Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 117 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Мероприятия
„БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН – 2020“ - АДРЕНАЛИН С КАУЗА
Понеделник, 19 Октомври 2020 15:48

cover

За поредна година община Драгоман бе домакин на традиционното състезание за планинско бягане и колоездене, което по своите мащаби вече е едно от най-масовите на Балканския полуостров. Организатори на проявата са Община Драгомани магазини Стената.

460 състезатели се включиха в тазгодишното – девето издание на състезанието за планинско бягане и колоездене – „Байк и Рън за Чепън“, което се провежда на територията на община Драгоман. 320 колоездачи се включиха в различни дистанции, като най-дългата е 44 км. 140 бегачи взеха участие в спортната надпревара, която тази година минава под мотото „Адреналин с кауза“. Каузата е събиране на средства за възстановяване на инфраструктурата на Драгоманското блато – единственото у нас с карстов произход и орнитологично важно място, което през месец януари тази година претърпя опустошителен пожар. Част от сумите, които участниците заплащат като такса за състезанието ще се използват за благородната кауза.

cover2

продължава>
 
Доброволческа акция
Понеделник, 05 Октомври 2020 15:44

На 04 октомври се проведе доброволческа акция за възстановяването на Драгоманското блато, което горя през януари тази година.

Тази акция се предприе, за да бъдат разчистени останките от мостчетата, които бяха обгорели. Над 20 доброволци се заеха с тази задача, свързана с опазването на природата. Разделиха се на две групи, като едната част се заеха с демонтирането на изгорелите греди, а другата част поеха почистването на района от боклуци.

1

продължава>
 
Съобщение
Вторник, 29 Септември 2020 09:30

DRAGOMANgodech

 
Съобщение
Петък, 25 Септември 2020 09:04

DRAGOMANSKRAVENA

 
ОБУЧЕНИЕ НА ДОБРОВОЛНО ФОРМИРОВАНИЕ ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ И КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ КЪМ ОБЩИНА ДРАГОМАН
Четвъртък, 24 Септември 2020 14:36

7

От 15.09.2020 г. в сградата на Общинска администрация-Драгоман започна първоначален основен курс за обучение на доброволците за защита при бедствия и кризисни ситуации към община Драгоман.

Обучението е организирано от РДПБЗН-София и се провежда от Благовест Найденов- инспектор РСПБЗН- Сливница, съгласно отвърдена от МВР учебна програма.

Чрез усвояване на учебната програма доброволците ще придобият основни знания и умения за изпълнение на дейности по защита на населението при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Обучението е структурирано в два модула- МОДУЛ 1 „ Обучение за придобиване на знания и умения за построяване на различни видове шлангови и смукателни линии, за използване на лични предпазни средства за защита и за спазване на основните изисквания за безопастни и здравословни условия на труд“ и МОДУЛ 2- „Обучение за придобиване на знания и умения за основните правила за гасене на пожари и извършване на спасителни и възстановителни работи.“

продължава>
 
Съобщение
Петък, 18 Септември 2020 10:31

Уважаеми съграждани,

Молим да използвате контейнерите за битови отпадъци по предназначение!

В тях изхвърляйте само и единствено битови отпадъци от домакинствата!

Останалите отпадъци се предават по следните начини:

Излезлите от употреба гуми се предават в пунктовете за продажба и смяна на автомобилни гуми.

1

    - Излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване се предава в Община Драгоман, след което на специализирана фирма за тяхното оползотворяване.

       2 

-  Излезлите от употреба батерии се изхвърлят в определените за тази цел съдове в административните сгради и големите търговски обекти.

       3

продължава>
 
Съобщение
Петък, 18 Септември 2020 09:00

ddddd

Във връзка с организирането и провеждането на 9-тото поредно издание на традиционното състезание по планинско колоездене и бягане „Байк и Рън за Чепън“, което ще се проведе на 17.10.2020г., Община Драгоман съвместно със магазини „Стената“ набира доброволци, които да се включат активно в подготовката и организацията на събитието.

          Ако имате желание да помогнете и да бъдете част от емоцията на това уникално спортно състезание, заповядайте при нас и станете част от екипа на „Байк и Рън за Чепън“.

