Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 168 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Курс за първа долекарска помощ на работното място
Четвъртък, 18 Октомври 2018 12:59

 1

 На 15 и 16.10.2018г. Община Драгоман съвместно с ОБС БЧК – София област, организира курс за първа долекарска помощ на работното място. В обучението се включиха служители на общинска администрация Драгоман, служители на различни звена към общината, кметове и кметски наместници. Лектор и обучител на курса бе д-р Полина Русева, която в рамките на два дни запозна всички включили се с основните понятия и похвати за изпълнението на адекватна първа долекарска помощ.
 Практически бе показано как се действа при различни здравословни състояния и травми на човек, видовете реакции при инциденти, както на работното място, така и в бита, при масови злополуки и бедствия.  Наблягайки на практическата част, бяха показани основни моменти – сърдечен масаж, обездвижване, обработка на различни видове рани и действия при различни контузии.
 2
 3
Особено внимание бе обърнато на точното предаване на информация към тел. 112, за да успеем максимално да ориентираме лекарските екипи за случилото се и състоянието на пострадалите.
Разделихме се е д-р Русева по-уверени и сигурни в себе си, че ще бъдем полезни и можем да помогнем при нужда, като си пожелахме никога да не се налага да прилагаме наученото.
Благодарим на д-р Русева за ентусиазма и професионализма, с който поднесе информацията, както и на ОБС БЧК за съдействието и организацията.
4
 
Назад