Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 86 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Мероприятия
С. Габер отбеляза своя традиционен събор
Понеделник, 24 Юни 2019 10:08

1

На 22.06.2019г. с. Габер - най-голямото село в границите на община Драгоман отбеляза своя традиционен събор. Събитието се състоя на обновения с европейски средства, през програмен период 2007-2013 година площад, който събра жители от цялата област Бурел, желаещи да се забавляват. Сред гостите дошли да уважат мероприятието, организирано от г-н Тодор Тодоров – кмет на с. Габер, бяха г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, както и заместник - кметовете г-жа Емилия Милушева и г-жа Лидия Банкова.

продължава>
 
Парада на руските и съветски автомобили 2019г.
Вторник, 18 Юни 2019 08:17

12

Над 30 автомобила и 7 мотора се включиха в тазгодишното издание на Парада на руските и съветски автомобили, който се проведе за втора поредна година в Драгоман. Организатор на атрактивната проява, която се състоя на 15 юни е община Драгоман, а за празничното настроение на участниците и гостите се погрижи група „Грамофон“, която изпълни емблематични руски песни. Официални гости на събитието бяха: Константин Артюшин – търговски представител на Русия в България, Сергей Николашин – зам.-търговски представител и представител на Държавна корпорация „Ростех“ в България, Алексей Новоселов – съветник на Посолството на Русия в България, Олег Андросов – сътрудник към Търговското представителство на Русия в България и Николай Борисов – зам.-областен управител на Софийска област. Непосредствено преди официалното откриване на Ретро автомобилния парад, руските гости, заедно с кмета на община Драгоман – Андрей Иванов и зам.-кмета Лидия Банкова, поднесоха венци и цветя и се поклониха пред паметника на загиналите в района на гр. Драгоман съветски военни летци във Великата Отечествена война на 26-ти септември 1944 г. Гостите изразиха задоволство от отлично поддържания паметник от страна на общината, което е свидетелство за високо хуманно и цивилизовано отношение към историята и историческите събития. След отдадената почит към геройски загиналите, делегацията разгледа Спортната зала, Туристическия информационен център, паметника на Васил Левски и др. забележителности в града.

продължава>
 
1 юни – Деня на детето – значим ден в календара на община Драгоман.
Събота, 01 Юни 2019 08:46

zaglavna

По повод 1 юни – Международния ден на детето – общинска администрация Драгоман и тази година зарадва най-малките жители на общината с атрактивно детско шоу, организирано в Спортна зала Драгоман. Малки и големи се забавляваха с любимеца на децата – Боби Шоу, който представи развлекателна програма, включваща детски песни, магично шоу и скечове, в които активно участваха и малчуганите.
За усмивките ни се погрижи и артист – илюзионист, който ни представи няколко персонажа, като негов помощник бе зайчето Бъни.

продължава>
 
Сбогом детска градина, здравей I-ви клас
Петък, 31 Май 2019 14:56

заглавна

Днес, с много емоции и вълнения, децата от предучилищната група в ДГ „Радост“ приключиха един етап на безгрижно детство, весели игри и много забавления. Вече пораснали, те поемат по безкрайния път към знанието, започват да изкачват нови върхове.
Тържественото изпращане на бъдещите ученици премина с програма. Децата показаха, че вече са подготвени под ръководството на своите учителки, да прекрачат гордо прага на училището.
Бъдещите първокласници разказаха колко е важно да внимават в час, колко е важно приятелството за тях и колко големи и важни могат да бъдат мечтите на децата.
         Успех, мили деца!

продължава>
 
Съобщение
Сряда, 29 Май 2019 10:13
Нали не сте забравили? Заповядайте на 31 май от 16:30ч. в Спортна зала Драгоман. Очакват ни много щури игри и забавления.

1 ЮНИ

 
Съобщение
Вторник, 28 Май 2019 09:55

Обява ретро

програма retro

 
Съобщение
Вторник, 28 Май 2019 09:54

1

 
Откриване на детската площадка в кв. Драгоман
Сряда, 22 Май 2019 13:33

5

Днес тържествено бе открита детската площадка в кв. Драгоман. Това е седмата площадка, която се открива на територията на общината, за целия период на управление на сегашното ръководство.

