Навигация

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 76 посетителя в сайта

Времето

Мероприятия
„Земята - наш дом"
Сряда, 18 Април 2018 16:00

    Под надслов „Да пазим Земята" в Детска градина „Радост" се проведе тържество, посветено на Седмицата на гората и опазването на природната среда. Малчуганите от всички групи взеха активно участие с песни, танци, сценки, гатанки, свързани с грижата за  гората, природата, планетата, животните и растенията, разделното събиране на отпадъците и ползата от тях. На видно място бе подредена изложба от отпадъчни материали, изработени съвместно от родители и деца. В края на празника децата от  всяка група посадиха  „дръвче на групата", за което да се грижат. Още един забавен, ползотворен ден в детската ни градина!!!

IMG 8798

продължава>
 
ВЕЛИКДЕН - Най-големият, най-светлият празник за православните християни
Вторник, 10 Април 2018 16:51
КАКВО СЕ СЛУЧИ В НАШАТА ОБЩИНА В НАВЕЧЕРИЕТО НА НАЙ-ДЪЛГООЧАКВАНИЯ И ЖАДУВАН ПРАЗНИК?

        Великден - дни на размисъл, смирение и благодарност, дни, в които ставаме по-добри и търсим начин да помогнем и бъдем полезни, да дадем част от себе си, да подарим топли чувства и радост. Потребителите на редица социални услуги бяха зарадвани с прекрасен Великденски козунак. Община Драгоман, БМЧК и Социален патронаж раздадоха над 150 козунака с топли пожелания за светли дни и здраве.
       За по-малките бе организирана великденска работилница, в която заедно с децата от СУ „Христо Ботев“ и КЦ- Драгоман, запретнахме ръкави и изработихме красиви тематични украси, боядисахме нашите големи великденски яйца, които бяха нарисувани от г-н Ивайло Богомилов, украсихме нашият град и създадохме настроение на всички.
   Добрините не спират дотук. Младите доброволци от БМЧК поеха благотворителна инициатива под формата на базар. Изработиха заедно с г-жа Павлина Колева и г-жа Клавдия Милчева великденска украса, която бързо разпродадоха на градския пазар на Лазаровден. Събраните средства вече са преведени по сметка за дострояването на храм параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел“ на връх „Петровски кръст“ - Чепън планина.
        За пореден път и тази година г-жа Теменуга Димитрова показа своята доброта и уважение към настанените в „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с физически увреждания“ с. Калотина, община Драгоман. По повод най-светлия празник – Великден – тя зарадва всички, като ги посети и им раздаде козунаци, боядисани великденски яйца и други подаръци. 
         Традиционно и при засилен интерес протичаха църковните служби, свързани с Великата седмица и посрещането на Христовото Възкресение, най-вече в енорийския храм „Св. Арх. Стефан“ в гр. Драгоман. И най-вълнуващият момент бе внасянето на Благодатния огън от Храма Господен в Йерусалим в няколко църкви в общината – в „Св. Арх. Стефан“ в гр. Драгоман , в църквите „Св.Троица“ в селата Габер и Калотина, за което спомогна г-жа Гергана Станчева – църковен настоятел в църквата в с. Калотина.
        Великден е празник, който ни кара да се замислим, да направим добро на ближните си, да подадем ръка на хората в нужда, да дадем сила на човешките си добродетели. Дни на възвишените надежди, за съживяване на мечти и на устремяване към човешките ценности!

продължава>
 
Поредната благотворителна инициатива
Четвъртък, 05 Април 2018 13:37
 По повод Великденските празници, на 04.04.2018 г., потребителите от редица социални услуги на територията на община Драгоман бяха зарадвани от Звено за предоставяне на социални услуги с вкусен Великденски козунак. В благотворителната акция се включиха БМЧК, БЧК и Социален патронаж. Раздадени бяха над 150 козунака с пожелания за здраве и уют в домовете. Инициативата бе посрещната с усмивки от всички потребители и предизвика умиление и добро настроение.
За своето активно участие от началото на годината доброволците от БМЧК бяха посрещнати от г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, в Заседателната зала на община Драгоман. Той им благодари за непрекъснатия стремеж към добротата, самоинициативите им и отделеното от тях лично време. Децата бяха зарадвани с подаръци от община Драгоман и пожелание да бъдат все така всеотдайни и напористи! 