 Научи повече за каузата тук: https://chepan.stenata.com/info/
 Регистрирай се като доброволец на  БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН – Адреналин с КАУЗА | 17 октомври 2020тук: https://bit.ly/2ZZfSsD  или на телефон 0879103400- Десислава Димитрова

Заедно можем повече! Нека го докажем! 

Ще разчитаме на твоята помощ за:


Маркиране на части от трасетата на 16.10.2020 (петък);
Съдействие на подкрепителните пунктове на 17.10.2020 (събота);
Ориентиране на бегачите и колоездачите по време на състезанието на 17.10.2020 (събота);
Почистване на района след състезанието на 18.10.2020 (неделя);
Можеш да се включиш както в трите дни, така и в един по твой избор.

Защо да участвам? 


 Ще помогнеш за популяризирането на едно райско кътче от българската природа;
 Ще съдействаш за възстановяването на инфраструктурата на изпепеленото Драгоманско блато;
 Ще научиш как се случва организацията на подобно планинско състезание;
 Ще се запознаеш с много интересни хора и ще се заредиш с положителни емоции;
 Ще подишаш чист въздух и ще се насладиш на прекрасната природа на Чепън планина и Драгоманското блато.

продължава>
 
Съобщение
Петък, 18 Септември 2020 08:02
bike9

Уважаеми съграждани и фенове на планинското колоездене,
 
С радост споделяме с Вас, че подготовката на 9-то поредно издание на „БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН – Адреналин с КАУЗА е вече в разгара си!
 
За да ви подготвим за победа преди старта на състезанието, магазини „Стената“ съвместно с община Драгоман организират няколко предварителни събития.
 
Споделяме с Вас част от съпътстващата програмата за тазгодишното състезание, което ще се проведе на 17.10.2020 г.
 
26.09.2020 г.- „С Байк на Чепън - опознавателно преминаване с велосипед"
 
            Събитието е БЕЗПЛАТНО и целта му е опознавателно преминаване с велосипед по 21-километровото трасе на Байк и Рън за Чепън. 
            Създадохме това събитие за всички онези, които са любопитни какъв маршрут сме подготвили и каква планина е Чепън. Добре дошли са също и тези, които искат да се подготвят за старта на състезанието на 17 октомври или просто искат да се насладят на уникалната природа на Драгоман.
            Вярваме, че във всички случаи ще останете очаровани, защото мястото действително си заслужава да бъде посетено. Маршрутът е живописен и красив, с отделни технични участъци и с разкошни гледки от билото.
продължава>
 
15-ти септември в СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман!
Вторник, 15 Септември 2020 14:22

1

В двора на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман се проведе кратка тържествена програма за I-ви, V-ти и VIII-ми класове и така беше открита новата учебна 2020-2021 година. С кратки пожелания към учители, ученици и родители се обърнаха г-н Стоян Стоянов – Директор на СУ „Христо Ботев“ и г-н Андрей Иванов – Кмет на община Драгоман. Гости на тържеството бяха и г-н Младен Бухегер – Председател на ОбС-Драгоман, както и г-жа Емилия Милушева – Зам.-кмет на общината. На първокласниците бяха раздадени подаръци от името на г-н Иванов, а празничен водосвет отслужи отец Асен, след което удари първият училищен звънец и децата с много трепет и вълнение влязоха в класните стаи.

3

продължава>
 
Съобщение
Понеделник, 14 Септември 2020 10:53
На 12.09.2020 година се проведе приятелски футболен турнир, в който участваха отборите на: сборен отбор на ФК „Драгоман“, „ЮГО 55“ Белград и „София Рейнджърс“. За „София Рейнджърс“ на врата игра италианецът Лео Бианки.
Резултатите от трите мача бяха, както следва:

ФК „Драгоман“ - „София Рейнджърс“ 5:3
„София Рейнджърс“ - „ЮГО 55“ Белград 3:1
ФК „Драгоман“ - „ЮГО 55“ Белград 4:0

Победител в турнира стана отбора на ФК „Драгоман“.
Празника протече в много добра приятелска атмосфера и показа, че приятелството е по-важно от резултата.

Снимки от турнира - тук.