2

продължава>
 
Съобщение
Вторник, 21 Май 2019 12:15

площадка

 
Съобщение
Понеделник, 20 Май 2019 10:14

СУ

 
Байк и Рън за Чепън 2019г.
Петък, 17 Май 2019 12:39
 
Областно състезание " Млад огнеборец"
Четвъртък, 16 Май 2019 12:37

За първа година в община Драгоман бе сформиран младежки противопожарен отбор " Млад огнеборец" в състав от 12 деца на възраст от 12 до 16 години.
Под ръководството на Благовест Найденов- инспектор РС ПБЗН- гр. Сливница децата бяха тренирани и обучени и на 15.05.2019 г. взеха участие в областно състезание " Млад огнеборец", което се проведе в гр. Правец.
В състезанието взеха участие 11 отбора от общините в софийска област, които се състезаваха в две дисциплини- “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 m щафетно бягане с препятствия”.
Мероприятието протече с много емоция, вълнение и спортен хъс.
Община Драгоман благодари на децата за проявената дисциплина и положените усилия, както и на РС ПБЗН- гр. Сливница за старанието и отличната подготовка на отбора!
Младежкия противопожарен отбор с подкрепата на община Драгоман ще продължи да се развива и участва и в бъдещи състезания!

mlad ogneborec

 
Съобщение
Сряда, 15 Май 2019 12:31

1

Днес в СУ „Христо Ботев“ тържествено бяха изпратени завършващите ученици от випуск 2019 г.
Тържеството се проведе в конферентната зала на училището, където учениците от по-малките класове поздравиха завършващите. Кметът Андрей Иванов поздрави абитуриентите, като им пожела „На добър час“ и поднесе на всеки от тях поздравителен адрес.

продължава>
 
Съобщение
Сряда, 15 Май 2019 08:28

1 ЮНИ

 
Празникът на животновъдството и земеделието 2019г.
Вторник, 14 Май 2019 07:37

koritsa

На 11.05.2019г. в драгоманското село Големо Малово за трета поредна година се проведе Празникът на животновъдството и земеделието. Включиха се най-различни производители и имахме удоволствието да опитаме био млека, сирена и кашкавал. Подсладихме се с вкусен мед и се насладихме на красотата на българската шевица и на ръчно направените изделия от хартия.

продължава>
 
Село Калотина с ново кметство, поредната съхранена общинска сграда.
Четвъртък, 25 Април 2019 07:16

yes

Днес, 24.04.2019г. , в село Калотина официално отвори врати реновираното кметство. Сградата, в която бе извършен цялостен ремонт, е строена през далечната 1886 г., като от тогава до сега не бе обновявана, нито рехабилитирана, и десетилетия наред оставена на произвола на времето. Сега вече разполага с прилично обзаведени реновирани стаи, поставена е топлоизолация, паркет, ремонтирана покривна конструкция и тавани, осигурена е достъпна среда с изграждането на метална рампа и е с изцяло подновена дограма.

продължава>
 
Съобщение
Вторник, 23 Април 2019 13:28

1

Днес община Драгоман бе домакин на НАЦИОНАЛНАТА ВИКТОРИНА ПО БЕЗОПАСТНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ“ – ОБЩИНСКИ КРЪГ – 2019г.
В надпреварата се включиха осем отбора от училищата в гр. Драгоман, гр. Етрополе, гр. Своге, гр. Ботевград, гр. Елин Пелин, гр. Самоков, гр. Костинброд и гр. Челопеч.
Андрей Иванов /кмет на община Драгоман/ официално даде начало на викторината и пожела успех на всички.
Децата от СУ „Христо Ботев“ /гр. Драгоман/ отново са на почетната стълбичка – трето мястои бяха наградени от Стоян Стоянов /директор на СУ „Христо Ботев“/.
продължава>
 
Байк и рън за Чепън 2019 г. BNT
Вторник, 23 Април 2019 12:12
Над 500 ентусиасти се включиха в надпреварата с тичане и колоездене, която стартира от Драгоман и се пренесе в планината Чепън. Вижте репортаж от състезанието в "100% будни".
 
РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ В ОСМОТО ПОРЕДНО ИЗДАНИЕ НА „БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН“
Понеделник, 22 Април 2019 14:29

zaglavna

Над 500 участника премериха сили в най-доброто състезание за планинско бягане и колоездене „Байк и Рън за Чепън“, което се проведе за осма поредна година в гр. Драгоман. Имаме да Ви разказваме за над 500 съпреживяни емоции, това е и броят истории пълни с адреналин.
Традиционно проведохме и „Мини Байк и Рън“, където 80 деца спортменски премериха сили.
Приблизително 500лв. е и сумата, която МКБППМН заедно с БМЧК и техните ръководители събраха от благотворителния базар. Събраните средства ще бъдат в помощ за изографисването на храм-параклис „Св.Св. Ап. Петър и Павел“, която се намира на Петровски връх – Чепън планина.
продължава>
 
ЛАЗАРОВДЕН В С. ГАБЕР
Понеделник, 22 Април 2019 10:45
1

На 20 април Народно читалище „Христо Ботев 1925“ с. Габер отбеляза църковния празник Лазаровден. В предпоследната събота преди Великден, лазарки, облечени в народни носии, обиколиха къщите на селото, пеейки обредни лазарски песни и благославиха за здраве, щастие и берекет.

продължава>
 
8 март в община Драгоман
Понеделник, 11 Март 2019 15:59

 11

По традиция всяка година община Драгоман организира Празника на жената. Тази година не е изключение и дамите на гр. Драгоман отпразнуваха този така важен за тях ден в гр. Цариброд /Република Сърбия/. С много песни, танци и смях протече целият празник, на който присъства и Андрей Иванов /кмет на община Драгоман/. Споделяме с Вас под формата на снимки част от емоцията, която изживяхме.

продължава>
 
Мартенска работилница в Детска градина „Радост“ – град Драгоман
Четвъртък, 28 Февруари 2019 13:59

 zaglavna

Днес, 28.02.2019 година в Детска градина „Радост“ децата от предучилищна подготвителна група заедно със своите учители и родители изработиха мартеници, картички и сувенири по повод 1-ви Март. С много емоции, песни и под формата на сценки пресъздадоха с трепет идването на Баба Марта и пролетта. Ръчно изработените изделия ще бъдат представени в изложба в сградата на Детска градина „Радост“, за радост на всички възпитаници, родители и учители.

 1

продължава>
 
ОБЩИНА ДРАГОМАН ПОЧЕТЕ ПРАЗНИКА НА СВ. ХАРАЛАМПИЙ – 10 ФЕВРУАРИ – ДЕН НА ПЧЕЛАРЯ
Понеделник, 11 Февруари 2019 11:26

 1

По повод  празника на Св. Харалампий – 10 февруари – в църквата „Св. Арх.Стефан“ бе   отслужен празничен водосвет от енорийския свещеник отец Асен. Поканени бяха всички пчелари на територията на община Драгоман, като за първа година числото на присъстващите майстори в пчеларския занаят бе наистина внушително – над 30 души както от града, така и от доста села. 

продължава>
 
Монументална паркова композиция с релеф на Апостола бе открита днес в град Драгоман
Понеделник, 18 Февруари 2019 16:43
По случай 146 години от обесването на Васил Левски в град Драгоман пред туристическия център бе тържествено открит и осветен бюст – паметник на великия българин. Инициативата е на Ангел Лазаров, подкрепена от ВМРО и община Драгоман.
Андрей Иванов призова всички жители и гости с думите: „..Да имаме силен национален дух, да имаме уважение към националните ни герои, да почитаме авторитетите – минали и сегашни и да се стремим, изваждайки поука от техните дела да вървим напред. Защото онзи, който не познава историята си и не хвърля поглед назад няма как да продължи правилно напред да гради...“
Официални гости на събитието бяха: Юлиан Ангелов /депутат от 44-то НС/, Николай Борисов /зам. областен управител на София област/, Димитър Антов – автор на композицията, /общински съветник в София град/ и каменоделец, който заедно със скулуптора Павел Павлов са изработили монумента. Сред нашите гости бяха и Арх. Миломир Богданов – председател на Военно-паметната комисия – София област, Стефан Грънчаров – национален координатор на ВМРО и Методи Методиев /председател на ОбС Драгоман/. Родолюбивата проява завърши с рецитал на децата от ДГ „Радост“ и СУ „Христо Ботев“.
Община Драгоман и за в бъдеще ще подкрепя всяка една инициатива, която има за цел популяризиране на района и формиране на патриотичен дух.
zaglavna
продължава>
 