1


 

продължава>
 
Благотворителен Великденски базар в Драгоман
Понеделник, 02 Април 2018 16:44
     Благотворителният базар се състоя на 31.03.2018г. на градския пазар от 10.00 часа. Целта на благотворителното дело бе събраните средства да подпомогнат дострояването на храм - параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел” , който се намира на връх Петровски кръст, Чепън планина. Изделията, изработени ръчно от клуб БМЧК- Драгоман и децата от начален курс на СУ „Христо Ботев” под вещото ръководство на обществените възпитатели към МКБППМН г- жа Клавдия Милчева и г- жа Павлина Колева, привлякоха вниманието на минувачите и за кратко време една от масите, на която бяха подредени те, се оказа празна. Младежите от БМЧК по собствена инициатива допълнително обикаляха пазара и приканваха жителите и гостите на града да закупят нещо и да помогнат. Всички се радваха на благотворителната инициатива и с удоволствие купуваха уникалните изделия на доброволците. По време на цялото мероприятие г- жа Клавдия Милчева и г- жа Павлина Колева бяха неотлъчно до червенокръстците, оказвайки ценна помощ при активните продажби.
   Ентусиазмът, с който всички се включиха във вълнуващата инициатива, получи отплата. Въпреки дъждовното начало на деня, базарът завърши успешно и с много приятни емоции, събраните суми бяха отчетени с договор за дарение и внесени в Банка „ДСК“ по сметка на църковното настоятелство за храм-параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел” на Чепън планина.

IMG-0d949837372b6432de2a5f372e79fcdd-V
продължава>
 
Часът на Земята 2018
Понеделник, 26 Март 2018 11:26
     На 23.03.2018 г. Община Драгоман, заедно с децата от 4-ти и 5-ти клас от СУ „Христо Ботев“, отбеляза глобалната инициатива „Часът на Земята“ с интересни и занимателни мероприятия. Темата тази година бе „Свържи се е природата“. Децата бяха изработили фенери от хартия и взеха активно участие по темата за екологичните проблеми. Заедно изгледахме няколко кратки филма, показващи биоразнообразието на нашата планета. Всички бяхме съгласни, че за да се грижим за природата първо трябва да я опознаем и обикнем, затова виртуално обиколихме няколко континента и се запознахме с интересни видове растения и животни. Разгледахме основните проблеми с опазването на околната среда и чухме интересни предложения от децата, които разбраха, какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета. За своето участие децата бяха наградени с грамоти и подаръци от Община Драгоман.
    Срещата ни завърши с извода, че опазването на природата води до по-добро качество на живот, че е много важно да се научим да ценим неоценимото, че трябва да подадем ръка на природата. Надяваме се скоро пак да се срещнем и да разберем по какъв начин децата, а и ние самите, сме опазвали природата.

IMG 8597
продължава>
 
Работна среща на Звено за предоставяне на социални услуги
Понеделник, 12 Март 2018 11:50
На 01 март 2018 г. /четвъртък/ в заседателната зала на община Драгоман се проведе работна среща на Звено за предоставяне на социални услуги с новоназначените Социални асистенти и Домашни помощници.
Бе създадена организация за изготвяне и подписване на трудови договори с преките доставчици на социални услуги СА и ДП по ПМС №332/22.12.2017 г., след успешно проведена кампания по прилагане на Процедурите и Критериите за потребители и доставчици, успешно приключени протоколи за напасване и проведени интервюта-събеседване. Членовете на Звено за почасово предоставяне на социални услуги връчиха на всички одобрени и напаснати доставчици в дейностите трудовите им договори и проведоха инструктаж, свързан с назначаването.
Проведе се безвъзмездно въвеждащо обучение от партньорската организация СОНИК СТАРТ ООД: 6 /шест/ броя Социални асистенти и 2 /два/ броя Домашни помощници. Обучението продължи и на 02 март /петък/. Обучителната програма бе оптимизирана, предоставиха се обучителни материали, а успешно преминалите получиха сертификати.
Срещата бе уважена от г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман. Той приветства всички присъстващи и ги поздрави за 01 март, като им подари мартеници. Той не скри радостта си от това, че община Драгоман успя да организира пореден прием на потребители и Социални асистенти/ Домашни помощници. Пожела им да са най-вече здрави и много упорити през тази работна година.
 
IMG 5994
 

 

продължава>
 
СЪСТЕЗАНИЕ "МЛАД ОГНЕБОРЕЦ"
Вторник, 20 Март 2018 12:22
IMG 8573IMG 8572     
        Днес 20.03.2018г. в СОУ „Христо Ботев“ се проведе среща с представител на РС ПБЗН – гр.Сливница и учениците от 5 до 8 клас. Повода за посещението е идеята за сформиране на младежки противопожарен отряд , който да бъде обучен в РС ПБЗН и да вземе участие в регионалното състезание „МЛАД ОГНЕБОРЕЦ“, което ще се проведе през месец май тази година. Състезанието ще повиши физическата дееспособност на младежите и ще развие практически умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия.
   Г-жа Десислава Димитрова от община Драгоман и инспектор- Благовест Найденов- РС ПБЗН, разясниха на децата правилата за сформиране на отряда и за провеждане на състезанията, като подчертаха, че трябва да са изключително сериозни и отговорни, за да представят достойно Община Драгоман на предстоящото състезание.
     Идеята предизвика голям интерес и ентусиазъм в бъдещите огнеборци, които с нетърпение очакват да започнат своята подготовка.
 
