Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 224 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

МКБППМН
29 ЮНИ – НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
Сряда, 29 Юни 2022 16:07

НАЧАЛНА

На 29 юни 2022 година Община Драгоман и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съвместно с Областния съвет на БЧК и младежката организация БМЧК, отбелязаха Националния ден на безопасността на движението по пътищата в ДГ „Радост“ гр. Драгоман. За целта на мероприятието беше разгънато интерактивно пътно платно, на което малчуганите демонстрираха познанията си по пътна безопасност. Представена бе и презентация по темата от директора на детската градина – г-жа Тодорка Дорутева. Доброволците на БМЧК задаваха гатанки и въпроси към децата. За закриване на събитието, малките възпитаници на детската градина представиха апликиране и рисуване на пътни знаци, пешеходни пътеки и други, свързани с безопасността на пътното платно.

2

продължава>
 
Съобщение
Сряда, 22 Декември 2021 16:49

текст-1

1

продължава>
 
КОЛЕДЕН БАЗАР 2021 ГОДИНА
Сряда, 01 Декември 2021 15:28

 

1

Днес, 01.12.2021 година, в сградата на община Драгоман бе разположена традиционната Коледна изложба на коледни венци, украшения и играчки, изработени от обществените възпитатели на МКБППМН общ. Драгоман, доброволците на БЧК и БМЧК и възпитаници на нашето училище. Тази година, благотворителната кауза е под мотото „ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ ДЕЦА – НАШЕТО БЪДЕЩЕ!“, което означава, че събраните средства ще бъдат дарени на Детска ясла „Здравец“ гр. Драгоман.

продължава>
 
„ЛЯТНА АКАДЕМИЯ В КОНСУЛТАТИВЕН КАБИНЕТ“ И „БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА“
Четвъртък, 30 Септември 2021 14:46

„ЛЯТНА АКАДЕМИЯ В КОНСУЛТАТИВЕН КАБИНЕТ“ стартира с лятната ваканция. Този проект на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Драгоман става все по-популярен и посещаван от деца и ученици, които желаят да допълнят и затвърдят знанията си от учебната програма.

Лятната академия приключи за тази година, но работата на обществените възпитатели продължава в Консултативен кабинет. Предстоят още много обучителни теми в новата учебна 2021/2022 година, като стартирахме с темата „Безопасно движение по пътищата“, която се проведе на 20.09. – 21.09.2021 г. от обществените възпитатели и доброволците на БМЧК. Поставихме темата в периода от 16 до 22 септември 2021 г., когато се провежда ежегодната кампанията „Европейска седмица на мобилността“ (ЕСМ). Кампанията се реализира с подкрепата на Европейската комисия и Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“. Лекциите и беседите бяха представени по интересен и любопитен начин, като предизвикаха голям интерес от страна на деца и ученици, които представиха безопасното движение по пътищата в забавни игри и рисунки.

За четвърта година на активно участие от страна на учениците, постигнахме поставените ни цели – да създадем необходимата връзка с децата и желание за споделяне и ограмотяване.

1

2

3

4

 
ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР 2021 ГОДИНА
Петък, 07 Май 2021 15:10

1

На 24.04.2021 година се проведе Годишния Великденски базар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните община Драгоман. В базара бяха изложени ръчно изработени сувенири и украшения от децата и учениците, възпитаници на СУ „Христо Ботев“ град Драгоман, доброволците към БМЧК и Обществени възпитатели на МКБППМН община Драгоман. Таз годишната благотворителна кауза е посветена на 100 ГОДИНИ СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ ГРАД ДРАГОМАН. Жителите на нашата община посрещнаха с възторг и удивление прекрасните изработки и идеята ни за дарителската кампания. Благодарение на тяхната щедрост успяхме да съберем 467 (четиристотин шестедесет и седем) лева.

2

3

Историята на Столетника – Средно училище „Христо Ботев“ – започва с откриването му на 1 септември 1921 година, с което става първата прогимназия в града. Това се налага от увеличаване на селището, поради заселването на бежанци след сръбската окупация на Цариброд и преместването на митницата в Драгоман. През годините училището се помещава в частната къща на Милен Аначков, а през 1939 година се основава нова сграда, която носи името на безсмъртния поет и революционер – Христо Ботев. От 1974 година то е обявено за ЕСПУ (Единно средно политехническо училище), а след 1989 година е обявено за СОУ (Средно общообразователно училище). От 1994 година в училището се въвежда предпрофесионална подготовка, по която се подготвят два випуска по специалностите банково дело и митническо комисионерство, а през 2004 година в СОУ „Христо Ботев” е въведена паралелка с технологичен профил – туризъм. През 2008 година, по проект на Община Драгоман и МРРБ, старата училищна сграда е реновирана. СУ „Христо Ботев“ е единствено на територията на община Драгоман, а от 2008/2009 година, то е със статут на защитено и средищно училище.

4

5

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 4 от 10