БАБИН ДЕН В ОБЩИНА ДРАГОМАН
Вторник, 22 Януари 2019 13:52

 11

 Традицията бе продължена и за осма поредна година Община Драгоман организира и посрещна Деня на родилната помощ – Бабин ден с бабите от всички кътчета на общината ни. Празникът бе по – различен от досега провежданите, разнообразен, с нови атрактивни моменти и изненади, с много награди и подаръци. Част от програмата включваше кът за забавни снимки, весела томбола и представяне на изключително вкусните и домашно направени изделия.
продължава>
 
Първо място за Нанси Йорданова от гр. Драгоман
Петък, 11 Януари 2019 14:57
Девет деца от цялата страна са отличени във втория конкурс за рисунка под наслов „Моята ЕДЕН дестинация“.
Надпреварата се проведе в периода от 27 септември до 27 ноември 2018 г., в която бяха получени близо 250 детски рисунки.Всички бяха качени на официалната страница на Министерството на туризма във Фейсбук, където се състоя електронно гласуване.
Експертно жури, включващо представители на ЕДЕН дестинациите в България,също определи най-добрите детски рисунки. На първо място е Нанси Йорданова, на 13 години от гр. Драгоман, с рисунка на тема „Параклис „Св. Атанасий Велики“ – Неделишки манастир, от община Драгоман“, която получи 129 точки от оценките на журито.
Рисунките от конкурса ще бъдат използвани за изработване по проекта на пощенски картички и магнити, които ще се разпространяват у нас и в чужбина.
Министерството на туризма ще награди децата с най-добрите рисунки от гласуването на журито и от гласуването във фейсбук страницата. Датата, на която призьорите ще получат отличията си, ще бъде допълнително определена и обявена на официалната страница на Министерството на туризма и на институционалния профил във Фейсбук -www.facebook.com/Министерство на туризма.

Nansi yordanova 28 23.11.2018 Dragoman 001
 
Стефановден в град Драгоман
Петък, 28 Декември 2018 14:18

 zaglana

 В третия ден на Рождество Христово, 27 декември, освен православния празник, отдаващ почит на Първомъченика Свети Архидякон Стефан, Община Драгоман отбелязва и своя официален празник.

Честването започна с Архиерейска Божествена Света литургия, отслужена в енорийския храм „Св.Арх.Стефан“ от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, Викарен епископ на Софийския Митрополит и Патриарх Български Неофит в съслужение с Протосингела на Софийска Света Митрополия архимандрит Василий и десетки свещеници, дякони и иподякони. По традиция след литургията бе благословен курбан и раздаден за здраве на всички присъстващи.
В богослужението молитвено участие взеха и г-н Васил Цветков – Депутат на 44-то НС, г-жа Росица Иванова – Директор на Регионален инспекторат по образованието София област, кметът на Община Драгоман – г-н Андрей Иванов, зам. кмет г-жа Емилия Милушева, зам. кмет г-жа Лидия Банкова, Председателят на ОбС Драгоман г-н Методи Методиев, г-н Христо Йорданов – гл. редактор на Софийски вестник, много гости и жители на общината и региона.
продължава>
 