Празник по случай 8 Март
Петък, 09 Март 2018 16:31
      Осми март е чудесен повод да отдадем дължимото уважение и признание към всички дами. И ако преди повече от 150 години жените се бореха за право на труд, професионално развитие и равни права, днес те заслужено и гордо са заели своето пълноправно място във всички сфери на обществения живот. Това, което прави жените специални и незаменими, далеч надхвърля успехите и качествата им в професионалната сфера. Майката, даряваща живот е най-святото за всеки един от нас. Любимата жена неуморно подкрепя, обича и вдъхновява!
     Община Драгоман и жителите на нашия град почетоха празника с много песни, танци и подаръци. Изненада бе подготвена от г-жа Ани Никифорова и г-жа Мария Богданова - организиран с децата от първи клас рецитал и песни, с които просълзиха присъстващите дами. Г-жа Никифорова поднесе поздрав от топли, римувани думи, облечени с емоция. Програмата включваше изложба, подготвена от читалище „Самообразование 1919“ с. Голямо Малово на ръчни плетива и изключителни сувенири, изработени от хартия по уникален начин, радващ окото. Разигра се томбола с подаръци за всяка присъстваща дама. От Община Драгоман получиха подарък – бисквита, която бе направена специално за повода, като спомен от празника. Всички дами бяха поздравени от г-н Андрей Иванов, който им пожела здраве, лични и професионални успехи.
    Благодарим на всички, които се включиха в тържеството и се надяваме да имаме още такива празници, създаващи прекрасни и трайни емоции!

28876185 10208635476483391 1404205689 o

продължава>
 
Тържествено посрещане на Баба Марта в Драгоман
Петък, 02 Март 2018 16:44
Първия ден на месец март най-малките дечица от ДЯ „Здравец“ посрещнаха с танци, стихотворения и приказната легенда за Баба Марта. В ДГ „Радост“ децата запретнаха ръкави и под ръководството на техните учители, направиха от хартия дърво, което украсиха с изработени от тях мартеници. Празничното настроение бе обзело всички деца на територията на община Драгоман.
Както всяка година г-жа Теменуга Димитрова от с.Круша, която е известна с дарителските си кампании за различни празници, зарадва с прекрасни, ръчно изработени от нея мартеници децата от ДЯ „Здравец“, ДГ „Радост“ и ЗЖХУ с. Калотина и техния персонал. Благодарим Ви, за прекрасния жест, с който доставихте много радост и настроение на малки и големи.

28535552 10208584833937359 531461935 n

 

продължава>
 
Оспорвано и вълнуващо детско състезание в Спортна зала Драгоман
Понеделник, 19 Февруари 2018 17:12
На 17.02.2018г. в Спортна зала Драгоман се проведе турнир по футбол за деца до 12 години. Участие взеха отборите на Драгоман, Костинброд, „Ком“ Годеч, Божурище и Петърч.
Бяха изиграни общо 10 мача с по 15 минути всяко полувреме. Резултатите от проведените срещи бяха: „Ком“ Годеч – Петърч 1:3; Божурище – Костинброд 3:1; „Ком“ Годеч – Драгоман 2:2; Петърч – Костинброд 0:5; Божурище – Драгоман 3:3; „Ком“ Годеч – Божурище 1:5; Костинброд – Драгоман 4:1; Петърч – Божурище 0:3; Костинброд – „Ком“ Годеч 2:3; Драгоман – Петърч 7:2. На първо място се класираха децата от Божурище, второ място бе за отбора на Костинброд, а за третото място се пребориха децата от Драгоман.
Събитието бе уважено от  г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман. Той награди финалистите с купи и грамоти и им пожела най-вече здраве и много спортни успехи. Децата от своя страна си пожелаха повече хъс и късмет  на следващия турнир и не скриха своята радост от добре организираното мероприятие, гостоприемство и от получените награди.

IMG 5941

 

продължава>
 
10 февруари - Св. Харалампий - празник на пчеларите
Събота, 10 Февруари 2018 08:22

                                     Честит Св.Харалампий!


honey flowers 1


На 10 февруари българската православна църква отбелязва Св. Харалампий Чудотворец.
Историческата личност Харалампий е живял през ІІ век, заемал е епископската катедра в гр. Магнезий, гръцката област Тесалия. Като много от раннохристиянските мъченици  и той загива в името на вярата през 198г. от н.е. Според народното вярване Св. Харалампий е покровител, защитник от болестта чума, която в миналото е вземала много жертви. За да се предпази населението от страшната болест и да бъде омилостивен светията - българите са му отредили ден за честване в традиционния календар.
Св.Харалампий е повелител и на пчелите. Затова и пчеларите го смятат за свой закрилник. Медът произведен от пчелите е основно средство в народната медицина за лечение на много заболявания. Той отдавна е доказал своите лечебни свойства. Традицията повелява, на този ден, на обредния хляб да се слага мед.
Честит Св.Харалампий!