           

 
РОДИТЕЛИ НА УЧЕНИЦИ В СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ ЗАЕДНО СЪС СЛУЖИТЕЛИ ОТ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ УЧАСТВАТ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ „СПОРТ, ИГРА И ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА ВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА“
Четвъртък, 10 Септември 2020 14:14

СУ „Христо Ботев“ – Драгоман спечели проект „Спорт, игра и чиста околна среда вървят ръка за ръка“ на стойност 4999,00 лева по Национална кампания „Чиста околна среда – 2020г.“, на тема: „Обичам природата – и аз участвам“.

Родители и служители на общинска администрация активно се включиха в облагородяването и обособяването на място за отдих в двора на СУ „Христо Ботев“ - филиал, разположено в УПИ VIII, кв.8, гр. Драгоман. По проекта е предвидено да се обнови част от двора, който да се превърне в прекрасно място за отдих и спортуване на открито. С помощта на две мини футболни врати, които ще се поставят на оформения терен, ще се обособи място, подходящо за практикуване на футбол, а с монтирането на две съоръжения, ще се положи началото на площадка за фитнес на открито. Част от проекта е засаждането на зелена ограда от туи, която освен, че ще облагороди пространството и ще възпрепятства навлизането на прах от намиращата се в съседство улица.

2

продължава>
 
Съобщение
Вторник, 08 Септември 2020 15:24

dragomanMach

 
Празничен водосвет
Понеделник, 31 Август 2020 09:36

2

Днес, 29.08.2020 г. по традиция и по повод празника на град Драгоман бе отслужен празничен водосвет в енорийския храм „Св. Арх. Стефан“- гр. Драгоман от йеромонах Макарий, игумен на Неделишки манастир „Св. Атанасий Велики“ и енорийския свещеник отец Асен. Водосвета бе уважен от г-н Андрей Иванов- кмет на община Драгоман, г-жа Лидия Банкова- Найденова- зам. кмет на община Драгоман, общински съветници и граждани.

5

 1

продължава>
 
Група доброволци отделиха от времето си през неделния ден за да почистят двора на Маломаловския манастир „Свети Николай Чудотворец“
Вторник, 04 Август 2020 09:52

2

Организатор на доброволческия акт бе Венцислава Миланова, която заедно с група приятели, взеха присърце каузата за облагородяването на манастира. Направиха мястото около храма по-достъпно.

Община Драгоман подпомогна младите ентусиасти с извозването на събраните отпадъци.

След близо 2 годишни усилия от страна на община Драгоман, с подкрепата на Софийска Света Митрополия и професионалната помощ на нотариус, най – сетне Маломаловският манастир „Св. Николай Чудотворец“ се сдоби с дългоочаквания нотариален акт. Това ще позволи манастирът да кандидатства с проект по Мярка 7.6 на ДФ „Земеделие“, който вече е разработен, както в частта за ремонтни и реставрационни дейности на църквата, така и за възстановяване и обновление на стопанската/жилищна сграда в манастирската Света обител.

1

Примерът, който ни дават тези млади доброволци е похвален. Ние осъзнаваме нуждата от важността на действията на доброволците и мисията им да помагат. Надяваме се, че все по-често ще ставаме свидетели и участници в подобни прояви.

3

 
Съобщение
Петък, 31 Юли 2020 10:42

Макар #ковид да промени първоначалните ни планове на 17 октомври ще се проведе деветото издание на „Байк и рън за Чепън – Адреналин с Кауза“. Тази година състезанието има кауза и тя е набиране на средства за възстановяването на инфраструктурата на изпепеленото Драгоманско блато.
А до тогава ни очакват поредица от мини събития и специален благотворителен 
#BUFF, които ще подпомогнат благотворителната кампания за възстановяването на така любимото ни Драгоманско блато.


Нови трасета, нови дистанции и категории, отличен стартов пакет и награди. За да разберете какво ви очаква директно посетете сайта на състезанието 
https://chepan.stenata.com/


И побързайте да се регистрирате тук: 
https://bit.ly/2C5HTp2

bike

 
Съобщение
Вторник, 07 Юли 2020 14:58

gym

Тренировките ще се водят от Румен Григоров:


Iви дан джудо – IIIти дан джуджицу
IIIти полицейска лична защита
Пето място на Европейското първенство по джудо
Четирикратен републикански шампион по джуджицу
Завършил НСА: първа специалност Треньор по джудо, втора специалност учител по физическо възпитание, магистратура-методист по физичeско възпитание и спорт при МВР и БА


