Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 109 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Съобщение
Сряда, 07 Декември 2016 10:30

MinFin

Данъчните облекчения за деца ненавършили пълнолетие и за
деца с увреждания могат да се ползват при работодател с подаване на 
                       декларации в срок до 31 декември 2016г.
 
 
За информация:  Петър Захариев
                  Тел :     029334042
 
 
     Данъчните облекчения за деца ненавършили пълнолетие и за деца с увреждания за 2016г. могот да се ползват и при работодателя с подаване на декларации по образец.
      Декларациите следва да се представят пред работодателя в срок от 30 ноември до 31 декември 2016г. Образците на декларации може да се изтеглят от сайта на НАП – www.nap.bg
      Препоръчително е лицата които ще ползват тези данъчни облекчения и са получили през 2016г. доходи само по трудови правоотношения, да ползват тези облекчения при работодателя си, като до 31 декември 2016 представят декларациите по образец.
       И двата вида данъчни облекчения се ползват независимо едно от друго.
       Към подаваните пред работодателя декларации не се прилагат никакви други документи – актове за раждане, свидетелства за граждански брак и други.
За да се ползва данъчното облекчение за дете с увреждания задължително към декларацията се прилага решение но компетентен орган – ТЕЛК / НЕЛК , удостоверяващо вида и степента на увреждане на детето.
       В случай, че данъчните облекчения за 2016г. не се ползват при работодателя, те ще се ползват по общият ред – с подаване на годишна данъчна декларация по чл.50, ал.1 от ЗДДФЛ в срок до 30 април 2016г.
       Допълнителна информация може да получите на информационният телефон на НАП – 070018700 – на цената на един телефонен разговор.