Уважаеми пчелари, пожелавам Ви да сте живи и здрави Вие, Вашите семейства, и пчелните Ви семейства. Дано Св.Харалампий дари пчелите Ви с успешно презимуване и пълни магазини с мед!!!
Честит празник!


Андрей Иванов
Кмет на община Драгоман
 
 
СТАНИ ДОБРОВОЛЕЦ! БЪДИ ЕДИН ОТ ТЯХ!
Понеделник, 05 Февруари 2018 11:24

IMG 0643

  УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

      Община Драгоман набира доброволци за попълване състава на Доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.
Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен, ако е реабилитирано. 
Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования.
Необходими документи за кандидатстване :
1. Заявление и формуляр за кандидатстване по образец, съгл. Приложение №1 и Приложение №2
2. Медицинско удостоверение, доказващо че лицето е клинично здраво (от личен лекар)
3. Справка от психодиспансер, че лицето не се води на отчет
4. Свидетелство за съдимост 
5. Копие от документ за придобито образование, специалност или правоспособност
6. Писмено съгласие от работодателя/ите за заетите по трудово или служебно правоотношение, че са съгласни да кандидатства за доброволец
7. Актуална снимка (с размери 3,5/4,5 см)
8. Декларация за съгласие за обработка на лични данни, съгл. съгл. Приложение №3
 Кандидатите за доброволци прилагат и копие от документ за правоспособност за извършване на дейности със специализирана техника и/или оборудване и копие от свидетелство за управление на МПС за съответната категория ако има такива.
 Доброволците получават възнаграждения за извършените дейности съгласно Наредба за организиране дейността на доброволните формирования.
 Доброволно формирование Драгоман разполага изцяло с защитна екипировка и техника, членовете са застраховани и допълнително стимулирани от органите на местната власт.
 За повече информация и получаване на необходимите документи
 тел. 0879103400 - Десислава Димитрова- ССИ, ОМП и ЗНБА
 

                                                                                                                                                  ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

 

 
02 февруари – Световен ден на влажните зони
Петък, 02 Февруари 2018 17:50
   На тази дата през 1971г. в иранския град Рамсар, е подписано първото глобално природозащитно споразумение. Тази година темата е „Влажни зони за устойчиво градско развитие“Мисията на конвенцията е "опазването и разумното използване на всички влажни зони  чрез местни и национални действия и международно сътрудничество като принос към постигането на устойчиво развитие в целия свят". Влажните зони са сред най-разнообразните и продуктивни екосистеми. Те осигуряват основни услуги и доставят цялата ни прясна вода. Те продължават да се разграждат и да се превръщат в други приложенияНашият район е изключителен и известен с природата, историята и забележителностите си, една от които е прекрасното карстово блато, което изобилства от природни ценности.
    За поредна година Сдружение за дива природа БАЛКАНИ, община Драгоман и Туристически информационен център отбелязаха Световния ден на влажните зони. За да научат какво е „влажна зона“, значението й за хората, животните и растенията, Център за опазване на влажните зони  „Драгоманско блато” посрещна ученици от СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман и от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Сливница. Децата бяха запознати с разнообразието от животински видове и растения, както в Драгоманско, така и в Алдомировско блато. Огромен интерес сред присъстващите предизвика новата технология, която използват от сдружението за наблюдение върху начина на живот в блатото, а именно - фотокапаните.  За да разберат как точно работи апарата, децата изгледаха снимки и видеоклипове заснети от него през 2017г. в Драгоманско блато. Уникалността на записите е, че са уловени кадри на птици, змии и жаби в естествената им среда без човешко присъствие.  Децата имаха възможността да видят как се поставя фотокапан и да разберат как точно работи сензора за движение. След изключително интересната презентация учениците от гр. Сливница посетиха Драгоманско блато, като въпреки студеното време се разходиха по пътеката във вътрешността му и се качиха на кулата за наблюдение.
    Децата останаха очаровани от красотата и големината на блатото и обещаха, че ще дойдат пак през пролетта, за да могат да видят всички животни и растения.  

