Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 256 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Новини
Съобщение
Вторник, 09 Април 2024 12:17

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

По информация на НКЖИ, поради извършване на ремонтни дейности, считано от днес жп прелеза разположен на ул. „Железничар“, /15 ти - кантон/, гр. Драгоман и жп прелеза разположен на Интермодален терминал, гр. Драгоман нямат наличен звуков, светлинен сигнал и бариери.

 

Молим гражданите да преминават с изключително повишено внимание!

 
Конкурс за военна служба
Вторник, 09 Април 2024 09:34

Обява

 
Добри новини за водоснабдяването на гр. Драгоман! Басейнова дирекция разреши сондаж при помпена станция „Матарица“
Вторник, 09 Април 2024 08:04

Матарица1

След дългогодишна работа на Община Драгоман да достигне до разрешение от БДДР /Басейнова дирекция „Дунавски район“/ за изграждане на проучвателен сондаж при Помпена станция „Матарица“, с цел подсилване питейно-битовото водоснабдяване на гр. Драгоман, най-сетне разрешение е получено.

От 03.04.2024 г. тече срока за „Изграждане на проучвателен хидрогеоложки сондаж при помпена станция „Матарица“. Изграждането на сондажа ще продължи няколко месеца и цели да бъдат проучени количествата подземни води и дали те са годни за питейно-битови нужди. В случай, че проучването докаже наличие на необходимото количество и нейното качество, ще се пристъпи към проектиране и изграждане на сондажни кладенци за допълнително водоснабдяване на гр. Драгоман, обособяване на СОЗ и изграждане на тласкателен водопровод до града.

Изграждането на хидрогеоложкия сондаж е първата стъпка към подсигуряването на допълнителен водоизточник за град Драгоман. Към момента съществува само един водоизточник, което поставя града в несигурно положение. Напомняме, че един от основните приоритети на ръководството на общината е справянето с водните проблеми. През годините бяха изпълнени редица водни проекти, но работата в тази област не спира.

 
Съобщение
Вторник, 09 Април 2024 08:03

сигурност1

По-ниска престъпност в Драгоман за първото тримесечие на 2024 г., в сравнение със същия период на 2023 г.

За първото тримесечие на тази година на територията на община Драгоман са регистрирани 10 престъпления, от които 1 кражба и 1 грабеж, 3 кражби от влакови композиции на гара Драгоман, 2 престъпления с нанесени телесни повреди – по време на ловен инцидент и при домашно насилие, 2 икономически престъпления – един неистински договор за наем на земеделска земя и един манипулиран електромер.

За същия период на 2023 г. /първото тримесечие/, престъпленията са били повече – 15 на брой и 5 кражби.

„Отчитаме намаление на извършените престъпления“, категоричен бе началникът на участъка в Драгоман – Христо Кръстев.

Тези данни бяха оповестени на провелата се в община Драгоман работна среща, на която присъстваха: Емил Славков - началник РУ-Сливница, началникът на участъка Драгоман – Христо Кръстев, началникът на Охранителна полиция– Ангел Ангелов, районните инспектори, кметът Андрей Иванов, зам.-кметовете Емилия Милушева и Лидия Банкова, председателят на ОбС - Моника Георгиева, общински съветници, кметове и кметски наместници, Стоян Стоянов - директор на СУ “Христо Ботев“, читалищни дейци, представители на местния бизнес, Кирил Божиков - началник мина „Бели Брег“ и др.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 3 от 439