Навигация

Профил на купувача от 13.03.2017г.

Избори

Банер

!

Банер

Е - правителство

Банер

СОУ "Христо Ботев"

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Easy Pay

Банер

Посетители

В момента има 77 посетителя в сайта

Времето

Мероприятия
ВЪЛНУВАЩИ МОМЕНТИ ОТ ПРОВЕДЕНИЯ ТУРНИР НА МАЛКИ ВРАТИ
Понеделник, 20 Ноември 2017 15:23

1

Проведения турнир за деца на малки врати в Спортна зала Драгоман на 18.11.2017 год. премина в оспорвана битка. Участниците бяха отборите на ФК „Щурче“ – София, ФК Петърч, ФК Божурище и домакина ФК Драгоман. Всички участници показаха добри уменията и спортсменско отношение към противника.

Срещите на децата протекоха в следния ред:

ФК „Щурче“ – София  : ДФ Петърч – 2 : 6

ФК Драгоман – ФК Божурище – 8 : 6

ФК „Щурче“ – София – ФК Божурище – 3 : 1

ФК Драгоман – ФК Петърч – 2 : 8

ФК Драгоман – ФК Божурище – 3 : 1

ФК „Щурче“ – София и ФК Драгоман – 4 : 5

ФК Божурище – ФК Петърч – 1 : 2

Наградите връчи г-н Андрей Иванов, който поздрави отборите в овладяването на теоретическите, техническите и тактически спортни умения и навици и им пожела бъдещи успехи. В оспорваната борба  първото място е  за ФК Петърч, на второ място с една точка разлика е домакина  ФК Драгоман.

продължава>
 
Републиканско първенство по баскетбол за жени
Понеделник, 20 Ноември 2017 13:26

1

На 19.11.2017 г. в Спортна зала Драгоман се проведе баскетболен турнир за Републиканско първенство на България за жени. Участие взеха отборите на „Славия“ СФ, Монтана, Перник, Самоков и Благоевград.

продължава>
 
ДВУГОДИШЕН ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНА ДРАГОМАН МАНДАТ 2015-2019Г.
Петък, 10 Ноември 2017 16:25

13

На двугодишния Отчет за изпълнение на Програмата за управление на община Драгоман мандат 2015-2019г., която се проведе на 10.11.2017 г. в заседателната зала на община Драгоман, бе представена презентация за цялостната дейност и постигнатите успехи. Наблегна се на спечелените проекти до момента и извършените ремонтни дейности. Обърна се внимание на инициативите, които общината е  осъществила с много труд и колективни усилия; на отличията, с които бе възнаградена за работата си. Бяха споменати и трудностите, с които се е сблъскала и през които е преминала за постигането на всичко това. През двете години управлението на Община Драгоман бе  с приоритети – отговорност в управлението, диалог с обществеността и гарантиране на обществения интерес при използване на бюджетните средства при реализирането на десетки мероприятия и иновативни практики.

Доволни от постигнатото, вдъхновени от заслугите и отличията, общинските служители напуснаха залата амбицирани за нови, бъдещи успехи. 

продължава>
 
Инициативата „Да запалим огъня в децата“ пожъна успех и възхищение
Петък, 10 Ноември 2017 15:35

1

Началото на мероприятието бе поставено още в 9:30 часа в ДГ „Радост“, където децата посрещнаха доброволците от Доброволно формирование Драгоман. Под формата на забавна беседа г-жа Десислава Димитрова – служител по сигурността на информацията в община Драгоман, запозна децата с основните правила при бедствия и аварии. Последваха подаръци за децата от доброволците и множество снимки за спомен.

            От 10:30 часа на централния площад в града се проведе демонстрация по гасене на пожар от РС ПБЗН – гр. Сливница. Присъстваха всички ученици от СУ „Христо Ботев“, които наблюдаваха с голям интерес организираното за първи път подобно събитие. Бяха показани две ситуации с пожар – гасене на запален макет на къща и работа с пожарогасител, които предизвикаха еуфория сред децата, наблюдаващи демонстрацията. Пожарникарите показаха какви първи стъпки се предприемат  при пътно транспортно произшествие. За пресъздаване на ситуацията  беше използван стар автомобил и специална  пожарникарска техника, с която беше разрязана колата и изведен от там „катастрофирал човек с рана на ръката и в безсъзнание“. След спасяването на пострадалия доброволците от БЧК и БМЧК оказаха първа долекарска помощ и през цялото време обясняваха на учениците какви стъпки предприемат за подобряване състоянието на пострадалия.

            На мероприятието присъстваха ръководството на община Драгоман, общинска администрация, представители на Гражданска защита – София област, БЧК София област и БЧК и БМЧК Драгоман, които любезно предоставиха както на учениците, така и на децата от ДГ „Радост“, много информационни материали, книжки и видео материали за превенция при бедствия и аварии.

            Община Драгоман благодари на всички, които се отзоваха и помогнаха за осъществяването на демонстрацията.

продължава>
 
Вълнуващ и емоционален бе днешният слънчев ноемврийски ден за най-малките възпитаници на нашето училище, за техните учители и родители, за гостите от София и от общината.
Сряда, 08 Ноември 2017 08:22

1

На 6 ноември,  официално бе даден стартът на спечеления  за 4-та поредна година съвместен проект между община Драгоман, Областния съвет на БЧК и „Кока-кола ХБК България”, дългоочаквания  „Топъл обяд“  за децата от І-ви до IV-ти клас на СУ „Христо Ботев“  гр. Драгоман. 

Благодарение на предоставените средства от „Кока-Кола ХБК България“ на БЧК и с усилията на община Драгоман  за учебната 2017/2018 година на 60 деца от нашето училище са осигурени по 1 лв. за  топъл обяд през цялата учебна година.

