Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 101 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Група доброволци отделиха от времето си през неделния ден за да почистят двора на Маломаловския манастир „Свети Николай Чудотворец“
Вторник, 04 Август 2020 09:52

2

Организатор на доброволческия акт бе Венцислава Миланова, която заедно с група приятели, взеха присърце каузата за облагородяването на манастира. Направиха мястото около храма по-достъпно.

Община Драгоман подпомогна младите ентусиасти с извозването на събраните отпадъци.

След близо 2 годишни усилия от страна на община Драгоман, с подкрепата на Софийска Света Митрополия и професионалната помощ на нотариус, най – сетне Маломаловският манастир „Св. Николай Чудотворец“ се сдоби с дългоочаквания нотариален акт. Това ще позволи манастирът да кандидатства с проект по Мярка 7.6 на ДФ „Земеделие“, който вече е разработен, както в частта за ремонтни и реставрационни дейности на църквата, така и за възстановяване и обновление на стопанската/жилищна сграда в манастирската Света обител.

1

Примерът, който ни дават тези млади доброволци е похвален. Ние осъзнаваме нуждата от важността на действията на доброволците и мисията им да помагат. Надяваме се, че все по-често ще ставаме свидетели и участници в подобни прояви.

3

 
Назад