Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 183 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

РОДИТЕЛИ НА УЧЕНИЦИ В СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ ЗАЕДНО СЪС СЛУЖИТЕЛИ ОТ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ УЧАСТВАТ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ „СПОРТ, ИГРА И ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА ВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА“
Четвъртък, 10 Септември 2020 14:14

СУ „Христо Ботев“ – Драгоман спечели проект „Спорт, игра и чиста околна среда вървят ръка за ръка“ на стойност 4999,00 лева по Национална кампания „Чиста околна среда – 2020г.“, на тема: „Обичам природата – и аз участвам“.

Родители и служители на общинска администрация активно се включиха в облагородяването и обособяването на място за отдих в двора на СУ „Христо Ботев“ - филиал, разположено в УПИ VIII, кв.8, гр. Драгоман. По проекта е предвидено да се обнови част от двора, който да се превърне в прекрасно място за отдих и спортуване на открито. С помощта на две мини футболни врати, които ще се поставят на оформения терен, ще се обособи място, подходящо за практикуване на футбол, а с монтирането на две съоръжения, ще се положи началото на площадка за фитнес на открито. Част от проекта е засаждането на зелена ограда от туи, която освен, че ще облагороди пространството и ще възпрепятства навлизането на прах от намиращата се в съседство улица.

2

1

Помислено е и за темата за опазване на околната среда чрез възпитаване на навици за разделно събиране на отпадъците, с поставяното на кошче за разделно събиране, чиято цел ще е учениците от малки да започнат да разпознават кой цвят съд за какъв тип боклук е предназначен, които да се предадат и в семействата на децата.

Резултатите от дейностите, предвидени в този проект ще доведат до по-чиста околна среда и възпитаване в стремеж за нейното опазване. Ще се повиши физическата активност на учениците, както и тяхната ангажираност в опазването на заобикалящата ги среда, което ще гарантира съхраняване на постигнатите резултати и повишаване на информираността на местното население за средствата, които държавата отделя във връзка с опазване на околната среда.

3

4

Реализираното на основните дейности в този проект от една страна ще приобщят учениците, техните семейства и местното население да цени изграденото, чрез влагане на личен труд - почистване на терена, затревяване и засаждане на растителността и от друга ще превърне пространството в привлекателна зона за спортна активност на открито, която ще придаде завършен вид на целия училищен двор и ново ремонтираната училищна сграда.

5

6

 
Назад