Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 720 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН 2020 – АДРЕНАЛИН С КАУЗА
Понеделник, 13 Януари 2020 11:37
25 април 2020 г. се очертава да бъде повратен момент в ежегодния първи голям старт за сезона за отдадените на планинското бягане и маунтийн байк обществото. Нови трасета, нови дистанции и категории, отличен стартов пакет и награди. Организаторите – магазини Стената,  Община Драгоман и СДП „Балкани“ си поставят за цел да подпомогнат възстановяването на част от инфраструктурата на Драгоманско блато, едно от 11те световно значими орнитологично важни места в България. И още – минимизиране на пластмасовия отпечатък.
„5 лв от всяка стартова такса, ще отиде за възстановяване на металния мост отвеждащ към вишката, която децата и всички лючители на птичето богаство така добре познават. Времето за говорене мина. „ – заявява Любомир Попйорданов, визионер, и идеолог на състезанието. Още една важна крачка – маркировката става по-отговорна, като се отказваме от масовото ползване на пластмаса. „Приканваме всички участници да си носят своите шишета за вода, не можем повече да участваме в генерирането на пластмасов отпадък“.
Преди 8 години всичко започва като една смела идея, за развитие на една дестинация чрез приключения и активен спорт. През тези години близо 5000 души са въртяли по пътеките на Чепън по време на състезанието или през летните месеци.
Планинското бягане за мнозина е наркотик. Мнозина  се впускат в практикуването на планинско колело в търсене на адреналин.Родени на границата между 20ти и 21 ви век, ние  търсим и се храним от преодоляването на предизвикателства. Еверест , Ел Капитен, Луната, всички отколешни митове са развенчани, часовникът цъка в главата на всеки съвременен човек, животът придобива облика на състезание без граници. Всичко това се случва сред Природата. А тя, тя боледува. А това значи че и ние боледуваме. Трябва да направим нещо за природата в България, за природата на Чепън планина и Драгоманското блато, които така гостоприемно ни посрещат, година след година.
Можем ли да съберем три хиляди лева за неотложен ремонт на съоръжения в Драгоманското блято? Можем! Очаквайте отваряне на нашата система за ранна регистрация до дни. Бъдете част от едно истинско състезание, преплетено с кауза, в което всяка регистрация има не само символично значение. Първите регистрирали се, както и предните години ще имат предимство и за ползване на осигурения от нас железопътен транспорт.
БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН се променя. Участвай и Ти!

КАКВО Е НОВОТО
Старт/Финала е на едно и също място – центъра на Драгоман, пред общината. С тази промяна дължините на обичайните трасета 21/42 км се увеличават с два километра.
Дистанциите. Добавени са две изцяло нови дистанции за бягане. 12 км До върха и Обратно и 30 км Чепън Скай.
Посоката. Само при бегачите се обръща посоката на бягане при обичайните дистанции 23 и 44 км. Трасето е същото както на предишните издания, но бягането е различно.
Маркировката. От тази година спираме изцяло маркировъчната PVC лента и започваме да ползваме маркировъчни колчета и биоразградим спрей.
 
Назад