Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 184 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Мероприятия
Урок по родолюбие
Понеделник, 13 Юни 2016 14:18

1

На 11.06.2016г. се състоя различно събитие  от досегашните провеждани в община Драгоман – откриване на паметна плоча в памет на загиналите в?ини от с. Чеканец. През юни 2015г. на общоселски събор, Инициативен комитет с председател г-н Валентин Колев  предлага да бъде поставена мраморна плоча с имената на загиналите чеканчани във войните. От събота това вече е факт. Плочата бе направена и монтирана на площада в селото със събрани парични дарения от жителите.

Най-искрени и сърдечни благодарности, признателност и дълбоко възхищение пред членовете на Инициативния комитет за будното им национално съзнание. Те ни показват, че патриотичната душа, която милее за Родината е все още тук, вярна и всеотдайна! Благодарение на тази светла идея в памет на загиналите в?ини от с. Чеканец, имената на тези хора, дали живота си за Майка България, ще греят на построената  мраморна плоча, за да ни напомнят за тяхното Свято дело и изпълват сърцата ни с възхищение и гордост!

Жители на с. Чеканец, загинали във войните за национално освобождение и обединение на България

1912г.-1913г.

Георги Илиев Станков, Григор Станков Янков, Йордан Тодоров Христов, Коста Маноилов Григоров

1915г.-1918г.

Асен Данчев Радев, Васил Стоянов Гергинов, Георги Кръстев Любенов, Дойчо Иванов Паунов, Йордан Германов Любенов, Михаил Динчев Радев, Милан Тодоров Любенов, Михаил Станков Алексов

1941г. – 1945г.

Атанас Германов Любенов, Кирил Стоянов Калев

 Поклон пред Светлата им памет!

продължава>
 
На 11 юни 2016г. в с.Вишан се проведе традиционен събор. За доброто настроение се погрижиха танцьорите от „Ритмика Денс център”.
Понеделник, 13 Юни 2016 13:08

1

Мероприятието бе уважено и от г-н Андрей Иванов - кмет и г-жа Емилия Милушева - зам.кмет на община Драгоман.

продължава>
 
ЦНСТ "Лиско" отвори врати
Понеделник, 13 Юни 2016 07:08

1

На 10.06.2016г. Център за настаняване от семеен тип  за деца "ЛИСКО" гр. Драгоман, отвори врати.

С много голям емоционален заряд, всеотдаен труд, любов и грижа към децата, ЦНСТ "Лиско" вече е факт.  
Прекрасният център бе официално открит от кмета на община Драгоман г-н Андрей Иванов, 
председателя на ДАЗД г-жа Офелиа Кънева и управителя на СОНИК СТАРТ г-жа Миглена Маркова.
Г-н Иванов успя да разчувства присъстващите с трогателна реч, разказвайки как с много вяра,   
положителен поглед напред, сериозен екип и чудесно партньорство, идеите и мечтите се реализират.  
И ето Лиско вече е тук и очаква своите малки приятели, на които от сърце ще подаде ръка. Едно вълшебно 
кътче, където децата изпаднали в ситуация на необходимост от подкрепа ще получават по-качествена грижа
и по-защитена среда за развитие.

продължава>
 
"Първата тренировка по народни танци за малчугани от 5 до 7г. в спортна зала Драгоман"
Петък, 10 Юни 2016 09:14

1

 


 
"Да изчистим България заедно"
Вторник, 07 Юни 2016 07:57

1

Общинска администрация Драгоман и тази година за 5-ти пореден път се включи в кампанията "Да изчистим България заедно". Инициативата има за цел да ни припомни човешкият ни дълг към природата и отговорността ни като жители на тази земя. Не замърсявайте и не изхвърляйте своите боклуци безразборно и навсякъде, ценете повече природните блага и населените си места. Не се изисква много да опазиш чиста околността, както и да събереш отпадъците, които виждаш. Кампанията е един ден, но идеята е да си припомняме този дълг целогодишно и не по задължение, а от етическа ценност. Бъдете активни и пазете планетата. “Бъдете промяната, която искате да видите в света “ – Ганди

