Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 45 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

НАП
Съобщение
Сряда, 07 Декември 2016 10:28

MinFin

Възнагражденията на членовете на избирателните комисии не се
облагат с данъци по Закона за данъците върху доходите на физическите лица
            
 
 
За информация:  Петър Захариев
                  Тел :     029334042
 
 
    
       Съгласно разпоредбите на Изборният кодекс, възнагражденията на членовете на избирателните комисии не се облагат с данъци по Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Това се отнася за членовете на районните, общинските и секционните избирателни комисии.
       Лицата – членове на избирателни комисии не следва да декларират полученото за участието им възнаграждение в годишната данъчна декларация по чл.50, ал.1 от ЗДДФЛ, за доходи получени през 2016г.
       Лицата получили възнаграждение в качеството им на членове на избирателни комисии, които са безработни и се осигуряват здравно като такива внасяйки сами месечни вноски в размер на 16,80 лв. следва да подадат нова декларация образец № 7, тъй като за участието им в изберателни комисии общините са подали осигурителни декларации за тях и са внесли съответните здравноосигурителни вноски за времето през което са работили в комисиите.
 
Съобщение
Сряда, 03 Август 2016 07:45

MinFin

         Търговците на течни горива следва да предоставят обезпечение
                               пред НАП в срок до 2 септември 2016г.
     
          
 За информация:  Петър Захариев
                  Тел :     029334042
 
         Промените в Закона за данък върху добавената стойност, които са обнародвани в държавен вестник на 2 август 2016г., предвиждат данъчно задължените лица, които извършват облагаеми доставки или вътреобщностни придобивания на течни горива да предоставят обезпечение в пари, в държавни ценни книжа или в безусловна и неотменяема банкова гаранция за срок от една година.
       Изискването е тези лица да извършват облагаеми доставки с течни горива които са облагаеми с 20 на сто ДДС и общата стойност на данъчните основи на  тези облагаеми доставки за текущия данъчен период  да е над 25 000 лв.
      Размерът на обезпечението е 20 на сто от данъчната основа на тези облагаеми доставки или вътреобщностни придобивания на течни горива, но не по-малко от 50 000 лв.
      Обезпечението се предоставя в 7-дневен срок преди датата на възникване на данъчното събитие пред съответната компетентна териториална дирекция на НАП. Редът за предоставяне, освобождаване и усвояване на обезпечението се определя с Правилника за прилагана на закона за данък върху добавената стойност.
       Данъчно задължените лица, които към влизането на промените в ЗДДС в сила извършват облагаеми доставки и вътреобщностни доставки с течни горива следва в срок до 2 септември 2016г. да предоставят обезпечение съгласно разпоредбите на закона.
       В закона са предвидени и санкции за лицата които не са представили в срок дължимото обезпечение които са в размер на дължимото обезпечение.
 
Съобщение
Понеделник, 28 Март 2016 07:59

MinFin

Пет дни остават до крайният срок за подаване на годишни
               данъчни декларации от юридическите лица за 2015г.
 
 
 За информация:  Петър Захариев
                  Тел :     029334042
 
 
         31 март 2016г. е крайният срок за подаване на годишни данъчни декларации за облагане с корпоративен данък от юридическите лица. В този срок следва да се плати и дължимият корпоративен данък, след придпадане на направените авансови вноски.
   Фирмите които подадат годишни декларации по електронен път полват 1 % отстъпка от дължимият данък, само ако същия е внесен в срок до 31 март 2016г.
    Годишна декларация да длъжни да подават и фирмите които през 2015г. не са осъществявали дейност в срок до 31 март 2016г.
     Неподаването на декларации се санкционира като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя.
      Информация за попълването и подаването на декларация за облагане с корпоративни данъци може да се получи на телефона на информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на един градски разговор.
 
Съобщение
Сряда, 10 Февруари 2016 11:43

ЦЕНТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

      1040 София                                                                               тел. 9859 3065

      Бул. “Дондуков” №52                                                              факс 9859 3069

web: www.nap.bg;    0700 18 700 Информационен център;   е-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. "> Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

 Жител на Варненска област на 42 е обичайният късметлия в Лотарията на НАП с касови бележки

 До момента са регистрирани 12 млн. фискални бонове на обща стойност 170 млн. лв.

 2/10/2016,

 За информация: Росен Бъчваров

Тел: 9859 30 65

 

Жител на Варненска област на 42 години с касова бележка за 3,58 лв. е средностатистическият победител в Лотарията с касови бележки. Това показват данните на късметлиите до сега в играта на НАП и МФ. Равен е броят на дамите и господата, които са спечелили награди, като до момента са станали ясни десет победители - 8 седмични и 2 месечни.

Тази неделя (7 февруари), в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“ бяха изтеглени поредните две награди от Лотарията на НАП и МФ. С касова бележка за 0,79 лв. Георги Георгиев от Русе спечели месечната награда - 40-инчов 3D телевизор, а с бон за 11,39 лв. Лилия Пеева от Попово грабна поредната седмична награда – четириядрен смарт телефон.

От началото на Лотарията с касови бележки до момента са регистрирани 12 милиона касови бележки на стойност 170 млн. лв. Статистиката сочи още, че средно участниците в играта са въвели по 105 фискални бонове.

Да участва в Лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г., включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина – чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18700.

От НАП напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени, обещават също от НАП.

 
Съобщение
Сряда, 10 Февруари 2016 11:41

ЦЕНТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

      1040 София                                                                               тел. 9859 3065

      Бул. “Дондуков” №52                                                              факс 9859 3069

web: www.nap.bg;    0700 18 700 Информационен център;   е-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. "> Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

НАП проверява интернет търговците

Данъчните следят и наложените платежи чрез куриерски фирми

 

2/10/2016,

 

За информация: Росен Бъчваров

Тел: 9859 3065

 

            Масови нарушения на данъчното законодателство разкриват проверки на НАП сред фирми и физически лица, търгуващи по интернет. Често стоките, предлагани в електронни магазини или чрез сайтове за продажба на стоки не са съпроводени с касови бележки или документи за покупката, а банковите преводи или наложените платежи, получавани от търговците изобщо не се осчетоводяват, сочат резултатите от ревизиите на НАП.

Приходната агенция започна масирана кампания за контрол върху онлайн търговци, като инспекторите използват специализиран софтуер за наблюдение. От НАП събират и данни от куриерските фирми за получените плащания,  като сравняват паричните потоци с осчетоводените транзакции и при несъответствие облагат недекларираните приходи, допълват от НАП. Сред най-характерните случаи са физически лица, получили плащания с наложен платеж за над половин милион лева за последната календарна година, множество граждани не са декларирали приходи от по над 200 000 лв. за изминалите 12 месеца, сочат още резултатите от проверките.

Приключилите до момента проверки и ревизии са довели до  на над 1,1 млн. лв. укрити данъци, които трябва да бъдат внесени в 14 дневен срок. Сред най-сериозните нарушители са търговец на употребявани авточасти от Велинград, обложен с над 320 000 лв. и търговец на мобилни телефони от Варна, чийто ревизионен акт е на стойност близо 300 000 лв.

От НАП съветват потребители да искат касова бележка за всяка своя покупка, защото упражняването на права по гаранция или рекламация на некачествена стока е невъзможно без фискален бон. Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават и на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор. 

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 5 от 7