За информация не се притеснявайте да ни потърсите на 0879103453 – Иван Милчев /управител на Спортна Зала Драгоман/

 
Съобщение
Вторник, 02 Юни 2020 14:49

Има много вълнуващи мигове в училище. Завършването на първи клас е специален и емоционален момент, както за учениците, така и за техните учители и родители. Днес учебната година завърши успешно за най- малките ученици от СУ „Христо Ботев“ – гр. Драгоман, които положиха началото на образованието си под ръководството на своите учители- г-жа Милена Пейчева и г-жа Клавдия Милчева. Въпреки трудностите и необичайната ситуация учители и ученици положиха безкрайни усилия, за да стигнат до днешния ден в който получиха своите удостоверения и гордо заявиха- " Буквите аз вече зная, вече мога да чета" Учителите поздравиха своите възпитаници за успешното завършване на първи клас, пожелаха им още много успехи по пътя на познанието и да вървят напред с присъщата на всяко дете любознателност. Благодарим на учителите за старанието и отдадеността! Желаем на всички деца весела и безгрижна ваканция, а на техните учители спокойна и ползотворна почивка!

 
На 2 юни отдаваме почит на големия поет-революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Вторник, 02 Юни 2020 10:24

1

Тази година се навършват 144 години от героичните събития на 2 юни 1876 година, когато в подножието на връх Вола революционерът Христо Ботев бива покосен от куршум. 144 години след това словото му е безсмъртно, за да ни напомня що е саможертва, дълг и любов към Родината. Той завинаги остава символ на невероятен революционен дух, съчетан с поетически и журналистически талант. На тази паметна дата почитаме и паметта на хилядите знайни и незнайни герои, участвали в българската революция и отдали живота си за свободата на България.

2

продължава>
 
Съобщение
Понеделник, 01 Юни 2020 15:20

ЗАЩО И КАК ДА РЕГИСТРИРАМ КУЧЕ НА ТЕРИТАРИЯТА НА ОБЩИНА ДРАГОМАН-1

 
1 юни - Международния ден на детето
Понеделник, 01 Юни 2020 15:13

main

По случай 1 юни - Международния ден на детето, община Драгоман по традиция зарадва най-малките жители на общината ни с подаръци и пожелания за здраво, щастливо и безгрижно детство.

Децата от ДГ „Радост“ и ДЯ „Здравец“ – гр. Драгоман, след близо 2-месечен изолационен режим и лишени от възможността да бъдат в детските заведения, днес бяха приятно изненадани от вкусните лакомства, лично раздадени от г-н Андрей Иванов /кмет на община Драгоман/ и г-жа Лидия Банкова – Найденова /зам.- кмет на община Драгоман/.

продължава>
 
“Байк и рън за Чепън” с номинация за награда и второ престижно място на Международния филмов фестивал във Велико Търново
Понеделник, 01 Юни 2020 15:03

Head

Филмът на община Драгоман “Байк и рън за Чепън” - 2019 г., с автор Силвия Трендафилова, бе сред номинираните за награда на 16-то издание на Международния фестивал за туристически филми - Тур Филм Фест – България “На източния бряг на Европа”. Нашият филм участва в категорията Спорт и Приключения – за спортен и екстремен туризъм, спортни събития и състезания с публика. След предварителна селекция на филмите от 9-членно международно жури, филмът “Байк и Рън за Чепън” получава 6,2 точки от максимален брой 10. Това заяви главният организатор на фестивала Мария Карагьозова и допълни: “Въпреки, че филмът не успя да спечели първата награда в своята категория и остана втори в класацията, изместен от филма на Азербейджан – “Нахчаван е сърцето на Азербейджан”, това е голям успех за община Драгоман и за екипа, създал филма. Първо, защото във фестивала подадоха заявка за участие 54 филма от 24 държави – т.е. конкуренцията беше огромна. На второ място – филмът ви е получил над 500 гледания по време на фестивалните прожекции, което е изключително добра реклама за община Драгоман и района”.

16-то издание на Международния Тур Филм Фест – България “На източния бряг на Европа” се проведе през месец април 2020 г., във Велико Търново, по изключение – онлайн, заради въведените мерки, свързани с Коронавирус.