продължава>
 
Турнир по ръгби
Петък, 03 Юни 2016 07:45

По повод  традиционното провеждане на „Седмица на Драгоманското блато“, на 31.05.2016г. в новоизградената  ни  „Спортна зала Драгоман“ се проведе турнир по ръгби. Участие в турнира взеха спортисти и възпитаници от СОУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман, отбори от гр. София и гр. Правец. Множество малки и големи ръгбисти, разделени на мъжки и женски отбори, умело наставлявани от своите треньори, разиграха няколко забележителни срещи, като показаха завидни умения и спортсменски качества в атрактивния спорт. В края на турнира по традиция най-добрите отбори бяха отличени с почетни грамоти и награди. Нека си пожелаем все повече такива  интересни и не много стандартни за нашия западен регион мероприятия.

продължава>
 
Седмица на Драгоманското блато
Четвъртък, 02 Юни 2016 15:22

На 30 и 31.05. 2016г. в „Центъра за влажни зони“  Драгоман  бяха организирани презентации на тема „Мониторинг на растенията в района на Драгоманско и Алдомировско блато“,  поднесени  от г-жа Марта Димитрова по повод  традиционното провеждане на „СЕДМИЦА НА ДРАГОМАНСКО БЛАТО“.  Участие в презентациите взеха ученици от СОУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман и  деца от „Кризисен център за деца жертва на трафик и насилие“,  ръководени от своите учители и възпитатели. Всички присъстващи любознателно задаваха своите въпроси, участваха в дискусията и показаха  неприкрит интерес  към забележителното  природно  богатство на нашата  община. 

продължава>
 
1 юни - Международен ден на детето - „Да погледнем през детските очи”
Сряда, 01 Юни 2016 10:14

1

Екипът по проект „Независим живот за гражданите на Драгоман” и „Звено за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда“  към проекта  раздадоха подаръци на най-малките си потребители по повод 1-ви юни – Международния ден на детето. Децата ще участват със собствени  рисунки, стихотворения или песни на организирания Общински детски празник в „Спортна зала Драгоман“ на 02.06.2016 г., където съвместно с поканените малки и големи деца от цялата община да изживеят вълшебни мигове с приказни герои и любими етюди от детски анимации.

         ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МИЛИ ДЕЦА!

продължава>
 
Довиждане детска градина!
Петък, 27 Май 2016 08:50

1

За поредна година ЦДГ”Радост” изпрати своите най- големи възпитаници. На тържественото събитие присъстваха  кмета на Община  Драгоман г-н Андрей Иванов и заместник-кмета г-жа  Лидия Банкова,  началните  учители на бъдещите първокласници- Людмила Иванова и Иванка Иванова, които приветстваха децата  за успешното завършване. На добър час, мили деца и весело и безгрижно лято!

продължава>
 
"БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН" 2016 !!! НЕЗАБРАВИМО ВЪЛНУВАЩИ ЕМОЦИИ СЪБРАНИ В ЕДИН ФИЛМ
Вторник, 10 Май 2016 13:45

 
Спортен празник
Сряда, 18 Май 2016 12:08

1

По случай Международния ден на спорта, организираният от община Драгоман спортен празник събра множество малки и големи привърженици на спорта в новоизградената ни „Спортна зала Драгоман“. В атрактивна  надпревара се включиха ученици от СОУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман с техния възпитател Милка Василева, която неотлъчно наблюдаваше регламента на спортните занимания и наставляваше всички присъстващи за честна и  спортменска  игра. Проведоха се множество игри по народна топка, хандбал и волейбол, като всички участници бяха изправени пред различни спортни предизвикателства, а техните качества и представяне бяха оценени от всички присъстващи. Капитаните на отборите получиха в знак на признание почетни грамоти.