IMG 5547

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
продължава>
 
Един незабравим Бабин ден
Сряда, 24 Януари 2018 10:24
      Тази година емблематичният празник „Бабин ден“ се проведе в комплекс „Зелен свят“, като община Драгоман се постара събитието да е по-различно,  много по-забавно и запомнящо се от всяка друга година.
    Празнуващите бяха уважени от г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-жа Емилия Милушева – зам. кмет, г-жа Лидия Банкова – зам. кмет, Марина Асенова – секретар на общината и почетния гост на празненството - г-жа Василка Рашкова, за чийто професионален празник Общинска администрация беше подготвила специален подарък и изненада.
       Началото на мероприятието беше дадено от г-жа Банкова, която поздрави всички присъстващи с добре дошли и им пожела весело настроение и положителни емоции в компанията на оркестър „Росна китка“ и с участието на Веско Маринов -  една от многото, но значими изненади за празнуващите баби и гости на празника. Изпълнителите дадоха всичко от себе си и задоволиха всяко едно музикално желание, отправено към тях. Към музикалната програма  певецът не пропусна да изпълни и своите прословути имитации на известни изпълнители, в това число Лили Иванова, Слави Трифонов, Веселин Маринов и други.
      За първа година общинското ръководство покани за участие с различни инициативи и изпълнения всички читалищни колективи на територията на община Драгоман. Идеята бе подета и по време на веселбата гостите можеха да се радват на две изложби, които бяха разположени до дансинга, за да могат да са достъпни за всички. НЧ „Селска пробуда 1930“ с. Несла се представи с кулинарна изложба. Те се бяха постарали да не липсва нищо от българската кухня и с вида и вкуса си задоволиха всички изисквания и претенции. Другата изложба беше на г-жа Мария Георгиева, която с представените ръчно изработени плетива предизвика искрено възхищение, поздравления и подкрепа за бъдещи подобни изяви и на национално, и на  международно ниво. С прекрасни музикални изпълнения се изяви и Женска певческа група към НЧ „Христо Ботев 1925“ с. Габер, отправяйки сърдечен поздрав към всички участници в тържеството. Голямата изненада на програмата беше малкият Георги Ангелов, който беше дошъл със своята баба и беше подготвил специално за бабите шеговита детска песничка, с която  разсмя всички и безапелационно спечели бурни овации и аплодисменти. Последваха много награди от томболата, подготвена старателно от Общинска администрация. Никой от присъстващите не остана без подарък и всички приеха наградите, които им се паднаха, с усмивка на лице и видимо задоволство. В края по традиция жури, подпомогнато от бурните аплодисментите на присъстващите, избраха единодушно „Евро баба на 2018 г.“. Избрана беше Рени Златкова, която г-н Иванов награди със специалните награди на победителя – диплома,  голям букет от красиви декоративни цветя и рекламни материали от община Драгоман. Освен избраната „Евро баба на 2018 г.“  кмета на община Драгоман награди и всички активни участници с благодарствени писма и сертификати за тяхната съпричастност и активност в мероприятието.  С красиво цвете, много подаръци и с вълнуващо благодарствено слово за дългогодишната всеотдайна акушеро-гинекологична практика г-н Иванов отличи и почетния гост на празника Василка Рашкова.
      Всички, които решиха да празнуват заедно 21 януари, бяха очаровани от богатата програма, изненадите, наградите и си пожелаха още подобни мероприятия и прекрасни изживявания. 
 
 
продължава>
 
Германски червен кръст гостува на община Драгоман
Петък, 26 Януари 2018 15:53
    На 23. 01. 2018 година Кметът на община Драгоман посрещна представителя на Германски червен кръст господин Ханс Милер, съпровождан в двудневното си официално посещение в нашата община от  зам.- председателя на НС на БЧК и председател на Областната организация на БЧК София - област д- р Валентин Пеев,директор на Областния съвет на БЧК София- област г- н Росен Василев,  г- жа Диана Андреева и г-жа Розалия Иванова от Областния съвет на БЧК София- област. Гостите бяха посрещнати в заседателната зала на общината, където получиха обобщена информация за основните акценти от дейността на общинската организация на БЧК и БМЧК, както и за основните приоритети за работа на общинското ръководство в изминалия 6-годишен и предстоящ 2-годишен период на управление. Силно впечатлен от постигнатото, г-н Милер пожела да посети социалните услуги за деца, Доброволческия клуб на БМЧК и Консултативния кабинет на МКБППМН, след което с удоволствие разгледа Посетителския център в с. Несла и красотите на Бурела.
    В късния следобед в заседателната зала на хотел ,,Драгоман”, където отседнаха гостите, се състоя мониторинг на реализирания със съдействието на Германския червен кръст в лицето на г-н Милер проект ,,Превенция на насилието и агресията” в СУ ,,Св. Св. Кирил и Методий”- град Сливница, СУ ,,Христо Ботев”- гр. Драгоман и СУ ,, Проф. д- р Асен Златарев”- гр. Годеч. Отчетът  бе представен от доброволците на БМЧК Драгоман, Сливница и Годеч, които с подкрепата на техните ръководители по проекта, вълнуващо и много емоционално разказаха за изпълнените дейностите - обучителните лекции, изнесените беседи„Деца обучават деца“, срещите с партньори, разработените есета, сътворените рисунки, както и за осъществената обратна връзка с родителите. 
     С изразени многократно положителни емоции и силни впечатления от видяното и изживяното г-н Милер отпътува за родината си, като твърдо заяви, че ще дойде отново през лятото на идната година, както и че ще положи усилия до това време да бъде полезен с благотворителност за децата в социалните ни услуги и за общината ни.

