Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 110 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

ПРОЕКТ “Заедно в училище, заедно в живота!”
Четвъртък, 13 Декември 2012 10:49

 

obqva cdg

ЦДГ „Радост” е партньор на Сдружение „Спорт за теб и мен – спортен клуб по кану-каяк, бокс и силов трибой” в ПРОЕКТ Заедно в училище, заедно в живота! на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013г. по Схема BG051PO001-4.1.05 „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”

 

Целите на проекта са:

1. Съхраняване и развитие на културната идентичност и дейности, насочени към взаимното опазване на културното многообразие на различните етноси в България. В процеса на работа ще се създадат възможности за разгръщане творческия потенциал на децата, както и изграждане на нравствени ценности като приятелство, толерантност и приемане на различните.

2. Формиране на отговорно поведение и натрупване на опит в презентаторските техники.

3. Осигуряването на възможност за изява на децата и да се стимулира траен интерес у тях към учебния процес като цяло чрез следните дейности:

„Детски занаяти”- ще бъдат организирани специални занаятчийски ателиета, в които ще бъдат представени различни традиционни занаяти. Ще има специални детски работилници, в които децата и учениците саморъчно ще работят с различни материали при изработването на битови предмети, коледен реквизит, картички, мартеници, боядисване на яйца, украса на чинийки, вази и др.

Секция „Спортни танци” - за формиране на толерантно отношение не е достатъчно само да се приемат различията, но и да се изтъкват и приликите. Затова се предвижда да се организира обучение по спортни танци, в което да участват деца от българския и ромския етнос. Работейки заедно по усвояване на нови знания и умения, децата ще установят, че не са толкова различни и ще възприемат своите връстници според уменията им, а не според етническата им принадлежност.

Секция „Народни танци” - чрез включването на широк кръг от дейности – слушане, разказване и съчиняване на приказки, предания и легенди, възпроизвеждане на празници, пеене на песни, съчиняване на ритмични съпроводи и импровизация на танцови движения, децата ще се научат да оценяват своите връстници според способностите им, а не според етническата им принадлежност.

4. Усвояване на знания за безопасно опознаване и пребиваване в природата.

Клуб „Екологично отговорни”, чийто задачи са насочени към:

-          Развие у децата и учениците правилно и природосъобразно отношение към заобикалящият ги свят;

-          Възпитаване на умение за наблюдателност и естетически вкус;

-          Подпомогне осмислянето на закономерностите в природата и необходимостта от опазването й чиста;

-          Формиране на навици и умения за природосъобразен начин на живот;

Клуб „Театър”- цел на клуба е изграждане на мултиетнически екип, който чрез средствата на театъра и сценичните изкуства да популяризира общите и специфичните черти в народното творчество на етническите малцинства в България. В процеса на работа ще се създадат възможности за разгръщане творческия потенциал на децата, както и изграждане на нравствени ценности като приятелство, толерантност и приемане на различните.

 

Работата по този проект започна от края на миналия месец ,като за целта бе обособен кът за децата.

 

Последно променен на Четвъртък, 13 Декември 2012 10:52
 
Назад