Успешен старт на петото юбилейно издание на проекта "Топъл обяд"
Четвъртък, 15 Ноември 2018 16:55
Днес, 15 ноември 2018 г., за пета поредна година бе даден старта на програма „Топъл обяд“ в СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман. Съвместният проект между община Драгоман, Областния съвет на БЧК и „Кока-Кола ХБК България“ подпомага ученици в неравностойно положение и техните родители. Програмата допринася за физическото развитие на подрастващите, намалява заболяваемостта сред тях, произтичаща от нередовно и непълноценно хранене.
За учебната 2018/2019 година, 60 деца от I-ви до IV-ти клас, ще се хранят с топла, здравословна и разнообразна храна. С усилията на община Драгоман и благодарение на предоставените средства от „Кока-Кола ХБК България“ и БЧК за децата е осигурен по 1 лв. за топъл обяд през цялата учебна година. Единствено в нашата община този проект обхваща всички деца от 1-ви до 4-ти клас, които желаят да се хранят и са на целодневен режим на обучение и е в рамките на цялата учебна година. В другите няколко общини, в които се прилага този проект, децата са избрани по критерии и се хранят в регламентиран срок – до 3 месеца.
Гости на събитието бяха зам.-председателят на НС на БЧК и председател на Областната организация на БЧК в София-област д-р Валентин Пеев, г-жа Екатерина Борисова – ръководител на програмата „Топъл обяд“ към Националния съвет на БЧК заедно с неговия PR г-жа Полина Христова, екип на Областния съвет на БЧК начело с неговия директор г-н Росен Василев, а от страна на домакините присъстваха Кметът на община Драгоман г-н Андрей Иванов, зам.-кметът г-жа Лидия Банкова, директорът на СУ „Христо Ботев“ г-н Стоян Стоянов, учители и възпитатели. По стара българска традиция, официалните гости бяха посрещнати с питка и шарена сол от представители на НЧ „Мелдия – 2012“ гр. Драгоман. Мероприятието бе открито от г-жа Лидия Банкова - тя представи гостите на децата и им разясни какво точно представлява програмата „Топъл обяд“. Поздрави към децата и присъстващите отправиха и г-н Андрей Иванов, г-жа Екатерина Борисова, г-н Росен Димитров и д-р Валентин Пеев. В знак на добрите партньорски взаимоотношения и перспективното бъдеще между БЧК, „Кока-Кола ХБК България“, община Драгоман и СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман, г-н Пеев удостои г-н Иванов и г-н Стоянов с почетни юбилейни сребърни медали по случай 140 годишнината от създаването на БЧК и 5 години от старта на програма „Топъл обяд“, с пожелание за по-големи бъдещи общи проекти. От своя страна г-н Иванов върна жеста и в знак на благодарност и по повод 5-годишния юбилей на проекта връчи на д-р Валентин Пеев, г-жа Екатерина Борисова и „Кока-Кола ХБК България“ Общинската почетна плакета, с която отличава единствено своите най-добри партньори и заслужили деятели. Подаръци получиха и г-н Стоян Стоянов, както и кетъринг фирмата, доставяща храната на учениците ЕТ „Ивона – Юлия Димитрова“. За децата, хранещи се в столовата на училището, имаше приятна изненада от общината – подарък – часовник, който да отмерва времето, което прекарват в стаята, наслаждавайки се на вкусната храна. Учениците бяха зарадвани и от кетъринг фирмата, която беше подготвила на всички торбичка с лакомства и натурален сок. На събитието присъстваха и представители на БЧК гр. Драгоман, които активно взеха участие в организационния процес на „топлия обяд“ заедно с учители, медицински лица, служителите на фирмата доставчик на храната.
С пожелание за много юбилейни бъдещи срещи премина днешния пети старт на „Топъл обяд“.

zaglavna

продължава>
 
Международен ден на доброволчеството
Сряда, 05 Декември 2018 15:11

 1

По случай Световния ден на доброволеца в СУ „Христо Ботев“ – гр. Драгоман бе организирана демонстрация на спасителни действия при пожар и първа долекарска помощ. Община Драгоман заедно с Областен съвет на БЧК, представен от Светлана Траянова, представители на БЧК гр. Драгоман, доброволно формирование гр. Драгоман  и  РСПБЗН- гр. Сливница привлякоха вниманието на децата, показвайки основните методи и начини за справяне при кризисни ситуации. Всички, който пожелаха се включиха в демонстрациите и активно участваха в дискусията. Доброволците разяснясниха с какво се занимават и какво ги е накарало да са в това формирование, а именно да бъдеш от полза на обществото.

 2

Андрей Иванов като кмет на Община Драгоман поздрави доброволците за безвъзмездния им труд в полза на нуждаещите се и им пожела здраве, сили и кураж в изненадващи и критични ситуации.
продължава>
 
Новини
Понеделник, 27 Август 2018 09:14
zaglavna

На 25.08.2018г. се състоя най-очакваното събитие за всички жители и гости на град Драгоман, а именно традиционният празник на града. Мероприятието, както всяка година, предизвика във всички присъстващи весело настроение, изключителни емоции и споделени приятни мигове. Събитието бе многоспектърно и успя да предложи по нещо за всеки, започвайки с най-малките. За тях Община Драгоман, заедно с Барбароните, предложи един истински атрактивен спектакъл с много фокуси, жонглиране, игри, а най-голям интерес за децата се оказаха кокилите, които предизвикаха възторг и много забавление.
продължава>
 
Програма на празника
Сряда, 22 Август 2018 23:00

Обява2

 
Още статии...
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>