IMG 5419

продължава>
 
Големият победител в конкурса "Най-красива коледна украса"
Петък, 12 Януари 2018 16:21

          На 13.12.2017 г. община Драгоман обяви конкурс за „Най-красива коледна украса“, чиято цел беше да отличим Вашето творческо въображение, оригиналност, оформление и атрактивност. В конкурса взеха участие жители от цялата община, които със своите забележителни идеи за светлинен декор впечатлиха журито.  Единодушно, обаче, беше взето решението тазгодишната награда да бъде връчена на Петър и Мария Георгиеви от гр. Драгоман.

         Днес те получиха своята награда от г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, която включваше сертификат за участие, подаръци на коледно-новогодишна тематика и рекламни материали от Общинска администрация. Победителите благодариха на г-н Иванов и споделиха, че биха желали догодина да има повече участници, които да разпръснат коледния дух и емоция чрез светлинните декори на домовете си.
           Честита награда, сем. Георгиеви! 
IMG 4816
продължава>
 
Годишно отчетно събрание на БЧК и БМЧК – Драгоман за 2017 година
Четвъртък, 04 Януари 2018 18:22
      Днес в заседателната зала на община Драгоман  се проведе  общото годишно отчетно събрание на Общинските организации на БЧК  и БМЧК Драгоман. Присъстваха делегати от двете организации, като за първи път участваха и доброволците от новото доброволческо формирование. Мероприятието премина при много добра организация, забележителна активност и осезаемо вълнение. Гости на форума бяха  г-н Росен Василев – Директор на Областен съвет на БЧК, г-жа Диана Андреева – областен координатор на БЧК, г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на община Драгоман, г-н Стоян Стоянов – директор на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман, представители на ДФ „Драгоман“, КЦДТЖН и ЦНСТДМ.
     Събранието се проведе съгласно утвърдените правила и Устава на БЧК с избор на председател – г-жа Анна Крумова и двама протоколчици за двете червенокръстки организации. След приемането на дневния ред думата получиха двамата председатели - г-жа Лидия Банкова – зам. кмет на община Драгоман и председател на Общинския съвет на БЧК и г-ца Александра Александрова – председател на БМЧК Драгоман , които представиха отчетите за дейността през 2017г. и плановете за работа и насоки през 2018г. По предложените за одобрение материали изказвания направиха г-н Росен Василев – Директор на Областен съвет на БЧК,  г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на община Драгоман, г-н Стоян Стоянов – директор на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман и в заключение с похвални, вълнуващи слова и ценни напътствия –   г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман.
      Гостите бяха впечатлени от докладите и постигнатите резултати на БЧК и БМЧК - Драгоман и  не пропуснаха да поздравят всички за добре свършената работа и бъдещите идеи.  Г-н Иванов изказа своята благодарност към всички участници в благотворителните акции през годината и им пожела здраве, щастливи мигове, радост и никога да не омаловажават значението на благотворителните инициативи, които са провели и предстои да проведат.
26610429 1821230478169566 1541115407 o
продължава>
 
„Коледният дух продължава да ни радва”
Петък, 29 Декември 2017 12:51
Коледа придава една магическа сила на децата със своите блестящи светлини, лакомства, радост, любов и най-вече така дългоочакваните коледни подаръци. На 28 декември общинска администрация Драгоман зарадва  две семейства с тризнаци. Шестте малчугана със своите родители бяха на гости в заседателната зала на общината, където нашите приятели от фирма „Юроспийд” с. Петърч им подариха 2 телевизори и много други подаръци. Подаръци получиха и от ръководството на община Драгоман.
Коледно – Новогодишните празници са време, в което хората отварят сърцата си и за децата, лишени от родителски грижи и семеен уют. Подаръци бяха раздадени и в Кризисен център за деца, жертва на трафик и насилие (КЦДЖТН) и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи ЦНСТДМ гр. Драгоман”. Неописуемите емоции от страна на  децата ни показаха за пореден път, че по Коледа стават чудеса.
 IMG 4313
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
продължава>
 
