Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 110 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Община Драгоман отбеляза Бабинден
Вторник, 21 Януари 2020 23:33
По традиция, за девета поредна година община Драгоман организира честването на Бабинден – денят на родилната помощ.
С много танци, тематични игри, изложби и забавления протече днешнеят ден. Бяхме посрещнати от НЧ „Мелдия 2012“, които изиграха танц специално за всички присъстващи. Преминахме през кулинарна изложба и конкурс „Вкусотиите на баба“, които ни пренесоха в бабината кухня и усетихме онзи аромат на приказното детство. Върнахме времето назад със стари фотографии и пресъздадохме как са се повивали новородените в миналото.

IMG 2582

IMG 2584
IMG 2587

IMG 2593

IMG 2654

IMG 2665

Наш специален гост бе г-жа Василка Рашкова – акушерката, която е помогнала на няколко поколения жени в гр. Драгоман, както и г-н Андрей Иванов / Кмет на община Драгоман/, който има огромна заслуга за организирането на тържеството.

IMG 2637

Самодейците от НЧ „Христо Ботев 1925“ - с. Габер, ни зарадваха показвайки ни гоблен, ръчно плетиво и изпяха за нас любими народни песни.
НЧ „Самообразование 1919“ – с. Големо Малово се представи с изложба на произведения от хартия и глина.
Антоанета Толтукова ни показа красотата на българските шевици, които тя ръчно бродира, Мария Георгиева ни зарадва отново с ръчно плетиво, а Венета Трайкова бе приготвила тематични стихове за тържеството.
Благодарим на всички, които с такова голямо желание се включиха в нашия празник, благодарим и на к-с „Зелен свят“ за гостоприемството и вкусната храна. С голямо нетърпение очакваме следващата ни среща!
 
Назад