продължава>
 
ОИЦ-СОФИЯ ИНФОРМИРА В ОБЩИНА ДРАГОМАН
Сряда, 18 Май 2016 07:23

P5164295

Областен информационен център-София проведе изнесена приемна в община Драгоман, на която представи актуални и предстоящи процедури по програмите, съфинансирани от ЕСИФ. Най-голям интерес посетителите проявиха към Програма за развитие на селските райони. Експертите на Центъра предоставиха подробни разяснения по мерките и директните плащания по Програмата за 2016 г. На посетилите откритата приемна предприемачи пък бяха представени отворените за кандидатстване процедури „Добри и безопасни условия на труд“ (ОП „Развитие на човешките ресурси“) и „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ (ОП „Иновации и конкурентоспособност“). Представителите на Областния център отговаряха на различни въпроси, касаещи допустимите дейности и разходи, бюджета и подаването на проектите. Крайният срок за кандидатстване по първата процедурата е 14.06.2016 г., а по втората – 12.10.2016 г.

Откритата приемна в община Драгоман е част от информационна кампания на ОИЦ-София, която се провежда във всички общини от Софийска област и има за цел да популяризира актуални и предстоящи процедури по програмите, съфинансирани от ЕСИФ.

 
Прекрасни емоции по случай Великден в ДЯ „ЗДРАВЕЦ“
Четвъртък, 28 Април 2016 08:22

По повод настъпването на светлия християнски празник Възкресение Христово в ДЯ „ЗДРАВЕЦ“ се проведе полезно занимание на тема „Украса на великденско яйце“. В хода на заниманието беше постигната основната цел – затвърждаване на основните цветове,  украса на великденско яйце (апликация),  музикално-ритмични игри и цветово въздействие при апликация.

Празникът в детското заведение внесе много настроение, вълнуващи емоции и радост, която грееше в очите на най-малките.  Организирано и поднесено с много любов, занятието бе полезно, забавно и интересно за малките слънца, защото именно те са смисълът на бъдещето в нашия град и най-хубавото от настоящето му, за това ние сме длъжни да се грижим за тях по най-добрият начин.

продължава>
 
ОФИЦИАЛНО ПО ПОСЛЕДНА ИНФОРМАЦИЯ - 780 ЗАПИСАНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ В "БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН" 2016 !!! ЕТО И КЛАСИРАЛИТЕ СЕ ФИНАЛИСТИ:
Неделя, 24 Април 2016 20:01

БАЙК – Малко трасе - 21.3 км.


Юноши до 18г. - 21.3 км.
Категория жени  :   І  място  Мария Боянова 
                               ІІ  място  Михаела Накова  
                              ІІІ  място  Борислава Белчева

Категория мъже   І  място    Алекс Иванов
                               ІІ  място   Алекс Бечков  
                              ІІІ  място   Мартин Димитров

Старша  възраст  - 21.3 км. 
Категория жени  :   І  място    Wendy Glover 
                               ІІ  място  Божидара Михайлова  
                              ІІІ  място  Мария Маринова

Категория мъже    І  място   Велислав Янев
                                ІІ  място   Калин Русев  
                               ІІІ  място   Александър Минчев

БАЙК – Голямо трасе – 42 км


Старша възраст – 42 км

Категория жени :    І   място  Христина Козарева 

                               ІІ   място  Ивета Алексиева  
                              ІІІ   място  Лили Ангелова

Категория мъже    І  място   Александър Алексиев
                                ІІ  място   Wouter Cleppe  
                               ІІІ  място   Тодор Ангелов

ПОЛУМАРАТОН – Малко трасе – 21.3 км. 

Старша възраст:

Категория жени  :   І  място Тоня Цвяткова   
                               ІІ  място  Паолина Минева  
                              ІІІ  място  Ралица Едрецова

Категория мъже    І  място  Александър Василев
                                ІІ  място Слави Асенов
                               ІІІ  място  Дейвид Петков  

МАРАТОН – Голямо трасе – 42 км. 