ПРАЗНИК НА ОБЩИНА ДРАГОМАН 27 ДЕКЕМВРИ – СТЕФАНОВДЕН
Четвъртък, 28 Декември 2017 17:56
 За пета поредна година на 27 декември община Драгоман отбеляза своя официален празник, обявен с решение № 302 от Протокол №13/19.12.2012 на ОбС – Драгоман.
Този ден църквата е отредила за почит на Свети Архидякон Стефан, който е смятан за един от първите мъченици на християнската вяра и един от седемте ученици на Исус Христос, избрани след възкресението му да се грижат за непрекъснато увеличаващото се християнско общество в Палестина. Житието му разказва, че притеснени от нарастващия брой вярващи, юдеите оклеветили светията, че хули Бога и Мойсеевия закон и по този начин го осъдили. В Йосифовата долина разярена тълпа го пребила до смърт с камъни. Въпреки ужасното деяние и нечовешките мъки, малко преди да издъхне, Свети Стефан се помолил за своите убийци с думите:  „Господи, не им зачитай този грях", превърнали се в символ на изключително човеколюбие, кротост и смирение.
Празникът на община Драгоман -  Стефановден започна в 8:00 часа в храм „Св. Арх. Стефан“ с провеждането на Архиерейска Света Божествена литургия, отслужена от Архимандрит Василий - Протосингел на Софийска Света Митрополия в присъствието на много свещенослужители и певци, водени от многоуважавания главен секретар г-н Андрей Касабов, с любезното домакинство на нашия енорийски свещеник отец Асен. По традиция литургията завърши с освещаване на курбан и раздаването му за здраве на миряните,  присъствали на литургията.
На богослужението молитвено участие взеха кметът на общината – г-н Андрей Иванов, председателят на Общинския съвет – г-н Методи Методиев, зам.-кметът г-жа Емилия Милушева, зам.-кметът г-жа Лидия Банкова, кметски служители и общински съветници, както и голямо множество жители и гости на община Драгоман.
Тазгодишният общински празник беше уважен от г-н Васил Цветков - депутат от 44-то Народно събрание, г-н Николай Николов - зам. областен управител на Софийска област, г-н Росен Коцев - директор на областна дирекция ДФ „Земеделие" Софийска област, г-н Константин Томанов - председател на ЦКБППМН, г-н Светослав Костадинов - началник КПП-Калотина, ст. инспектор Самуил Ангелов - началник група КП РУ-Сливница, г-н Христо Йорданов – гл. редактор на Софийски вестник и др.
Празникът продължи с тържествен коледен концерт, организиран от община Драгоман в препълнената Спортна зала Драгоман. Той бе с участие на фолк-певицата Малина. Еуфорията около празника не подмина и най-малките жители на общината, които бяха зарадвани с подаръци от Дядо Коледа и Снежанка.

IMG 3927

продължава>
 
Дядо Коледа в ДГ „Радост” гр. Драгоман
Петък, 22 Декември 2017 14:25
С трепет и вълнение, децата от ДГ „Радост” гр. Драгоман посрещнаха Дядо Коледа с празнично тържество. Те го поздравиха с песни, танци, стихотворения и много усмивки. Дядо Коледа бе очарован и много изненадан от добрите дечица, които с радост сядаха в скута му и споделяха с него своите мечти и желания. Накрая, Той им раздаде така очакваните с нетърпение подаръци и им пожела да бъдат здрави и послушни и да посрещнат заедно и следващата Нова година.
IMG 1196

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

продължава>
 
Коледни емоции в детска ясла „Здравец“
Сряда, 20 Декември 2017 17:33
     По традиция, както всяка година се проведе и коледно тържество за най-малките дечица от детска ясла Здравец, гр. Драгоман. В присъствието на родители и гости децата с голям интерес се насладиха на забавната театрална постановка  Снежка и Скрежка , а след това с много емоции и усмивки посрещнаха така чакания гост- Дядо Коледа.Развълнувани и безкрайно щастливи децата получиха подаръци и се снимаха за спомен.  Ръководството на община Драгоман пожелава на всички деца и техните семейства- здраве, весели и спокойни празници!
9
продължава>
 
„Ден на отворените врати в община Драгоман”
Сряда, 20 Декември 2017 11:20
На 19.12.2017 г., в сградата на община Драгоман се проведе „Ден на отворените врати в община Драгоман” за учениците на СУ „Христо Ботев” гр. Драгоман от 8-ми до 12-ти клас. Г-жа Емилия Милушева – зам.-кмет на общината, показа на учениците метода на работа във всяка една сфера на  административната дейност и обясни специфичността на всяка една служба в администрацията.
С голям ентусиазъм и интерес учениците споделиха част от работния ден на Общинска администрация.
Без име

  

продължава>
 
Заповядайте!
Вторник, 19 Декември 2017 09:34
По повод 27.12.2017г. – Стефанов ден, Празник на община Драгоман и Коледно-Новогодишните празници от 8:00 часа в храм „Св. Арх. Стефан“ ще се проведе Архиерейска Света Божествена литургия и курбан за здраве. Празника ще продължи  в Спортна зала Драгоман от 18:00 часа с участието на фолк-певицата Малина, а за най-малките Дядо Коледа и Снежанка ще раздадат подаръци.
ВХОД: СВОБОДЕН
8 DNI
 
„Здравословно хранене в условията на живот с диабет”
Четвъртък, 14 Декември 2017 18:01
        Днес, 14.12.2017 г., в Туристически информационен център гр. Драгоман се проведе кампания по процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на пакетирани хранителни продукти програма „Здравословно хранене в условията на живот с диабет” от Сдружение „Българска Асоциация диабет”. Бяха раздадени пакет хранителни продукти опаковани в кашон, който да не позволява разпиляване или замърсяване на продуктите и по три броя пилешко филе – замразено. Направени бяха и консултации за измерване на кръвната захар. 
IMG 1110
 

