Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 151 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Парада на руските и съветски автомобили 2019г.
Вторник, 18 Юни 2019 08:17

12

Над 30 автомобила и 7 мотора се включиха в тазгодишното издание на Парада на руските и съветски автомобили, който се проведе за втора поредна година в Драгоман. Организатор на атрактивната проява, която се състоя на 15 юни е община Драгоман, а за празничното настроение на участниците и гостите се погрижи група „Грамофон“, която изпълни емблематични руски песни. Официални гости на събитието бяха: Константин Артюшин – търговски представител на Русия в България, Сергей Николашин – зам.-търговски представител и представител на Държавна корпорация „Ростех“ в България, Алексей Новоселов – съветник на Посолството на Русия в България, Олег Андросов – сътрудник към Търговското представителство на Русия в България и Николай Борисов – зам.-областен управител на Софийска област. Непосредствено преди официалното откриване на Ретро автомобилния парад, руските гости, заедно с кмета на община Драгоман – Андрей Иванов и зам.-кмета Лидия Банкова, поднесоха венци и цветя и се поклониха пред паметника на загиналите в района на гр. Драгоман съветски военни летци във Великата Отечествена война на 26-ти септември 1944 г. Гостите изразиха задоволство от отлично поддържания паметник от страна на общината, което е свидетелство за високо хуманно и цивилизовано отношение към историята и историческите събития. След отдадената почит към геройски загиналите, делегацията разгледа Спортната зала, Туристическия информационен център, паметника на Васил Левски и др. забележителности в града.


1

2

На тържественото откриване на Автомобилния парад, кметът и гостите приветстваха участниците и разгледаха изложените автомобили и мотори. Най-голямо впечатление у всички предизвика автомобил с марка „Москвич“, модел 401, произведен 1954 г. със собственик Емил Петров от град Ямбол. На голям интерес се радваше и автомобил с марка „ГАЗ“, модел 22, година на производство – 1966, със собственик Васил Филипов. И двата автомобила бяха отличени с награди. 

3

5

Грамота за традиционно местно участие бе връчена от кмета Андрей Иванов на Недялко Недялков от гр. Драгоман, който участваше в Парада с три собствени ретро-мотора, както и на Венелин Георгиев, който взе участие с автомобил ВАЗ - 21011. 

7

8

Партньори на Втория ретро парад на съветските и руските автомобили са: Лада Клуб – България, Клуб Москвич и списание „Автокласика“ – първото специализирано издание за класически автомобили и мотоциклети в България.

11

15

16

17

 

 
Назад