!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

Преброяване 2021

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 56 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

52 години град Драгоман!
Четвъртък, 02 Септември 2021 11:44

a1

На 28 август 2021 г. град Драгоман отбеляза своя празник.

Честването започна с тържествена сесия на Общински съвет – Драгоман, на която бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Драгоман“ дългогодишният учител по математика Илия Евлогиев Илиев. Решението за удостояването му с този почетен приз бе единодушно гласувано от ОбС - Драгоман по предложение на Кмета на общината г-н Андрей Иванов и бе дадено за постигнати изключителни резултати в областта на образованието и духовната сфера, десетки години самоотвержен труд в полза на обучението на около 45 випуска в най – трудната учебна дисциплина – математика, десетки години, посветени на едно и също училище, на един колектив, на децата и поколенията от община Драгоман.

За най-малките бе организирана весела шоу-програма с участието на любими анимационни герои, благодарение на артистите от Аниматор БГ. Всяко дете получи подарък от община Драгоман!

IMG 7704

IMG 7710

IMG 7716

Последва празничен водосвет в енорийския храм „Св. Арх. Стефан“, отслужен от архимандрит Януарий, представител на Софийска Света Митрополия и Архиерейски наместник на Годечка духовна околия, в съслужение със Ставрофорен иконом отец Ангел – Духовен надзорник на Софийска Света Митрополия, йеромонах Макарий – игумен на Неделишки манастир „Св. Атанасий Велики“, свещеник Асен Асенов – предстоятел на храм „Св. Арх. Стефан“ и други.

IMG 7741

IMG 7744

По традиция кметът на община Драгоман – г-н Андрей Иванов откри празника, отправи поздрави към всички жители и гости на града и даде старт на веселбите на централния градски площад!

IMG 7882

Празничната програма стартира с изпълнения на фолклорните групи от местните читалища, певицата Светла Дукатева зарадва почитателите на българската народна песен, които извиха голямо хоро на площада под съпровода на хореографката Анета Вълканова и танцова формация "МоЙто либе "- детска група - село Габер. Комикът и певец Руслан Мъйнов забавлява публиката с разнообразната му програма, а кулминацията на вечерта бе попфолк звездата Деси Слава! Малки и големи бурно аплодираха певицата, позната и с прозвището Ангелския глас на България. През годините тя се утвърждава като една от иконите на балканската музика. Нейните изпълнения се отличават със силна динамика и дълбока емоционалност, които карат публиката да настръхва. С бурни овации и шумни възгласи многобройната публика посрещна появата й на сцената и над час пя заедно с нея!

IMG 7876

IMG 7896

IMG 7924

IMG 7934

IMG 7985

IMG 8009

IMG 8011

Небето в нощта на 28 август се озари от прекрасната заря, осигурена и перфектно поднесена от фирма „Енигма“, след което бе даден старт на „Дискотека под звездите“!

a2

Благодарим на професионалистите от „Трики Ивентс“ ЕООД за перфектната организация на целия празник!

Галерия


 
Назад