Старша възраст:


Категория жени  :   І  място  Стела Димитрова  
                               ІІ  място  Ирена Таушанова  
                              ІІІ  място  Антония Анева

Категория мъже  І  място   Тони Петков 
                              ІІ място  Валентин Борисов  
                             ІІІ място   Владимир Милушев
 
НАЙ-ГОЛЯМОТО БАЙК И РЪН СЪСТЕЗАНИЕ В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е ФАКТ!!!
Събота, 23 Април 2016 16:28

1

Рекорден брой участници в „Байк и Рън за Чепън“ - 2016

 

         При огромен интерес и с рекорден брой участници – над  600 бегачи и колоездачи  и отделно  десетки дечица в две категории – от 3 до 8 години и от 9 до 13 години, в община Драгоман се проведе петото юбилейно издание на придобилото вече  международен характер велосъстезание „Байк и Рън за Чепън“. Всяка поредна година състезанието бележи все по-голям интерес: стартирало през 2012 г. с 60 състезатели, посрещнало над 290 участници през 2014 г. и над 400 през 2015 г., тази година на старта се наредиха над 600 бегачи и колоездачи.

        Както и в предишните години,  велосъстезанието бе в две категории:

- Първа старша категория - 42 км, +/-1200 м денивелация, изминаване на цялото трасе във формата на осморка;
- Втора старша категория - 21.3 км, +/-660 м денивелация, изминаване на половината трасе – лявата част на осморката с начало и край – гр. Драгоман;

        Сравнително новото предизвикателство,  включено в състезанието от 2014 година,  бе планинско бягане на 21.3 км. Организираното бягане по този маршрут се проведе по изключително атрактивно и технично трасе.

продължава>
 
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
Сряда, 06 Април 2016 14:50

IMG 8021

Успешен старт  на  ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ!
 
В заседателната зала на община Драгоман  Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова даде отговор на поставените й въпроси относно проблемите в района и бъдещото развитие на община Драгоман. Най-тревожно остава състоянието на пътищата  и най-вече на участъците от ІІІ-класната пътна мрежа, поддържана от АПИ. Уверението на Областния управител е, че за тази година на областно ниво в нашата община са планирани за рехабилитация участъци от пътя Големо Малово – Василовци и Драгоман – Годеч. Предвид липсата на финансиране и достатъчно средства едва ли ще бъде възможно ремонтирането и на други критични участъци  като пътя Драгоман – Габер – Цацаровци,  Драгоман – Прекръсте – Беренде, за които настоятелно бе поставено искането това да бъде направено от АПИ. Обсъден бе и проблемът с водоподаването в града, напорните водопроводи и проектът за подмяна на водопреносната и канализационна мрежа  в Драгоман. Бяха зададени и частни въпроси и обсъдени лични проблеми на граждани от общината.

IMG 8022
 
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
Вторник, 22 Март 2016 14:40
1
На 01.03.2016 г. в гр. Драгоман стартира „Национална
изложба с комикси“, която е част от Националната кампания за
ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ" на
СОНИК СТАРТ.
Комиксите бяха изложени в СОУ „Хр. Ботев.“, сградата на поликлиниката и в момента може да се насладите на изложбата в сградата на общината.
Цели на кампанията са:

•Създаване на повече възможности за утвърждаване на
позитивния модел на възпитание както в семейството,
така и в обществото,като цяло;

•Промяна на обществените нагласи, произтичащи от
различието (пол; раса; етническа принадлежност;
физически белези и т.н.) и създаване на междукултурно
единство и уважение на различното мнение, на
многообразието;

•Насърчаване толерантно и солидарно отношение между
поколенията - децата, младежите, възрастните и спрямо
другите т.н. „различните хора”, както и към природата и
животните;

•Подкрепа на социалното включване на уязвими групи;

•Формиране на активно отношение на обществените
нагласи към толерантността във всичките й многолики
проявления и насърчаване на поведение на разбирателство
и ненасилие.

В конкурса взеха участие 71 творци, чиито проекти са
класирани в четири категории: Категория 18+; Категория I-IV
клас; Категория V-VIII клас; Категория IX-X клас.
Авторите на отличените творби са наградени, а всички участници
в конкурса получиха грамоти.
Националната изложба, ще бъде експонирана в минимум
30 града в страната, която ще продължи своето турне до края на
2016 г.
СОНИК СТАРТ реализира редица дейности и каузи със
социална значимост, а „Национална изложба с комикси“ ще
осигури добрия старт на въображението, работата и идеите на
младите хора.
 
