Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 130 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Протокол от проведено на 05.11.2020 г. заседание на Общински щаб за координация и предприемане на мерки за предотвратяване на корона вирус (COVID-19)
Четвъртък, 05 Ноември 2020 15:53

Днес, 05.11.2020, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, се свика Общински щаб на община Драгоман за координация и предприемане на мерки за предотвратяване на корона вирус, сформиран със Заповед № РД-15-787/29.10.2020 г.

 

Членовете на щаба бяха оповестени в 11.45 ч. и се събраха онлайн за провеждане на извънредно заседание, което протече в следния ред:

 

1. Обща оценка и преглед на ситуацията за разпространението на инфекцията на национално ниво.

2. Запознаване, оценка и преглед на ситуацията за разпространението на инфекцията на територията на община Драгоман

3. Преглед и обсъждане на мерките, взети до настоящия момент на територията на общината.

4. Кратка информация от общопрактикуващите лекари на територията на общината за ситуацията и необходими мерки.

          5. Неотложни мероприятия за изпълнение Заповед № РД-01-626 от 27.10.2020 г. на Министъра на здравеопазването и Заповед № РД-15-781/28.10.2020 г. на кмета на община Драгоман за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на община Драгоман;

6. Други – предложения и въпроси за обсъждане.

Във връзка с така предложения дневен ред и относно т.5 и т.6 от дневния ред, констатиране на увеличаване заболеваемостта на територията на община Драгоман бяха предложени и приети единодушно следните мерки:

 1.Да се осъществи изключително строго засилване на контрола по изпълнение на Заповед № РД-15-781/28.10.2020 г. на кмета на община Драгоман за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на община Драгоман;

1.Да се засили контрола от Общински инспекторат - Драгоман и органите на МВР по заведения, магазини и всички обекти с обществено предназначение на територията на общината. Стриктен контрол по спазване на всички противоепидемични мерки, описани в Заповед № РД-01-626 от 27.10.2020 г. На Министъра на здравеопазването и Заповед РД-15-781/28.10.2020 г. на Кмета на община Драгоман, както и изготвяне на предписания и санкциониране на нарушителите.

2.Започване на незабавна дезинфекция от специализирана фирма на всички сгради, общинска публична собственост на територията на гр. Драгоман - ДГ „Радост“, ДЯ „Здравец“, Поликлиника, СУ „Христо Ботев“, сграда Община Драгоман, Спортна зала, Полицейски участък Драгоман-, кметство с. Габер и по предварително изготвена схема за дезинфекция - приложение към настоящия протокол.

3.Да бъде отправено предложение до управителите на хранителните магазини за обсъждане на вариант за намалено работно време на обектите.

4.Да се изиска от ръководителя на ЦНСТ отчет за предприетите мерки до момента във връзка с ограничаване риска от зараза и да се засили контрола по ограничаване събирането на групи от потребителите на ЦНСТ с външни лица , както и да се следи стриктно потребителите да носят защитни маски и да спазват всички мерки, както на територията на центъра така и извън него.

 

 

 

Копие от настоящият протокол да се връчи на всички заинтересовани лица за сведение и изпълнение и да се публикува на официалния сайт на община Драгоман.

 

Членове на Общински щаб за координация и предприемане на мерки за предотвратяване на корона вирус (COVID-19:

 

 

 

Председател:

 

Лидия Банкова-Найденова – Заместник кмет на община Драгоман /п/

 

Членове:

 

1. Марина Асенова- Секретар на община Драгоман /п/

2. Десислава Димитрова – ССИ, ОМП и ЗНБА /п/

3. Анна Крумова – Гл. спец. „СУЗОВ” /п/

4. Иван Божилов – Мл. експерт „Екология“ /п/

5. Тодор Тодоров – Кмет на с. Габер /п/

6. Юлияна Цветанова - Общински инспекторат /п/

7. Тотка Петрова- Общински инспекторат /п/

8. Тодорка Дорутева- Директор „ ДГ Радост“- - гр. Драгоман /п/

9. Станка Наумова- Директор „ ДЯ Здравец“- - гр. Драгоман /п/

10. Стоян Стоянов- Директор СУ „ Христо Ботев“- гр. Драгоман /п/

11. Владислава Мирчева - представител на РУ на МВР Сливница /п/

12. Д-р Стефка Иванова- общо практикуващ лекар /п/
13. Д-р Зина Иванова- общо практикуващ лекар
/п/