Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 115 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

МКБППМН
„МИСИЯ БУДИТЕЛ 2023 г.“ – КОНКУРС ЗА РИСУНКА И ЕСЕ
Сряда, 22 Ноември 2023 16:32

1

Днес, 22.11.2023 г., в Областна администрация на Софийска област се състоя официална церемония по награждаването на отличените ученици, взели участие с рисунки и есета в конкурса „Мисия Будител 2023 г“. Учениците от I-ви до IV-ти клас на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман, участваха с рисунки, а учениците от V-ти до IX-ти клас взеха участие с есета. Отличените деца от нашето училище бяха: Стефан Ризов с първо място за есе в категорията V-VII клас, Виктория Давидкова с поощрителна награда в същата категория и Весела Емилова с поощрителна награда в категорията за есе VIII-IX клас. Наградите раздаваха г-н Юлиян Леков – Областен управител на Софийска област, както и г-жа Петя Александрова – поетеса и Председател на журито, оценяващо постъпилите есета в конкурса.

продължава>
 
УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ „БЪЛГАРИНО, ЗНАЙ СВОЯ РОД И ЕЗИК!“
Петък, 17 Ноември 2023 09:47

На 15 ноември 2023 г., в Туристически информационен център гр. Драгоман се проведе урок по родолюбие, посветен на Деня на народните будители под наслов „Българино, знай своя род и език!“. Гости на мероприятието бяха г-жа Христина Богданова – родственица на българският революционер Васил Левски, г-жа Антоанета Толтукова – Председател на НЧ „Бурел“ с. Ялботина и член на „Задругата на майсторите“ за народни и художествени занаяти, г-жа Магдалена Ангелова – актриса и Председател на „Задругата на майсторите“ в гр. София и майстор на народни носии и везба, г-жа Анна Крумова – Секретар на МКБППМН общ. Драгоман, г-н Стоян Стоянов – Директор на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман, учители и обществени възпитатели. Програмата включваше песни, рецитал, драматизация на приказката „Най-хубавото“ в изпълнение на учениците от II класи VI клас под ръководството на г-жа Павлина Колева и г-жа Радостина Богданова. Последва затрогващ разговор с Христина Богданова за случки от детството на Васил Левски, предавани през родовата памет, за да стигнат днес и до нас. Секретарят на Местната комисия подари на г-жа Колева и учениците Алманах „Васил Левски – стратег и творец на революцията“. Антоанета Толтукова и Магдалена Ангелова, представиха на децата бродерия, тъкане на стан, заплитане на чорап, фуркет, както и какво представляват хурката и вретеното и за какво са били използвани в миналото. Празникът завърши с поднасяне на цветя на паметника на Левски.

1

2

3

4

5

6

7

 
01 НОЕМВРИ – ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ В КОНСУЛТАТИВЕН КАБИНЕТ КЪМ МКБППМН ОБЩИНА ДРАГОМАН. „МИСИЯ БУДИТЕЛ 2023“
Вторник, 24 Октомври 2023 15:53

1

По инициатива на МКБППМН общ. Драгоман и общинските организации на БЧК и БМЧК в Консултативен кабинет отбелязахме 01 ноември – Деня на народните будители. Мероприятието премина в беседи и разговори по темата. Обсъдихме и разгледахме рисунките и есетата, с които учениците от СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман участват в ежегодния конкурс „МИСИЯ БУДИТЕЛ 2023“, организиран от Областна администрация на Софийска област.

 Госпожа Павлина Колева сподели за своята идея – отбелязване на Деня на народните будители в Туристически информационен център гр. Драгоман, като темата ще бъде „Да знаем своя род и език“, вдъхновена от „Българското – извор на красота и родолюбие“. Гости на събитието ще са г-жа Христина Богданова – родственица на българският революционер и будител Васил Левски и г-жа Антоанета Толтукова – член на задругата на майсторите, която ще представи свои умения, свързани с българските занаяти и традиции, а учениците от 2-ри клас ще се изявят с драматизация на приказката „Най-хубавото“.

2

продължава>
 
ПРОВЕДЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОБЩИНСКО НИВО НА АНАЛИЗ НА ПОТРЕБНОСТИТЕ НА НАЦИОНАЛНО НИВО ОТ СОЦИАЛНИ И ИНТЕГРИРАНИ ЗДРАВНО-СОЦИАЛНИ УСЛУГИ, КОИТО СЕ ФИНАНСИРАТ ИЗЦЯЛО ИЛИ ЧАСТИЧНО ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ И ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НАЦИОНАЛНА КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
Вторник, 24 Октомври 2023 12:23

В изпълнение на чл.49, ал.2 от Наредбата за планиране на социалните услуги в сградата на община Драгоман се проведе обществено обсъждане на общинско ниво на Анализ на потребностите на национално ниво от социални и интегрирани здравно-социални услуги, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет и Предложение за Национална карта на социалните услуги. На срещата присъстваха представители на социалните услуги, действащи на територията на община Драгоман, на Дирекция „Социално подпомагане“ гр. Сливница, на Съвета по въпросите на социалните услуги и Екипа за подпомагане процеса по провеждане на обсъждането.

 
Съобщение
Понеделник, 14 Август 2023 07:36

Плакат на Лятна академия

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 10