продължава>
 
Приятен, емоционален и вълнуващ ден сред природата!
Понеделник, 21 Март 2016 15:40

1

Днес децата от БМЧК -  Драгоман, Народно читалище „Мелдия-2012” и Кризисен център за деца жертва на трафик и насилие проведоха съвместна благородна и екологична инициатива в  градския парк на община Драгоман. Всички дейно и усърдно се включиха в надпреварата за  белосване на дръвчетата и  почистване на терените около тях, умело подкрепяни и ръководени от своите възпитатели. Пример, достоен за уважение и подражание!

продължава>
 
СТАРТИРА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ НА БЧК С УЧАСТИЕТО НА ОБЩИНА ДРАГОМАН
Събота, 12 Март 2016 12:39

1

В  град  Драгоман се състоя работна среща във връзка с осъществяването на проект  за превенция на насилието и агресията на територията на общината : „Подай ръка!” „Бъди добрия герой!” Дейностите по проекта ще се осъществяват в СОУ  „Христо Ботев” с участието на членовете на БМЧК. На срещата присъстваха д-р Юри Торнев – директор на ОС на БЧК – София, Диана Андреева – ръководител на проекта, г-жа Лидия Банкова – зам.-кмет и председател на общинската организация на БЧК, г-жа Клавдия Милчева – обществен възпитател и доброволците на БМЧК Драгоман. Бяха обсъдени дейностите от стартовата фаза  и съдържанието на обучителните лекции. Проектът е финансиран от Германски Червен кръст и община Драгоман е една от общините участващи в него.

 
Осмомартенско тържество
Сряда, 09 Март 2016 09:51

1

Както всяка година, така и тази  Община Драгоман не изневери на традицията да организира празнично честване на Международния ден на жената - 8 март.   Този осмомартенски празник, за първи път съвместно с Туристическия информационен център, общинска  администрация замисли и  перфектно проведе в гр. Димитровград, Република Сърбия.

Съчетанието от разнообразни и вихрени танци на фона на жива музика, истинското веселие, постоянните усмивки и доброто настроение бяха неизменна част от празника, насладата от който ще поддържа дълго духа на присъстващите дами.

продължава>
 
МЕСЕЦ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ДЦ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА ГР. ДРАГОМАН
Сряда, 02 Март 2016 16:33

     На един от най-светлите български празници „ Баба Марта“, Дневен център за стари хора – гр. Драгоман, откри МЕСЕЦ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ.
ДЦСХ с радост показа своята обновена база на гражданите на Община Драгоман и региона. Гостите бяха запознати със социалните услуги, които Центъра предоставя в общността, като бе създадена приятна атмосфера на събеседване, в която екипа успя да обсъди всички въпроси, които вълнуват присъстващите и могат да бъдат от полза за техните роднини, близки и партньори. С много усмивки и добри пожелания възрастните хора размениха своите мартенички. Екипът на ДЦСХ – Драгоман и Управителят на СОНИК СТАРТ получиха подаръци за обновената база и много саморъчно направени мартеници.
Всички посетители получиха подаръчета и рекламни материали на СОНИК СТАРТ, създадоха се нови приятелства между поколенията и всички останаха очаровани от обновената база.

продължава>
 
Баба Марта в ЦДГ „Радост“
Вторник, 01 Март 2016 16:36

1

Днес Баба Марта посети ЦДГ"Радост". Малчуганите изпяха песни, рецитираха стихчета, забавляваха се с героите от театъра, подготвен от техните учители. Доволна Баба Марта раздаде на всички пъстри мартенички, като не пропусна и горските животни от спектакъла. Нека в първия ден от пролетния месец, окичвайки се с мартенички да си пожелаем здраве и късмет и благополучие през цялата година! Красиви мартеници бяха лично дарени от сем. Петя и Младен Димитрови, на дечицата от ДЯ "Здравец", ЦДГ "Радост", филиала в Габер, както и на възрастните хора от Защитеното жилище в с. Калотина.

