Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 148 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

З А П О В Е Д № РД-15-395/ 27.05.2020 г. във връзка с временни противоепидемични мерки на територията на Община Драгоман, считано от 26 май 2020 г. до 14 юни 2020 г.
Сряда, 27 Май 2020 12:07

З А П О В Е Д

№ РД-15-395/ 27.05.2020 г.

               На основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА, чл. 63 и чл. 63в от Закона за здравето, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс и във връзка с Решение № 325 на Министерския съвет от 14.05.2020 г. за обявяване на извънредна епидемична обстановка и Заповед № РД-01-277/26.05.2020 г. на Министъра на здравеопазването

 

НАРЕЖДАМ:

I. Въвеждам следните временни противоепидемични мерки на територията на Община Драгоман, считано от 26 май 2020 г. до 14 юни 2020 г:

1. Не се разрешават посещенията в:

а) увеселителни и игрални зали, дискотеки и барове;

б) закрити търговски площи на заведения за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, с изключение на заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход;

2. Считано от 01.06.2020 г. се разрешават посещенията в закрити площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, , в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар. /Министрите, съгласно функционалната си компетентност дават указания след съгласуване с министъра на здравеопазването/

3. Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата, центровете за подкрепа на личностно развитие и специализираните обслужващи звена от системата на предучилищното и училищното образование. Институциите от системата на предучилищното и училищното образование организират обучение на ученици, оценяване и подкрепа за личностно развитие доколкото и ако е възможно от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии. Изключение от забраната се допуска по отношение на:

а) присъствието на деца, на ученици, на студенти и на докторанти на територията на институции от системата на предучилищното и училищното образование и на територията на висшите училища за осъществяване на дейности по приключването на учебната 2019/2020 г., както и за практически обучения и изпити по практика  и за подготовката на учебна 2020/2021 г., когато е невъзможно тези дейности да се реализират от разстояние в електронна среда и/или е неотложно реалното присъствие. В тези случаи директорът на институцията, създава организация за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки;

б) присъствието на деца и ученици за осъществяване на дейности за подкрепа на личностно развитие по смисъла на Закона за предучилищното и училищното образование, съгласно указанията.

4. Считано от 01.06.2020 г. се разрешават всички извънкласни занимания, в т.ч. занимални, клубове, детски центрове и други, съгласно указанията .

5. Не сe разрешава провеждане на масови спортни мероприятия на открити и на закрити места (в спортни центрове, клубове и други).

Изключение от забраната се допуска за колективно и индивидуално спортуване без състезателен характер, без публика на открито, за фитнес центрове и зали, при заетост на местата не повече от 10 човека за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв.м. площ.  Изключение от забраната се допуска за индивидуалните спортни занимания на закрито, без състезателен характер, без публика. Изключения от забраната се допускат за самостоятелни плувни комплекси и басейни, аквапаркове, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти, считано до 01.06.2020 г.

Считано от 22.05.2020 г. се разрешават колективните спортни занимания на закрито, без състезателен характер, без публика.

Считано от 26.05.2020 г. се разрешават индивидуалните и  колективните спортни занимания на закрито и на открито, без състезателен характер, без публика за деца до 18 годишна възраст.

Допуска се организиране и провеждане на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на професионалните футболисти и подновяване на първенството за първа и втора професионална футболна лига на етапи, считано от 15.05.2020 г., а считано от 05.06.2020 г. може да започне първенството за първа и втора професионална лига, без публика.

6. Забранява се провеждането на масови научни мероприятия (конференции, симпозиуми и други).

7. Считано от 26.05. се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други), при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50% от общия им капацитет на открито и при максимален капацитет на използване на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други) според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв.м. площ. при условията на т. II.

8. Забраняват се посещения на външни лица/свиждания в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

9. Определя се часови диапазон от 8,30 до 10,30 часа всеки ден, в който само лицата на видима възраст над 60 (шестдесет) години могат да посещават хранителните магазини и аптеките.

10. Дейностите, които не се преустановени или забранени с тази заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед № РД-15-373 от 15.05.2020 г.

II. Настоящата заповед да бъде сведена до знанието на населението чрез публикуване на интернет страницата на община Драгоман.

III.Тази заповед отменя моя Заповед № РД-15-381/20.05.2020 г.

IV. Контрол по изпълнението на заповедта да се осъществява ежедневно от РУ на МВР Сливница и Общински инспекторат – Драгоман.

 

АНДРЕЙ ИВАНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ДРАГОМАН