Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 224 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

З А П О В Е Д № РД-15-212/11.03.2021 г.
Четвъртък, 11 Март 2021 15:31

     З А П О В Е Д

№ РД-15-212/11.03.2021 г.

 

На основание чл. 61, ал. 2, чл. 63, ал. 4, 6 и 11 и чл. 63в от Закона за здравето, във връзка с протокол от проведено заседание на 10.03.2021 г. на Областния кризисен щаб- Софийска област и Заповед № РД-01-171/10.03.2021 г. на Директора на РЗИ Софийска- област

 

НАРЕЖДАМ:

I. Въвеждам временни противоепидемични мерки на територията на община Драгоман, считано от 12.03.2021 г. до 26.03.2021 г., както следва:

 

1.Задължително е поставянето на защитна маска за лице от всички търговци и посетители на общинския пазар на територията на гр. Драгоман.

2.Въвежда се обучение от разстояние в електронна среда за всички ученици от V до XII клас на СУ „Христо Ботев“- гр. Драгоман.

3.Всички работодатели в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност да въведат дистанционна форма на работа на служителите си.

4.При невъзможност за въвеждане на дистанционна форма на работа, работодателите да организират провеждането на засилени противоепидемични мерки на работните помещения, в това число: филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена, носене на маски и недопускане на служители или външни лица с прояви на респираторна симптоматика.

5.Културно масовите мероприятия на територията на община Драгоман да се провеждат при засилен контрол, като организаторите са отговорни за спазване на противоепидемичните мерки, след съгласуване с РЗИ- Софийска област.

6.Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите са длъжни:

а) да организират дейността си по начин, който осигурява спазването на дистанция най-малко 1, 5 м.

б/ Да осигурят разстояние от 1,5 м. между лицата, на които се предоставят съответните услуги в помещенията и прилежащите към тях площи на открито;

в) да осигуряват дезинфектант за ръце на входа на обекта;

г) създават организация за контрол на входа на обекта по отношение броя на

влизащите лица и носенето на защитни маски за лице;

д) поставят на видно място информационни табели или информират по друг начин потребителите на услуги за задължението за спазване на физическа дистанция, хигиена на ръцете и носене на защитни маски на лицето при посещението на съответния обект.

7. Всички лица, когато се намират в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

8. Всички лица, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

Дейностите, които не са преустановени или забранени с тази заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки.

Настоящата заповед да бъде сведена до знанието на населението чрез публикуване на интернет страницата на община Драгоман.

Контрол по изпълнението на заповедта да се осъществява ежедневно от РУ на МВР Сливница и Общински инспекторат – Драгоман.

 

 

АНДРЕЙ ИВАНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ДРАГОМАН