продължава>
 
Баба Марта в детска ясла „Здравец“
Вторник, 01 Март 2016 16:20

1

Баба Марта не пропусна да посети и тази година сладките малчугани от детска ясла „Здравец“.  Дечицата с интерес слушаха приказките за произхода на празника и за това как се е появила добрата Баба Марта. След това всяко детенце по традиция получи мартеничка за здраве с пожелания да бъдат живи и здрави,  весели и засмени, румени и червени. Доброволци от КЦ  Драгоман също се включиха в празника, като и те раздадоха на малките слънчица, ръчно изработени от тях мартеници. Красиви мартеници бяха лично дарени от сем. Петя и Младен Димитрови, на дечицата от ДЯ "Здравец", ЦДГ "Радост", филиала в Габер, както и на възрастните хора от Защитеното жилище в с. Калотина.

продължава>
 
БМЧК – За пореден път инициативни и креативни
Петък, 26 Февруари 2016 15:18

По случай наближаващият  1-ви март младежи от БМЧК посетиха потребителите от проекта  „Независим живот  за гражданите на град Драгоман“ , като им раздадоха  ръчно изработените от тях мартеници,  които поднесоха най-сърдечно с пожелания за здраве и дълголетие. Потребителите останаха много изненадани и в същото време очаровани и доволни от инициативата на младежите. 

продължава>
 
ПОРЕДНАТА ВЪЛНУВАЩА ИНИЦИАТИВА НА БМЧК
Вторник, 16 Февруари 2016 16:41

1

Днес Доброволческия клуб на гр.Драгоман се превърна в една невероятна и приказна работилница за мартенички.
Всички членове на БМЧК съвместно с обществените възпитатели към МКБППМН и ръководителите на КЦДЖТН гр. Драгоман обединиха усилията си в едно, като изработиха прекрасни и уникални мартеници по случай настъпването на Баба Марта.
Положителните емоции и приятелската атмосфера показаха за пореден път, че обединени всички заедно можем много и постигаме невероятни резултати.
 Всички ръчно изработени мартеници ще бъдат закичени на потребителите от стартиралия през месец януари Проект „Независим живот за гражданите на  Драгоман”.
продължава>
 
Почитаме паметта на Св. Харалампий – лечител и покровител на пчеларите
Сряда, 10 Февруари 2016 10:33

1

Св. Харалампий е християнският светец-лечител, който според поверието държи всички болести, а за празника му - 10 февруари - се месят питки, мажат се с мед и се раздават за здраве. В българския народен календар денят се нарича още Хараланбей, Араланбей, Хараламповден, Чуминден. Според народните представи св. Харалампий е господар на болестите, главно на чумата.
Св. Харалампий се приема и като покровител на пчеларите и на пчелите. Затова на този ден се носи мед за освещаване в църквата, за да има здраве и мед през цялата година. Смята се, че този мед е придобил лековити сили, затова се пази за специални случаи през цялата година. Ако някой се разболее му дават от него, та по-бързо да се възстанови и да оздравее.Наред с меда се пече и питка. Тя също се носи в църква за освещаване. След това осветената питка се раздава за здраве и благополучие.
продължава>
 
ПОРЕДНОТО ОТЛИЧИЕ
Петък, 29 Януари 2016 10:03

1

На ежегодната Вип вечер за номинации и награди на

„БГ КМЕТОВЕТЕ“ за 2015 г. на Национална телевизия „ЕВРОКОМ“, състояла се на 28 януари 2016 г. в гр. Банско, нашият  кмет Андрей Иванов  бе отличен със специалния   приз                  

 „ ПОЧЕТЕН КМЕТ НА ГОДИНАТА “  І –во мястоза 2015 г.

 за малки райони за развитие на духовните и туристически ценности на общината. 

 
Информационна среща
Вторник, 26 Януари 2016 11:37

   На 26.01.2016г.в Заседателната зала на общинска администрация Драгоман се проведе информационна среща от Дирекция "Бюро по труда" - гр.Сливница и работодатели от община Драгоман. На срещата бяха представени проекти по ОП"РЧР" и мерки и програми по Закона за насърчаване на заетостта, по които ще могат да кандидатстват общини и фирми от реалния сектор.