Movie

Организатори на фестивала са Община Велико Търново, Общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов”, Министерството на туризма. Сред държавите-участнички във фестивала тази година са: Алжир, Хърватия, Австрия, Франция, Русия, Северна Македония, Сърбия, Словения, Япония, Азербейджан и др. Основните цели на фестивала са: да представи пред широката публика филми и продукции за туристически продукти и дестинации, да се стимулира инвестирането в туристическа реклама на културно-историческото наследство, да показва добрите практики и промотира най-новите тенденции в туристическото филмопроизводство. В продължение на няколко дни, жури в състав от филмови професионалисти, преподаватели, представители на туристическия бранш оценяваха филмите в отделните категории. От българска страна, сред членовете на журито бе телевизионният журналист Симеон Идакиев, заснел самостоятелно над 400 филма и посетил над 120 държави.

“Байк и рън за Чепън” - 2019 г. - Филмът 

 
Честит празник, мили деца!
Понеделник, 01 Юни 2020 09:25

1 юни

 
Община Драгоман набира доброволци за попълване на състава на ДФ " Драгоман"
Петък, 22 Май 2020 10:51

IMG 43382

Пожарите и бедствията вече са ежедневна реалност и предизвикателство. Няма държава, която в подобни ситуации да се справи успешно разчитайки само на силите на институциите, без помощта на гражданите.
Доброволците в отделни населени места са онези, специално обучени за целта хора, които първи да окажат необходимата помощ и подкрепа, да организират действията до пристигане на професионалните служители. Това са гражданите, които съдействат на професионалистите при пожари, бедствия и аварии.
Мисията на доброволеца е благородна – той помага на хората в беда, спасява човешки живот. Изпълнението на тази мисия създава удовлетвореност и чувство на изпълнен дълг.
Получаване на възможност за гражданите и обществото да участват в опазването на собствените им домове и имущество, архитектурните и природни богатства в населените места от пожари, бедствия и други извънредни ситуации.


Създаването и организирането на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на пожари, бедствия и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях в Република България е регламентирано в Закона за защита при бедствия.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,


      Община Драгоман набира доброволци за попълване състава на Доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен, ако е реабилитирано.
Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования.
Необходими документи за кандидатстване :
1. Заявление и формуляр за кандидатстване по образец, съгл. Приложение №1 и Приложение №2
2. Медицинско удостоверение, доказващо че лицето е клинично здраво (от личен лекар)
3. Справка от психодиспансер, че лицето не се води на отчет
4. Свидетелство за съдимост
5. Копие от документ за придобито образование, специалност или правоспособност
6. Писмено съгласие от работодателя/ите за заетите по трудово или служебно правоотношение, че са съгласни да кандидатства за доброволец
7. Актуална снимка (с размери 3,5/4,5 см)
8. Декларация за съгласие за обработка на лични данни, съгл. съгл. Приложение №3

Кандидатите за доброволци прилагат и копие от документ за правоспособност за извършване на дейности със специализирана техника и/или оборудване и копие от свидетелство за управление на МПС за съответната категория ако има такива.

Доброволците получават възнаграждения за извършените дейности съгласно Наредба за организиране дейността на доброволните формирования.
Доброволно формирование Драгоман разполага изцяло с защитна екипировка и техника, членовете са застраховани и допълнително стимулирани от органите на местната власт.

За повече информация и получаване на необходимите документи

тел. 0879103400 - Десислава Димитрова- ССИ, ОМП и ЗНБА

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 
Съобщение
Петък, 18 Септември 2020 10:27

Уважаеми съграждани,

Молим да използвате контейнерите за битови отпадъци по предназначение!

В тях изхвърляйте само и единствено битови отпадъци от домакинствата!

Останалите отпадъци се предават по следните начини:

Излезлите от употреба гуми се предават в пунктовете за продажба и смяна на автомобилни гуми.

1

    - Излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване се предава в Община Драгоман, след което на специализирана фирма за тяхното оползотворяване.

       2 

-  Излезлите от употреба батерии се изхвърлят в определените за тази цел съдове в административните сгради и големите търговски обекти.

