Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 65 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

НАП
До 30 април самоосигураващите се лица следва да декларират дължимите осигурителни и здравноосигурителни вноски за 2018г.
Сряда, 17 Април 2019 13:16
Самоосигуряващите се лица следва в срок за 30 април 2019г. да подадат годишна осигурителна декларация образец № 6 за 2018г. в която декларират дължимите и авансово внесени през годината осигурителни и здравноосигурителни вноски.
В декларацията се включват и дължимите за довнасяне вноски, определени при формирането на окончателния размер на осигурителния доход за 2018г. Тези осигурителни и здравноосигурителни вноски следва да се платят в срока за подаване на декларацията – до 30 април 2019г.
Декларацията може да се подаде по електронен път с персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис, както и на хартиен носител в компетентния офис на НАП.
Повече информация за деклариране и плащане на осигурителни вноски, лицата могат да получат на телефона на информационният център на НАП – 0700 18 700 на цената на един градски разговор.
за информация : Петър Захариев
                     тел :   02 9334042
 
Остават 10 дни до крайният срок за подаване на годишни данъчни декларации от физическите лица за доходи получени през 2018г.
Сряда, 17 Април 2019 13:13
До 30 април 2019г. физическите лица, включително едноличните търговци следва да декларират доходите си получени през 2018г. с подаване на годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ.
В същия срок следва да се заплати и дължимия данък.
Не следва да подават годишни данъчни декларации само лицата които са получили доходи единствено от трудови правоотношения, с изключение ако ползват данъчни облекчения.
Задължително условие за ползване на данъчни облекчения е към момента на подаване на годишната данъчна декларация лицата да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения. За целта е необходимо лицата които ще ползват данъчни облекчения, преди подаване на данъчната декларация да проверят дали имат задължения по данъчно-осигурителната си сметка в НАП, като най-лесно това се извършва с ползване на персонален идентификационен код.
Санкцията за неподаване на годишна данъчна декларация в срок е до 500 лв.
Годишните данъчни декларации могат да се подават по електронен път с персонален идентификационен код или с електронен подпис, на хартиен носител в териториалните офиси на НАП, както и чрез лицензиран пощенски оператор.
Повече информация за деклариране и плащане на данъци, лицата могат да получат на телефона на информационният център на НАП – 0700 18 700 на цената на един градски разговор.
 
за информация : Петър Захариев
                     тел :   02 9334042


 
Земеделците декларират доходи до 30 април 2019 г.
Понеделник, 15 Април 2019 07:19
Земеделските стопани декларират доходите си от 2018 г. до края на април.  Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася за всички земеделски стопани – регистрирани или нерегистрирани като земеделски производители. В декларациите, освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция,  се обявяват и субсидиите, получени от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).
 
Земеделците могат да проверят точния размер на изплатените им суми през 2018 г. от ДФЗ, на адрес: https://seu.dfz.bg/seu/f?p=727:8160:::NO:8160. Електронната справка е достъпна с ЕГН.
Ако фермерите вече са подали данъчна декларация, но по някаква причина са пропуснали да посочат част от получените от ДФЗ суми, могат да подадат коригираща декларация до 30 април 2019 г. Подробна информация за това какви данъци и осигуровки се дължат от земеделските стопани е публикувана на: https://nap.bg/document?id=18377.
 
В рамките на информационна кампания НАП изпрати 43 хиляди електронни писма до земеделци, който са получили субсидии през 2018 г. Припомняме, че през миналата година земеделските производители декларираха над 170 млн. доходи. след поредица от инициативи на приходната агенция.
Повече информация за деклариране на доходите на земеделски производители може да се получи на телефон 0700 18 700 в работно време в офиса на Агенцията по постоянен адрес.
За информация: Росен Бъчваров
                             Тел: 9859 30 65


 
НАП проверява за новите касови апарати
Вторник, 02 Април 2019 15:03
Инспекторите на НАП започнаха проверки в търговските обекти за спазването на последните изисквания към касовите бележки и подаването на данни за продажбите. От вчера всяка регистрирана по ДДС фирма, която не използва софтуер за управление на продажбите трябва да отпечатва на касовите си бележки QR код, а фискалното устройство да изпраща данни в НАП за всеки фискален бон в реално време.
Нерегистрираните по ДДС имат срок до края на юни, а използващите софтуер за продажбите до края на септември, в който да приведат дейността си в съответствие с новите правила.
Потребителите вече могат да проверят дали касовата им бележка е истинска с обновеното мобилно приложение на НАП, достъпно безплатно за устройства с операционни системи IOS и Андроид. Приложението позволява и регистрация на фискални бонове в лотарията на НАП с голяма награда 50 000 лв.
До момента 135 000 фискални устройства и принтери вече отговарят на новите изисквания, като броят им е дори по-голям от първоначалните очаквания, допълват от НАП.
„Проверките във всеки обект на регистрирано по ДДС лице от вчера имат за цел да установят дали касовият апарат е сменен и ако не е, използва ли се в обекта софтуер за управление на продажбите“ каза по повод на контролните мерки на НАП Спас Шишков, директор на „Фискален контрол“.
За информация: Росен Бъчваров
                           Тел: 9859 30 65
 
Проверяваме онлайн хонорарите си от 2018 г.
Вторник, 26 Март 2019 15:09
От днес физическите лица могат да проверят в сайта на НАП дали за тях има подадени данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани доходи, различни от тези по трудов договор, като например хонорари. Така гражданите ще могат да проверят и попълнят коректно годишните си декларации за облагане на доходите.
Е-услугата „Справка за изплатени доходи (различни от трудови) на физически лица“ е публикувана в Портала на НАП за електронни услуги - https://inetdec.nra.bg/ и е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) от всички физически лица, имащи разрешен пълен достъп до услугите на НАП и такива с КЕП на упълномощено лице, на които е разрешен пълен достъп до услугите „Предоставяне на данъчна и осигурителна информация и информация от данъчно-осигурителната сметка“. Е-услугата предоставя информация също за вида и размера на изплатения доход, както и за удържания данък.
От НАП напомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите от 2018 г. изтича на 30 април 2019 г., като до тогава трябва да се плати и посоченият в тях данък за довнасяне. Най-бързо и лесно декларациите се подават онлайн с ПИК или електронен подпис.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.
За информация: Росен Бъчваров
                             Тел: 9859 30 65
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 2 от 7