Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 96 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Община Драгоман с нов спечелен проект
Вторник, 23 Април 2013 08:17

На 22.04.2013 г. в  ДФ „Земеделие“ бе  подписан договор по одобрен проект за „Реконструкция и ремонт на Неделишки манастир „Св.Атанасий Велики“ и прилежащите му пространства, включително вертикална планировка“  по Мярка 322 от ПРСР 2007-2013 г. на стойност 948 866.00 лв.

Чрез поредица от значими инвестиционни дейности, насочени към обновяване на недвижимото религиозно и културно наследство в района,  настоящият проект ще допринесе за съживяване и възстановяване на религиозния и културния живот в цялата община Драгоман, както и в съседните на нея общини.  Изпълнението на дейностите по проекта пряко кореспондира и е в съответствие с целите на мярката за подобряване на качеството на живот в населените места в селските райони.

В конкретен план в резултат на реализацията на проекта пряко ще бъдат удовлетворени духовните потребности  на местното християнско население.

Ремонтните, реставрационни и консервационни дейности, заложени в проекта, ще позволят  православният манастир  „Свети Атанасий Велики да бъде възстановен, след като вече близо пет десетилетия е полуразрушен и изоставен. Ще бъдат изцяло възобновени функциите на манастира и този изслючителен ценен паметник на културното и историческото наследство ще стане достояние не само на местните православни християни, но и важна дестинация за туристи и поклонници от България и чужбина.

Последно променен на Вторник, 23 Април 2013 08:47
 
Назад