Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 52 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Икономика
Ikonomika

Предприятия

На територията  на  общината   съществуват  следните  предприятия:

•  “Драгоман – ЕЛ” ЕООД  за  производство   на  електромери 
•  Мина  “Бели брег” в   село  Габер  за   добив  на  въглища 
• “Минна компания” ЕООД в село Габер за преработка на стари автомобилни гуми.
• „Контактни елементи“ АД е фирма за производство на електроконтакти и сребърни припои, ПОК-40, ПОК-60, калаени и цинкови аноди.

 Чуждестранни инвеститори

   “ДФ България”  - В началото на 2005 г. в Драгоман отвори врати “ДФ България” – предприятие за производство и преработка на перфорирана ламарина до комплексни модули и готови за монтаж компоненти. То е 100 %-ово дъщерно дружество на Dillinger Fabrik gelochter Bleche GmbH, Германия. Производствените възможности на предприятието обхващат: пресоване, изтегляне, щанцоване, рязане с вибрационни ножици, валцуване, изправяне, огъване, рязане, кантоване, обрязване на израстъци, заваряване (WIG, MIG, MAG, поточково и непрекъснато), галванична повърхностна обработка, прахово покритие. Главната цел на предприятието в гр. Драгоман е да предлага на своите клиенти от Източна Европа висококачествени продукти на изгодни цени.

  "РУББЪРТЕК" ЕООД - Немско предприятие за производство на гумени изделия за автомобили - филиал Драгоман. Работници - 60, предимно жени, двусменен режим на работа с перспектива за откриване на нови работни места и разширяване на производството.

   “Хилгруп”  -  На територията на град Драгоман се изгражда “Цех за крайна обработка, монтаж и опаковка на мебелен обков и други стоки за бита” - с инвеститор - Джузепе Мотта-Италия.

 

 

Финанси

На територията на община Драгоман функционира клон  на  “Банка ДСК” ЕАД. В  него  са съсредоточени дейности по разплащане и обслужване на депозити на граждани и фирми. Широко застъпена е кредитната дейност, като се прердлагат различни по срок и видове кредити за граждани и частни земеделски производители.

 
Назад