продължава>
 
ПОСЕТИТЕЛСКИЯТ ЦЕНТЪР В с. НЕСЛА се превърна във вълшебно място за приятни изживявания и невероятни емоции!
Петък, 22 Януари 2016 08:32

1

По повод Деня на родилната помощ - 21 януари  или по народному т.н. „Бабин ден“  общинска администрация Драгоман организира традиционно тържество, което тази година се състоя извън пределите на града.  Целта бе да се съчетаят  отбелязването на един от най-тачените  празници с възможността да се видят и построените с Европейски средства през изтеклия програмен период и с не малко усилия на администрацията  прекрасни  обекти, готови да предоставят съвременното си оборудване и условия в полза на хората, на техните интереси и потребности. Посрещната в началото с малко недоверие, идеята да се празнува на по-нестандартно място се оказа доста добра и внесе много положителен  заряд, приказно настроение и невероятни емоции!

ЕТО И МАЛКО СНИМКИ  - СЪДЕТЕ САМИ!

продължава>
 
5 януари „ВОДИЦИ“
Вторник, 05 Януари 2016 16:34

1

    Днес е светлият Божий празник „Водици“, на който се прави Велик Богоявленски водосвет, като традиционно свещеник минава и ръси домовете, предприятия, учреждения и прочие за здраве, наспор и благоденствие.
На този прекрасен и светъл празник бяха назначени на работа 23-ма социлни асистенти и домашни помощници от стартиралия на 01.12.2015г. социален проект „Независим живот за гражданите на Драгоман“, осъществен по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Те щедро и обилно бяха поръсени с Богоявленската светена вода от енорийския свещеник отец Асен, който не пропусна да стори същото и със служителите на общинската администрация.

продължава>
 
Стефанов ден - официален празник на община Драгоман
Понеделник, 28 Декември 2015 10:24

1














          За четвърта поредна година на 27.12.2015г. община  Драгоман отбеляза своя официален празник, обявен с решение № 302 от Протокол №13/19.12.2012 на ОбС – Драгоман.  Тържественото честване започна рано сутринта с  празнична  литургия   в енорийския храм „Св.Арх.Стефан“, отслужена от Бранитски епископ Григорий – Викарен епископ на Софийска Света Митрополия и енорийски свещеник отец Асен, с участието на свещеници и певци от Софийска Света Митрополия.  Десетки благочестиви  християни от Драгоман и района се стекоха в храма, оставили своите житейски грижи, водени от силната вяра в Бога и от почитта към светия първомъченик и архидякон Стефан. Прекрасните песнопения на младите момчета от неворятния църковен хор украсиха тържествената църковна служба и предизвикаха  искрени чувства на умиление и  наслада. След празничната литургия бе отслужен водосвет и благословен курбан за здравето на всички жители на общината, за плодородие, берекет и благоденствие.

И тази година по традиция празникът продължи с Коледен концерт в салона на НЧ „Драгоман 1925“, който премина с много настроение, песни и танци.  Участие взеха танцови групи от НЧ „Мелдия-2012“ гр. Драгоман, детска певческа група към НЧ „Христо Ботев-1925“ с.Габер и Кризисен център за деца жертва на трафик и насилие гр. Драгоман. Кулминацията на вечерта беше народния певец Илия Луков, който вдигна много от зрителите на кръшно българско хоро. Той поднесе и една приятна изненада за жителите на нашата община – представи за първи път пред зрителска аудитория своя най-нов клип с песен от 10-ти век, заснет на реновирания и обновен Неделишки манастир „Св. Атанасий Велики“. Подарените от него в край на концерта на  присъстващите в салона  календари с лика на Чудотворна икона на „Св. Богородица“ истински развълнува и трогна хората, а великолепният финал с песента „Хубава си моя горо“ изправи всички на крака и накара всички да запеят!

Великолепен,  емоционален, забележителен и запомнящ се ден!

продължава>
 
Още статии...
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>