Навигация

!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Карта за разделно сметосъбиране

Банер

Преброяване 2021

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 172 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

НАП
Срокът за ползващите софтуер за управление на продажби се удължава до края на септември
Петък, 01 Март 2019 08:46
Срокът за всички търговци (регистрирани и нерегистрирани по ДДС), използващи софтуер за управление на продажбите в търговските си обекти (СУПТО), в който трябва да приведат дейността си в съответствие с изискванията на Наредба Н-18, ще бъде удължен до края на септември 2019 г. потвърди министърът на финансите вчера.
Всички търговци, независимо от това дали са или не са регистрирани по ДДС, използващи софтуер за управление на продажбите имат срок до края на септември 2019 г. в който трябва да приведат дейността си в съответствие с новите изисквания. Те ще могат да продължат да ползват старите си касови апарати до 30.09.2019 г., като от началото на октомври няма да се допуска едновременната употреба в един търговски обект на касов апарат и софтуер за продажбите, ако те не са свързани, допълват от НАП.
За лицата, които не използват софтуер за управление на продажбите, сроковете остават непроменени. Регистрираните по ДДС компании, които не ползват софтуер, а отчитат продажбите си само на касов апарат, са длъжни да го сменят или модифицират до края на март 2019 г. Фирмите без регистрация по ДДС и не ползващи софтуер за управление на продажбите трябва да сменят или модифицират касовите си апарати до края на юни 2019 г.
До 29 март 2019 г. е срокът, в който собствениците на електронни магазини, стартирали дейност преди 29 декември 2018 г. и получаващи плащания в брой или с банкови карти, трябва да подадат информация в НАП за електронните си платформи.
Търговците на горива до края на март 2019 г. трябва да започнат да отпечатват на всяка касова бележка данни за покупната цена, дължимия акциз, ДДС и продажната цена на горивата, които продават. До края на юни 2019 г. търговците на горива трябва да приведат в съответствие с изискванията и електронните си системи с фискална памет.
В следващите дни предстои да бъде публикуван проект за изменение и допълнение на Наредба Н-18, в който ще бъдат регламентирани новите срокове. Проектът ще бъде предложен за обществено обсъждане, като междувременно продължават срещите на експерти на НАП и представители на бизнеса за изясняване на спорните моменти в наредбата.
продължава>
 
Съобщение
Петък, 12 Януари 2018 16:32

MinFin

                    До 31 януари лицата – платци на доходи, които са удържали
                 авансов данък през четвъртото тримесечие на 2017г. следва да
                     подадат данъчна декларация и да внесат удържания данък

За информация:  Петър Захариев
                  Тел :     029334042

  Предприятията и самоосигуряващите се лица – платци на доходи, които са изплатили доходи на физически лица през четвъртото тримесечие на 2017 г. и са удържали авансов данък със съгласието на получателите на доходите следва да декларират и внесат в бюджета удържаният данък в срок до 31 януари 2018г.
  За целта лицата следва да подадат декларация по образец – по чл.55, ал.1 от ЗДДФЛ и чл.201, ал.1 от ЗКПО. Образеца на декларацията може да се намери на сайта на НАП – www.nap.bg
 Това се отнася основно за лицата – платци на доходи от наем и от граждански договори през четвъртото тримесечие на 2017г.  
  Предприятията задължително подават декларацията по чл.55, ал.1 от ЗДДФЛ и чл.201, ал.1 от ЗКПО за четвъртото тримесечие на 2017г. само по електронен път.  
 
Съобщение
Петък, 12 Януари 2018 15:35

MinFin

      Физическите лица които подадат годишна данъчна декларация
      за 2017 г. в срок до 31 януари 2018г. по електронен път
          ползват 5 на сто отстъпка от дължимия данък
 
За информация:  Петър Захариев
                  Тел :     029334042
 
 
  Лицата които подадат годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ за 2017г. в срок до 31 януари 2018г. по електронен път, ползват отстъпка от 5 на сто върху данъка за довнасяне по годишната декларация но не повече от 500 лв. при условие, че нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията и данъкът за довнасяне е внесен в срок до 31 януари.
 Декларацията може да се подаде по електронен път с персонален идентификационен код  /ПИК/ или с електронен подпис.
  ПИК се издава безплатно във всички офиси на НАП и с него могат да се подават данъчни декларации и да се получава данъчна и осигурителна информация.
  Препоръчително е лицата преди да подадат годишната данъчна декларация да направят справка с ПИК за наличието на задължения по данъчно-осигурителната си сметка с оглед дали имат право да ползват отстъпката.
 
Съобщение
Петък, 29 Декември 2017 09:04

MinFin

  Новите подоходни декларации вече са достъпни в сайта на НАП
За информация: Росен Бъчваров
Тел: 985930 65
 
Новите годишни данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративни данъци за 2017 г. вече са публикувани на сайта на НАП на адрес http://www.nap.bg/.
От приходната агенция напомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 30 април 2018. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код - ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.
Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 януари 2018 г.
Формулярите за облагане с корпоративни данъци за 2017 г. също са качени на интернет страницата на Агенцията. Срокът за фирмените декларации е 31 март 2018 г.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП. 
 
Съобщение
Сряда, 13 Декември 2017 09:05

MinFin

       До 31 декември 2017г. собствениците и ползвателите на недвижими
имоти, които не ги ползват целогодишно могат да подадат декларация за
        освобождаване от част от таксата за битови отпадъци за 2018г.
 
            
За информация:  Петър Захариев
                  Тел :     029334042
 
    
   Разпоредбите на Закона за местните данъци и такси предвиждат да не се събира част от таксата за битови отпадъци – за сметосъбиране и сметоизвозване, когато услугата не се предоставя от общината, както и ако недвижимият имот не се ползва през цялата година и е подадена декларация по образец от собственика или ползвателя на имота до края на предходната година.
  За да се ползва това облекчение за 2018г. собствениците и ползвателите на недвижими имоти , които няма да ги ползват през цялата година следва да подадат декларация по образец в съответната общинска администрация по местонахождение на имота, в която се декларира това обстоятелство в срок до 31 декември 2017г.
   Не се освобождават от част от таксата за битови отпадъци, собствениците и ползвателите на недвижими имоти, които са декларирали тези имоти като основно жилище.
   В компетенциите на всяка община е да определи какви документи ще се прилагат към подаваната декларация с цел да се докаже, че имота не се ползва през цялата година.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 6 от 10