Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 169 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Съобщение
Четвъртък, 02 Септември 2021 12:27

Уважаеми граждани,

Уведомяваме Ви, че от 7 септември до 3 октомври 2021 година предстои да се проведе преброяване на населението и жилищния фонд.

От 00:00 часа на 7 септември до 24:00 часа на 17 септември 2021 г. ще се проведе преброяване на населението чрез попълване на електронна преброителна карта. Електронното преброяване ще бъде достъпно на територията на цялата страна.

Молим лицата, които ще се преброяват електронно да пазят кода, който ще получат и да го предадат на преброителя, когато посети жилището им.

От 8:00 часа на 18 септември до 20:00 часа на 3 октомври ще се проведе преброяване с преброители и посещение на жилищата и домакинствата.

Лица, които откажат да се преброят електронно или чрез преброител подлежат на административни санкции и ще бъдат глобени.

Призоваваме всички граждани от община Драгоман да спазват противоепидемичните мерки в страната и да ползват защитни предпазни средства при посещенията от преброителите в населените места. Преброителите и контрольорите, които ще извършват преброяването ще се легитимират със служебни карти.

***

Преброяването на населението и жилищния фонд е част от дейността на Националната статистическа система и Европейската статистическа система, осигурява надеждна и изчерпателна информация за броя и характеристиките на населението и жилищния фонд на страната към определен момент, но резултатите от него се използват през целия период до следващото преброяване.

***

За повече информация можете да се обръщате към НСИ на следните телефони: (02) 9078 430 и (02) 9857 235

 

Сайт на Националното преброяване на населението и жилищния фонд 2021: https://census2021.bg/