Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 126 посетителя в сайта

Времето

Община Драгоман
На вниманието на жителите на община Драгоман
Четвъртък, 23 Ноември 2017 10:40

По инициатива на Българският Кардиологичен Институт (БКИ), Българската Национална Телевизия (БНТ) и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), с активното съдействие на община Драгоман СТАРТИРА Национална кампания „Кардиологична грижа за дълъг и пълноценен живот“.

Същността на кампанията е да бъдат осигурени безплатни консултации и прегледи на страдащи от сърдечно-съдови заболявания от специалисти-кардиолози от Български Кардиологичен Институт.

Целта на кампанията е превенция на сърдечно-съдови заболявания, удължаване на живота на пациентите със сърдечно-съдовите заболявания в страната ни, подобряване на качеството на живот и достъпа до високоспециализирана лекарска грижа.

Лицата, желаещи да се прегледат БЕЗПЛАТНО,  трябва да се запишат предварително на телефони: 0879103392; 0879103456 или в сградата на общината в стая 23. Записването ще бъде до 05.12.2017г. включително, като кампанията ще се проведе при записани не по-малко от 10 човека.

Z11501498763 ball-1930189 960 720

 
Назад
Покана
Вторник, 21 Ноември 2017 16:33

11501498763 ball-1930189 960 720

Спортна зала Драгоман кани всички желаещи на Футболен турнир за мъже на малки врати. Турнирът ще се проведе на  9 и 10 декември 2017 год. Желаещите трябва да формират отбор 5 + 1 играчи. Отборите трябва да заплатят такса от  50 лв. за участие в турнира. Записване на тел. 0879103453 до 05.12.2017 г. или на място в Спортна зала Драгоман.

Награден фонд:

I Място - Купа + парична награда

II Място - Парична награда

III Място – Парична награда

 
Назад
Съобщение
Вторник, 21 Ноември 2017 09:31

Уважаеми съграждани, до края на месец ноември 2017 г. в гаража на община Драгоман ще се събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване/битова техника/.

За повече информация – Иван Божилов – мл. експерт „Екология и транспрт“ – 0879 103 459

 
Назад
Съобщение
Понеделник, 20 Ноември 2017 15:28

resize on the fly

Преди да тръгнете на път – проверете прогнозата
  Задължително е още преди да тръгнете на път  да проверите каква е метеорологичната прогноза и какво време ви очаква по време на пътуването. От години е практика у нас, при опасно време, метеоролозите да обявяват предупредителен код. Тази информация може да откриете на сайта на НИМХ, там има специална секция „Опасни явления“. Ако има обявен оранжев или червен код, най-добре е да отложите пътуването, ако не е належащо.
Подготовка на автомобила
  Обърнете сериозно внимание на подготовката на автомобила за зимния период – зимни гуми, вериги, въже за теглене, лопата, топли ръкавици, светлоотразителни жилетки и др. Преди да потеглите, прегледайте основно изправността на спирачната система на колата си, светлините, чистачките, устройствата за измиване на предното стъкло, отоплението на купето, подгряващото устройство на задното стъкло. Заредете резервоара на устройството за измиване на предното стъкло с незамръзваща течност. Осигурете си резервни крушки за евентуална подмяна.
Носете си топли дрехи, обувки и заредете колата с повече гориво
 Зимата е непредвидима, възможно е да тръгнете с добро време, а само час-два по-късно всичко да се промени и да попаднете във виелица със снегонавявания. Възможно е да се стигне до затваряне на пътищата и да ви се наложи да чакате с часове в колата. При такава ситуация е важно да сте подготвени с топло облекло, подходящи обувки и ръкавици. Освен това винаги зареждайте автомобила си с повече гориво отколкото ви е необходимо за пътуването.
Внимателно избирайте маршрута си
  Изборът на маршрут е много важен. През зимата избирайте да пътувате по първокласните пътища, тъй като те се почистват от снегонавяванията с предимство. Винаги следете пътната обстановка. Информация за нея може да се намери на сайта на АПИ, на дежурния им телефон 0700 13020 и онлайн приложението lima.api.bg, както и на сайта на МВР www.mvr.bg.
Поведение на пътя
  През зимата вниманието на шофьорите трябва да е силно изострено. Дори и на добре почистен път, е възможно да се попадне на участък, който е сенчест. При това положение е възможно да се попадне на лед, на който с висока скорост автомобилът е трудно управляем.
Ако обстановката е усложнена и има силен вятър и навявания, шофирането трябва да става бавно и внимателно, особено когато преминавате край сгради, електропроводи и дървета.
 Спазвайте указанията на компетентните органи и временната маркировка, поставена от контролните органи и пътните служби.
 Ако по време на пътуването се натъкнете на затрупани автомобили, маркирайте мястото и съобщете на телефон 112.
 Ако колата ви бъде затрупана, завържете дреха с ярък цвят на най-високата част от автомобила. Избягвайте непрекъснатата работа на двигателя на празен  ход, поради опасност газовете да влязат в купето и да ви отровят.
 При образуване на колони от задръствания, спирайте на дистанция, която позволява изтеглянето ви и не използвайте аварийната лента – оставете я свободна за спасителните екипи!
 Не спирайте да почивате на открито, освен в населени места и крайпътни паркинги и мотели. По време на път следете за обстановката по радиото или интернет, ако тя се усложни, преустановете пътуването, като спрете в най-близкото населено място. В населените места се обърнете за помощ към административните власти на съответното кметство, МВР или пътните служби.
продължава>
 
Назад
Съобщение
Понеделник, 20 Ноември 2017 15:28

Знаете ли, че в периода 1 януари – 30 юни 2018 г. България ще поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС. В продължение на 6 месеца страната ни ще планира, организира и ръководи работата на Съвета на ЕС, ще си сътрудничи с другите държави членки в процеса на вземане на решения и ще поддържа отношения на лоялно сътрудничество с другите европейски институции, за да гарантира непрекъснатата и ефективна работа на Съвета в различните му направления на дейност. В рамките на Председателството страната ни ще ръководи срещи и заседания на различно равнище в ЕС, като също така ще организира и над 200 събития и форуми в България.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 256