Навигация

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 39 посетителя в сайта

Времето

Община Драгоман
Храмов празник на Неделишки манастир „Свети Атанасий“
Сряда, 02 Май 2018 21:15

 

   Днес 02.05.2018 г. е храмовият празник на Неделишки манастир „Свети Атанасий“. На този ден отдаваме почести на нашия покровител и закрилник – Св. Атанасий и го молим да ни дарува здраве, късмет и благоденствие.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !

 

manastir 1

manastir 2

 
СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В ДБТ СЛИВНИЦА КЪМ 30.04.2018 г.
Вторник, 01 Май 2018 14:57

Работни места

 
Байк и Рън за Чепън
Понеделник, 30 Април 2018 21:32
   На 28.04.2018 г. се състоя седмото поредно издание на международното състезание „Байк и Рън за Чепън“. Броят на участниците във всички дисциплини бе над 400 души, което изненада приятно всички и надмина нашите очаквания. Официално състезанието бе открито от г-н Любен Кънчев /зам. министър на туризма/, който даде и старт на бегачите. Те бяха изпратени с бурни аплодисменти от събралите се хора на площада. Живописният им маршрут на бегачите бе разделен в две категории: малко трасе – 21 км. и голямо – 42 км. Стартът на бегачите бе даден в 10:00ч. от г-н Валентин Милушев /Депутат от 44-то НС/. И там трудното трасе, което не е за подценяване бе в две категории – малко и голямо трасе, с подкатегории ХСМ и ХОБИ.
    Тук е мястото и да споменем, че нашето изключително състезание се включи и в Българска колоездачна лига, чиято цел е да обединява любителите и организаторите на планинското колоездене. Изненадите не спират до тук. След стартът на байкърите за настроението на всички гости и журналисти се погрижиха НЧ „Христо Ботев 1925“ с. Габер и НЧ „Мелдия 2012“ гр. Драгоман. Не остана незабелязано и оригиналното представяне на група „Мелди“, които приковаха погледите към себе си с музикалното си представяне. Голямо впечатление направиха НЧ „Самообразование – 1919“ с. Големо Малово, НЧ „Селска пробуда – 1930“ с. Несла и НЧ „Бурел 2013“ с. Ялботина със своите кулинарни изложби и ръчно направени сувенири. На площада имаше и благотворителен базар под наслов „Заедно за усмивката на Иво“, с който доказахме, че заедно можем повече. Впечатлението, което оставихме на гостите в нашия град е, че сме единни, добре организирани и в готовност да помогнем. Всички тези мероприятия допринесоха за прекрасното настроение на публиката и създадоха уникална атмосфера. Земното кълбо, предоставено от РИОСВ, отново бе голяма атракция и повод за много снимки. Тази година за първи път се проведоха детски състезания на различни места – за малките състезатели бе затворена ул.“Петрушин Мадов“, където те показаха своя хъс и спортен дух. Община Драгоман и „Active kids” организираха състезания в две категории: бягане и колоездене, в три възрастови групи.
    Имаше въжен парк на предизвикателствата и игри приготвени от аниматор. За придружителите и гостите на град Драгоман имаше и томбула изненада: „Изненадата на кмета“, която включваше безплатна екскурзия до Неделишкия манастир с гид. Така осем наши гости и жители на града се докоснаха до този културно-исторически паметник на повече от 10 века. Благодарим за присъствието и уважението, което показаха към нас нашите официални гости, сред които бяха кметове на съседни общини, кметове и представители от общините Пирот и Димитровград – Република Сърбия, г-н Любомир Попйорданов – Представител на българската асоциация за алтернативен туризъм и главен съорганизатор на събитието, г-жа Цвета Бояджиева – PR на РИОСВ-София. За да бъде това състезание на това ниво, трябва да благодарим на нашите партньори и съорганизатори: „СТЕНАТА“, „БАНКЯ“, „БДЖ“, “BIKE CENTER”, ”SPORT DEPOT”, “SCOTT”, “ALPINA”, “OMEGA BIKES”, “CUBE”, ”RAM”, “ROO’BAR”, “BCL”, “ACTIVE KIDS”, „SPETEMA“ и “BIKE CENTER”. Събитието вече е отразено в редица престижни медии и издания, като очакваме и филм, който се засне по време на състезанието. Радваме се да отбележим и че сред тазгодишните състезатели имаше и група французи, които бяха и сред победителите и гордо се качиха на почетната стълбичка.
    Г-н Андрей Иванов и цялата общинска администрация благодари на всички, които се включиха в подготовката и самото състезание. Очакваме с нетърпение наситената с емоции надпревара в красивата местност на Чепън планина и Драгоманското блато през 2019 г.

IMG 8951

продължава>
 
Приказландия
Понеделник, 30 Април 2018 21:14

   ДГ „Радост“ отбеляза Световния ден на книгата. Целта е да се предизвика любов към литературата в децата ни. На 30.04.2018 г. групи пресъздадоха народни поучителни приказки, разиграха мини театър, украсиха детското заведение с тематечни рисунки и показаха предварително попълнени анкети от своите родители. Децата успешно се пренесоха в свят, изпълнен с вълшебства и ценни уроци, който бе наречен „Приказландия“. Пресъздадоха  се най-различни приказки, сред които „Сливи за смет“ и  „Под гъбата“. Заедно със своите възпитатели повториха поуките и обясниха, защо книгата е толкова важна за тях. С много вълнение показаха своята нова библиотека,подредена от деца и учители. В края на тържеството малките възпитаници обещаха често да посещават „Приказландия“ и умело да извличат всички ползи от приказките.

Dg1

 

продължава>
 
ФК „Драгоман“ с втора победа на свой терен.
Понеделник, 30 Април 2018 19:35

    На 29.04.2018г. на градския стадион се проведе вторият от общо пет домакински срещи за отбора на гр. Драгоман. Футболната среща бе между ФК „Драгоман“ и „Ком“ – Годеч. Победител отново е ФК „Драгоман“ с резултат 2:1. Младите ни футболисти се радваха на голяма подкрепа от своята публика, част от която и този път бе г-н Андрей Иванов / Кмет на Община Драгоман/.

img 9510

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>