страна да огласят центъра на Драгоман по повод празника на града. Много настроение, емоции, възгласи,  хорово пеене и непринудени танци – това се видя на централния площад в града. Младите тинейджъри изживяха истинска наслада и удоволствие, пригласяха активно на изпълнителите и нежелаеха концерта да приключва. Неколкократно бе извиквана на бис драгоманската вокално-инструменталната група „МЕЛДИ“, чиито изпълнения искрено развълнуваха и плениха присъстващите. Заключителното изпълнение предизвика разбираема изненада и сред публика, и сред изпълнители – на сцената се появи облечено в народна носия местно младо талантливо момче, което на дудуче перфектно подхвана и засвири право хоро. С ритъм, бас и барабани се включиха към него музикантите на  „МЕЛДИ“ и на площада се изви кръшно хоро, на което не се поколебаха да се хванат всички – и музиканти, и вокалисти, и публика, и гости.

ВТОРИ ДЕН – 30 август – празничният ден. /СНИМКИ/

Започна в 17.00 ч. с тържествен водосвет в енорийския храм „Св.Арх.Стефан“, отслужен от Бранитски епископ Григорий – Викарен епископ на Софийска Света Митрополия, свещеници, дякони и певци от Митрополията и енорийски свещеник отец Асен. Църковната служба прикова в захлас и молитвено мълчание всички присъстващи и гости в църквата и дълго ще се помни както с изключителното пеене, така и с вълнуващото благопожелателно слово на Дядо Григорий.

Последва традиционната тържествена сесия на ОбС Драгоман, открита от неговия председател Венцислав Димитров в присъствието на всички общински съветници, много гости, общинска администрация, почетни граждани, жители на общината и околностите.  В своето кратко, но вълнуващо и човешко слово кметът на община Драгоман Андрей Иванов поздрави жителите и гостите с юбилейния празник, направи кратък анализ на постигнатото и предстоящите дейности в общината и призова към най-голямата християнска добротел – добротата. Неговите думи провокираха присъстващите гости с изказвания, като всички се обединиха в това, че  любовта, добротата и съпричастността ще променят света към по-добро.

От 18.30 ч. на сцената стартираха изявите на танцовите и певчески състави на НЧ „Мелдия -2012“ гр. Драгоман и НЧ „Христо Ботев 1925“ с. Габер, последвани от концертите на Ани Саръндева и Константин. Истинска радост и възторг предизвика празничната заря, озарила небето над Драгоман малко след 22 ч. Тържеството продължи с хора и веселие и  с „Дискотека под звездите“.

ТРЕТИ И ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 31 август и 1 септември - доброволчески лагер„Приказка за доброто – приключение без край“ /СНИМКИ/

Под това мото премина тази година превърналия се вече в традиция Доброволчески лагер на Центровете за социални услуги  под ръководството на СОНИК СТАРТ. „Приказка за доброто – приключение без край“ е третото в национален мащаб събитие, обединяващо младежи от цялата страна около значима кауза и пълноценно прекарване на свободното време, и първото в Софийска област.

Демонстрационният Доброволчески лагер се проведе в гр. Драгоман под патронажа на г-н Андрей Иванов, кмет на Община Драгоман, с активното участие на Център за обществена подкрепа Драгоман. Участваха деца и представители от Центровете за обществена подкрепа в Драгоман, Първомай, Карлово, Дупница, Ихтиман, Балчик, Левски, Центъра за настаняване от семеен тип в Карлово, както и Дневния център за деца с увреждания в Карлово. Всички бяха настанени в палатков лагер в градския парк, за столови се използваха две шатри, където децата получаваха своята храна, за работни зали / работилници / се използваха както беседките, така и предварително докарани и монтирани маси и пейки.

Истински приятни емоции и вълнения изпитаха участниците в лагера, гостите и дошлите местни деца и родители при запалването на лагерния огън в 12.00 ч. на 31 август. Последваха разнообразните занимания и невероятните творенията на децата – едни правеха изящни татуировки, други рисуваха с „вълшебни“ спрейове прекрасни фигури, имена и картини на бели тениски, които после щедро подаряваха, доста дечица сами пожелаха да нарисуват своите подарени тениски и да напишат на тях своите имена. Няколко дечица изваяха прекрасни етюди, дялайки и рисувайки върху тухли итонг, по-големите извършиха доста трудоемка дейност – обработиха с мотики твърдата изсъхнала земя около алеите и засадиха прекрасни есенни хризантеми. Други оформиха с предварително саморъчно боядисани камъчета емблемите на община Драгоман и СОНИК СТАРТ ООД. А голям интерес сред всички присъстващи предизвика поднесената от младите членове на Български Младежки Червен кръст – Драгоман нагледна презентация за „Първа долекарска помощ“ под ръководството на БЧК – София област и местния Консултативен кабинет към МКБППМН.

Тези два дни  наистина ще се останат незабравим момент в живота както на участниците, така и на децата, родителите и гостите на община Драгоман.

Повече любов, повече доброта и добротворство – към това призоваха децата от доброволческия лагер, отправяйки се към своите градове и носейки в себе си частица от лагерния огън, който бе запален за първи път в нашия град!

 

 

 
<< Начало < Предишна 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Следваща > Край >>