 

продължава>
 
Покана
Вторник, 19 Декември 2017 09:49
 Община Драгоман и Димитър Тонин канят всички жители на община Драгоман, които се интересуват от свещените места в Западна България, на представянето на втората книга от поредицата „1001 СВЕТИЛИЩА“ – енциклопедичен пътеводител на свещените места Софийска област – Запад.
В настоящия втори том са включени общините – Божурище, Костинброд, Сливница, Драгоман и Годеч, представени с 5 града, 87 села и техните землища, както и с около 600 картографирани и документирани обекти от неолита до наши дни.
Представянето ще бъде на 19 декември 2017г. от 19:00 часа в заседателната зала на общината.                                                             12345
 

  

 
Заповядайте!
Сряда, 06 Декември 2017 17:36

123

 
Международен ден на доброволеца
Вторник, 05 Декември 2017 17:13

 На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. Днес в заседателната зала на община Драгоман се проведе среща между доброволците от ДФ Драгоман и г-жа Марина Асенова – секретар на общината. Тя честити празника на всеки един от тях и им пожела да бъдат най-вече здрави, упорити и все така отдадени на каузата да правиш добро.

 IMG 1084

 

продължава>
 
Спектакъл "Веселите зъбки"
Вторник, 05 Декември 2017 17:01

Образователния спектакъл „Веселите зъбки“ – проект-кауза на „Билка“, зарадва днес децата от ДГ „Радост“ и СУ „Христо Ботев“.  Инициативата е част от социално-отговорната политика на компанията за насочване на вниманието на родителите и децата към спазването на оралната хигиена от най-ранна детска възраст. Благодарение на забавното изпълнение на Цветомир Иванов на децата беше припомнено как да мият своите зъбки, как да ги поддържат и най-вече какво става ако не отделяме внимание на оралната хигиена. Децата взеха активно участие в спектакъла, забавляваха се, смяха се и получиха подаръци предоставени от „Билка“. 

 IMG 0978

продължава>
 
Съобщение
Вторник, 05 Декември 2017 09:41

Днес от 11:00 часа в ДГ „Радост“ и от 12:30 часа в СУ „Христо Ботев“ - „Билка“ със съдействието на община Драгоман ще представи театрална образователна постановка „ВЕСЕЛИТЕ ЗЪБКИ“. Забавно-образователният спектакъл „Веселите зъбки“ прави ежегодни турнета в детски градини, читалища, училища и площади в цялата страна, за да популяризира каузата и да помогне на повече деца да преодолеят страха от посещението при стоматолог. Представлението е безплатно и спонсорирано от „Билка“.

                   307-398-bilka-lifestyle

 
ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ТЕМА „НАТУРА 2000 НА КОЛЕЛА“
Четвъртък, 30 Ноември 2017 10:33

1

      На 29.11.2017 г. в сградата на СУ „Христо Ботев“ в гр. Драгоман беше проведена презентация на тема „Натура 2000 на колела“, осъществена от Българското дружество за защита на птиците по проект „ПрироДА – Изграждане на информирана подкрепа за европейската екологична мрежа Натура 2000“, финансиран от програма LIFE на ЕС. Проектът има за цел да покаже важността и ползите от опазването на нашата природа, като стигне до по-малките населени места в страната, където да се срещне с местната общност и по-специално със земеделски стопани, ловци, учители и ученици. В срещата взеха активно участие ученици от III до VII клас към СУ „Христо Ботев“, гр. Драгоман.

продължава>
 
ВЪЛНУВАЩИ МОМЕНТИ ОТ ПРОВЕДЕНИЯ ТУРНИР НА МАЛКИ ВРАТИ
Понеделник, 20 Ноември 2017 16:23

1

      Проведения турнир за деца на малки врати в Спортна зала Драгоман на 18.11.2017 год. премина в оспорвана битка. Участниците бяха отборите на ФК „Щурче“ – София, ФК Петърч, ФК Божурище и домакина ФК Драгоман.Всички участници показаха добри уменията и спортсменско отношение към противника.

Срещите на децата протекоха в следния ред:

ФК „Щурче“ – София  : ДФ Петърч – 2 : 6

ФК Драгоман – ФК Божурище – 8 : 6

ФК „Щурче“ – София – ФК Божурище – 3 : 1

ФК Драгоман – ФК Петърч – 2 : 8

ФК Драгоман – ФК Божурище – 3 : 1

ФК „Щурче“ – София и ФК Драгоман – 4 : 5

ФК Божурище – ФК Петърч – 1 : 2

    Наградите връчи г-н Андрей Иванов, който поздрави отборите в овладяването на теоретическите, техническите и тактически спортни умения и навици и им пожела бъдещи успехи. В оспорваната борба  първото място е  за ФК Петърч, на второ място с една точка разлика е домакина  ФК Драгоман.

продължава>
 
Още статии...
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>