       3

продължава>
 
Съобщение
Четвъртък, 16 Април 2020 15:32

В навечерието на Великденските празници значителен брой от жителите на Драгоман ще бъдат подпомогнати с трайни хранителни продукти, благодарение на „ФРЕШ МАРКЕТ ИНОВЕЙШЪН“ ЕООД – гр. Драгоман, който дари хранителни пакети на стойност 2000лв.

1

Екип на община Драгоман организира получаването на хранителните продукти, като под критериите за получаване попаднаха уязвими социално слаби жители, самотно живеещи хора над 65 години и хора с увреждания.

2

продължава>
 
Община Драгоман получи като дарения защитни маски и лични предпазни средства
Сряда, 15 Април 2020 18:26

sait

По инициатива на Андрей Иванов /Кмет на община Драгоман/ бе стартирана дарителска кампания за подпомагане борбата с Covid-19.

Днес се осъществи и първото физическо дарение. Дарението бе връчено лично на Кмета на община Драгоман. Благородният жест е от фирма „Кинекс“ ЕООД и е във вид на защитни маски и предпазни лицеви щитове. Те ще бъдат използвани от медицински лица, администрацията и общинските звена в ежедневната им работа при дезинфекцията и обслужването на граждани на първа линия, по воля на дарителя.

продължава>
 
В седмицата преди Великден, община Драгоман продължава с дезинфекцията на обществени места и улици.
Понеделник, 13 Април 2020 14:31

Дезинфекцията продължава да се извършва на ключови обществени места, където най-често има струпване на хора /жилищни блокове, работещи търговски обекти и обществени сгради/.

Дезинфекцията се извършва през ден, като това е най-доброто, което може да бъде направено, като превенция и ограничаване на риска от зараза!

Община Драгоман призовава за стриктно спазване на правилата и напомня, че единственото сигурно средство за предпазване и спиране на разпространението на вируса е физическата изолация. Спазвайте мерките за безопасност! Бъдете отговорни!

1

продължава>
 
Кризисният щаб на община Драгоман открива дарителска сметка за подпомагане дейността в борбата с Covid – 19
Петък, 10 Април 2020 15:20

1

Днес, на свое заседание кризисният щаб взе решение да бъде открита дарителска сметка за набиране на средства за подпомагане на извънредната ситуация свързана с онавируса.

Желаещите да дарят средства могат да го направят в Сметката за дарения към Община Драгоман:

Банка ДСК ЕАД, клон Драгоман; гр. Драгоман

IBAN: BG30 STSA 9300 8497 6603 00; BIC: STSABGSF;

С код за плащане 445100 - Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната

Основание за плащане: Дарителска кампания „ Заедно срещу COVID 19

 

 
Съобщение
Понеделник, 06 Април 2020 07:11
Г-жа Обрешкова-жител на Община Драгоман чества своя 100 годишен юбилей. Общинска администрация - Драгоман поднесе своите поздравления и пожела на г-жа Обрешкова още дълги години да бъде жива и здрава, все така усмихната и позитивна.

1

продължава>
 
ПАМЕТ ЗА АПОСТОЛА
Вторник, 18 Февруари 2020 14:28

8

Днес честваме 147 години от обесването на Васил Иванов Кунчев, известен като Васил Левски. Всяка година, на тази дата България скърби за Апостола на Свободата и отдава почит пред делото му.

Той е един от най-великите българи, идеолог,  организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация (ВРО) и на Българския революционен централен комитет (БРЦК), български национален герой.
На 27 декември 1872 г. е заловен от турската полиция до Къкринското ханче, край Ловеч. Апостолът на свободата е обесен на 18 февруари (6 февруари по стар стил) 1873 г.. 
В град Драгоман миналата година бе издигната монументална паркова композиция с релеф на Апостола. Тази година г-н Иванов, заедно с децата от СУ „Христо Ботев“ – гр. Драгоман и децата от ДГ „Радост“ отдадоха своя почит и поднесоха цветя на бюст – паметника, след което присъстваха на организираната от община Драгоман образователна презентация в ТИЦ – гр. Драгоман.
продължава>
 
Община Драгоман почете празника на пчеларите
Понеделник, 10 Февруари 2020 16:55

1

Днес, 10 февруари, православната църква почита паметта на Св. Харалампий - християнският светец, лечител и покровител на пчеларите!

3

продължава>
 
Още статии...
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>