Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 135 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

МКБППМН
01 НОЕМВРИ – ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ В КОНСУЛТАТИВЕН КАБИНЕТ КЪМ МКБППМН ОБЩИНА ДРАГОМАН. „МИСИЯ БУДИТЕЛ 2023“
Вторник, 24 Октомври 2023 15:53

1

По инициатива на МКБППМН общ. Драгоман и общинските организации на БЧК и БМЧК в Консултативен кабинет отбелязахме 01 ноември – Деня на народните будители. Мероприятието премина в беседи и разговори по темата. Обсъдихме и разгледахме рисунките и есетата, с които учениците от СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман участват в ежегодния конкурс „МИСИЯ БУДИТЕЛ 2023“, организиран от Областна администрация на Софийска област.

 Госпожа Павлина Колева сподели за своята идея – отбелязване на Деня на народните будители в Туристически информационен център гр. Драгоман, като темата ще бъде „Да знаем своя род и език“, вдъхновена от „Българското – извор на красота и родолюбие“. Гости на събитието ще са г-жа Христина Богданова – родственица на българският революционер и будител Васил Левски и г-жа Антоанета Толтукова – член на задругата на майсторите, която ще представи свои умения, свързани с българските занаяти и традиции, а учениците от 2-ри клас ще се изявят с драматизация на приказката „Най-хубавото“.

2

продължава>
 
ПРОВЕДЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОБЩИНСКО НИВО НА АНАЛИЗ НА ПОТРЕБНОСТИТЕ НА НАЦИОНАЛНО НИВО ОТ СОЦИАЛНИ И ИНТЕГРИРАНИ ЗДРАВНО-СОЦИАЛНИ УСЛУГИ, КОИТО СЕ ФИНАНСИРАТ ИЗЦЯЛО ИЛИ ЧАСТИЧНО ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ И ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НАЦИОНАЛНА КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
Вторник, 24 Октомври 2023 12:23

В изпълнение на чл.49, ал.2 от Наредбата за планиране на социалните услуги в сградата на община Драгоман се проведе обществено обсъждане на общинско ниво на Анализ на потребностите на национално ниво от социални и интегрирани здравно-социални услуги, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет и Предложение за Национална карта на социалните услуги. На срещата присъстваха представители на социалните услуги, действащи на територията на община Драгоман, на Дирекция „Социално подпомагане“ гр. Сливница, на Съвета по въпросите на социалните услуги и Екипа за подпомагане процеса по провеждане на обсъждането.

 
Съобщение
Понеделник, 14 Август 2023 07:36

Плакат на Лятна академия

 
„ИЗКУСТВОТО НА ТОЛЕРАНТНОСТТА – ЩИТ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА И ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА“
Вторник, 13 Юни 2023 07:35

IMG 2816

В изпълнение на Програмата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Драгоман за 2023 год. бе проведен семинар на тема „Изкуството на толерантността – щит срещу агресията и омразата при подрастващите“. Семинарът беше предназначен за учениците от 5-ти и 6-ти класове на СУ „Христо Ботев“ по предложение на Фондация „Слънчеви пътеки“ с лектор Радослав Байкушев – психолог с дългогодишен опит и активен сътрудник на редица Местни комисии. В семинара, организиран с помощта на училищното ръководството в лицето на г-н Стоян Стоянов и класните ръководители на съответните паралелки, се включиха г-жа Лидия Банкова-Найденова – зам.-кмет и Председател на МКБППМН, г-жа Анна Крумова – Секретар на МК, обществените възпитатели Даниела Борисова, Клавдия Милчева, Мая Тинчева и Павлина Колева. Темата протече във вид на разговор с учениците, които проявиха силен интерес, задаваха въпроси и изказваха своите мнения. Всяко дете получи като подарък тематична книжка „Усмихни се“. В заключителната част изказахме взаимни благодарности и си пожелахме успешни бъдещи начинания, повече доброта и разбирателство между подрастващите, повече усмивки и толерантност като естествена и категорична преграда на агресията.

IMG 2774

продължава>
 
ОБУЧЕНИЕ И ДЕМОНСТРАЦИИ ПО БДП НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ В ГРАД ДРАГОМАН
Четвъртък, 08 Юни 2023 08:10

ОБУЧЕНИЕ И ДЕМОНСТРАЦИИ ПО БДП НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ В ГРАД ДРАГОМАН

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 2 от 10