!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

Преброяване 2021

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 139 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

МКБППМН
ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР 2021 ГОДИНА
Петък, 07 Май 2021 16:10

1

На 24.04.2021 година се проведе Годишния Великденски базар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните община Драгоман. В базара бяха изложени ръчно изработени сувенири и украшения от децата и учениците, възпитаници на СУ „Христо Ботев“ град Драгоман, доброволците към БМЧК и Обществени възпитатели на МКБППМН община Драгоман. Таз годишната благотворителна кауза е посветена на 100 ГОДИНИ СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ ГРАД ДРАГОМАН. Жителите на нашата община посрещнаха с възторг и удивление прекрасните изработки и идеята ни за дарителската кампания. Благодарение на тяхната щедрост успяхме да съберем 467 (четиристотин шестедесет и седем) лева.

2

3

Историята на Столетника – Средно училище „Христо Ботев“ – започва с откриването му на 1 септември 1921 година, с което става първата прогимназия в града. Това се налага от увеличаване на селището, поради заселването на бежанци след сръбската окупация на Цариброд и преместването на митницата в Драгоман. През годините училището се помещава в частната къща на Милен Аначков, а през 1939 година се основава нова сграда, която носи името на безсмъртния поет и революционер – Христо Ботев. От 1974 година то е обявено за ЕСПУ (Единно средно политехническо училище), а след 1989 година е обявено за СОУ (Средно общообразователно училище). От 1994 година в училището се въвежда предпрофесионална подготовка, по която се подготвят два випуска по специалностите банково дело и митническо комисионерство, а през 2004 година в СОУ „Христо Ботев” е въведена паралелка с технологичен профил – туризъм. През 2008 година, по проект на Община Драгоман и МРРБ, старата училищна сграда е реновирана. СУ „Христо Ботев“ е единствено на територията на община Драгоман, а от 2008/2009 година, то е със статут на защитено и средищно училище.

4

5

 
„МИСИЯ БУДИТЕЛ“ – КОНКУРС ЗА РИСУНКА И ЕСЕ
Понеделник, 21 Декември 2020 09:49

1

И тази година се проведе конкурса за рисунка и есе „Мисия Будител“ – 2020, организиран от Областна администрация на Софийска област. Учениците от I-ви до IV-ти клас на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман, участваха с рисунки. Отличен с най-добра рисунка е Петър Иванов от III-ти клас, а директора на училището получи приз и грамота на областния управител за училища, представили се отлично в конкурса „Мисия Будител“ – 2020. Поради въведените противоепидемични мерки, във връзка с разпространението на COVID-19, церемонията по връчването на наградите в Областна администрация на Софийска област беше отменена. Отличените получиха своите награди лично от Заместник областен управител на Софийска област – г-н Николай Борисов.

продължава>
 
„КОЛЕДНА ПРИКАЗКА – 2020“
Понеделник, 21 Декември 2020 09:37

КОЛЕДНА ПРИКАЗКА – 2020“ е новият проект на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Драгоман. Приказката се създава в Консултативният кабинет от всички деца – децата на БМЧК, децата от социалните услуги и учениците от начален етап на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман, заедно с подкрепата на обществените възпитатели. Творенията са изложени в сградата на общината. Каузата на децата е да се съберат средства за създаването на „Музей на пчелата“. Всеки, който иска да подкрепи тази идея, може да си закупи от коледните украшения и да постави сума, по собствена преценка, в кутията за дарения.

КП-1

продължава>
 
ЛЯТНА АКАДЕМИЯ – 2020
Вторник, 11 Август 2020 09:04

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ – 2020“ е най-успешният проект към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Драгоман. Провежда се по време на лятната ваканция и е достъпна за всички деца и ученици, които желаят да допълнят и затвърдят знанията си от учебната програма.

1

В тази трета година на активно участие от страна на учениците, постигнахме поставените ни цели – да създадем необходимата връзка с децата и желание за споделяне. Успехът на проекта се дължи основно на социалната компетентност и емоционалната култура на всички, заели се с тази нелека задача, а именно – Обществените възпитатели на МКБППМН общ. Драгоман. С всяко дете се работи индивидуално. Според неговите потребности се преценява колко време е нужно, за да бъде най-ефективен обучителния процес.

продължава>
 
Програма за работата на МКБППМН за 2020 г.
Сряда, 29 Април 2020 16:25

Програма за работата на МКБППМН за 2020 г.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща > Край >>

Страница 1 от 6