           Гости на събитието бяха зам.-председателят на НС на БЧК и председател на Областната организация на БЧК в София-област д-р Валентин Пеев, г-жа Екатерина Борисова – ръководител на програмата „Топъл обяд“ към Националния съвет на БЧК заедно с неговия PR, екип на Областния съвет на БЧК, представен от неговия директор г-н Росен Василев и г-жа Диана Андреева,  г-жа Десислава Василева – управител на нашия медиен партньор „Еспресо Нюз“ и нейната сътрудничка Мира Момчилова, а от страна на домакините присъстваха Кметът на община Драгоман г-н Андрей Иванов, зам.-кметът  г-жа Лидия Банкова, директорът на СУ „Христо Ботев“  г-н Стоян Стоянов,  учители и възпитатели. От името на основния ни спонсор по програмата „Кока-кола ХБК България” на учениците бяха раздадени  натурални сокове и минерална вода, а членове на БМЧК – Драгоман  се включиха с доброволен труд  в  подготовката на мероприятието, раздаваха подаръците и искрено се забавляваха с малките, подканвайки ги да изядат всичко сервирано, вкусно и топло приготвено от кетъринговата фирма ЕТ „Ивона – Юлия Димитрова“.

          С благодарствени писма, отправени от училищното ръководство към БЧК, „Кока-кола ХБК България” и община Драгоман, с много усмивки и видимо задоволство от страна на малките ученици, с положителен заряд и нова енергия за бъдещи благотворителни  и  доброволчески дела приключи официалното откриване на „Топлия обяд“ 2017-2018 г. 

продължава>
 
1 ноември в ДГ ''Радост'' - гр. Драгоман
Петък, 03 Ноември 2017 16:04

22904946 1622418967822416 6361308840967345586 o

Да се знае, да се помни, 
че България е жива,
за будителите скромни, 
българинът китка свива!

Един вълнуващ празник- концерт за народните будители, изнесен от децата от Подготвителна група. Гости бяха малчуганите от по- малките групи с техните учители, директорът г-жа Дорутева, и зам.кметът г-жа Емилия Милушева. Отдадени бяха почит и внимание към будните умове от миналото- Пайсий, Ботев и Левски, но и към днешните будители- учителите, които децата дариха с песни, стихове и поздравителни картички. Честит празник на всички, които "будят умовете" и бранят българският дух и съзнание!

 
Поредната похвална инициатива на семейство от Драгоман
Сряда, 01 Ноември 2017 16:18

1

Семейство Мария и Петър Георгиеви със собствени сили и средства и с помощта на приятели успяха да реставрират напълно и обновят паметника на духовните водачи на града от миналия век - свещениците баща и син - Григор Иванов и Младен Поп Григоров, намиращ се в църковния двор на гробищнита църква "Възнесение Господне" кв. Драгоман. Днес, с благословението на енорийския свещеник отец Асен и със светена вода бе извършено официалното преосвещаване на обновения паметник, а положените цветя символично изразиха преклонението и уважението към забележителните духовници в региона.

продължава>
 
Поредно отличие
Четвъртък, 26 Октомври 2017 15:42

gaberche

На 29.09.2017г. Детска певческа група  ,,Габерче”  към  НЧ ,,Христо Ботев-1925” с. Габер, взе участие във Фолклорен фестивал за надпяване, надсвирване и надиграване - „При шопите в Казичене“. Заслужено децата спечелиха първо място, а прекрасните им изпълнения впечатлиха силно уважаемото жури, публиката и всички участници.

          Поздравления мили деца!

 
Младо семейство зарадва децата на град Драгоман с благороден жест
Сряда, 25 Октомври 2017 17:38

1

Днес учениците в град Драгоман и град Сливница бяха приятно изненадани от младоженците -  семейство Огнянови.

За сватбения си ден, 22 октомври, те молят всички гости вместо букети, да подарят спортни артикули. Резултатът е: футболни топки, хилки за федербал, въжета за скачане. Благодарение на Ивайло Кючуков бяха дарени две футболни топки от ПФК Левски София, подписани от футболистите на представителния отбор. Подаръците бяха раздадени на децата в присъствието на г-н Стоян Стоянов – директор на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман и г-жа Росица Бинева – зам. директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Сливница.

 

продължава>
 
Покана
Четвъртък, 19 Октомври 2017 08:03

SKMBT 223 D171019090101

 
Втората нова детска площадка в гр. Драгоман вече е факт
Сряда, 18 Октомври 2017 14:47

1

Площадката  е обзаведена с  красиви, ергономични уреди за игра на деца и подходяща настилка.  Съоръженията  са предвидени за ползване от деца от 3 до 12 годишна възраст. Детската площадка е оборудвана с пейки за отдих,  указателна табела, кошчета за отпадъци и дървена ограда, която грее в цветовете на дъгата.  

Новата площадка е пример как Община Драгоман се фокусира в създаването на цели зони, които да предоставят възможност за отдих на децата и техните родители, както и по-възрастните хора от града, излезли на разходка с внуците си. 

продължава>
 
Отбелязване на 16 октомври
Вторник, 17 Октомври 2017 10:28

1
На 16 октомври община Драгоман се включи в отбелязването на Световния ден на храните с провеждането на акция по даряване на 70 питки, които бяха раздадени на потребителите на Социалния патронаж и по проект „Независим живот за гражданите на Драгоман“ (продължение в изпълнение на ПМС 137/2017г.). В инициативата се включиха БЧК и БМЧК, които предоставиха даренията на потребителите, живущи в град Драгоман. По време на акцията доброволците разказаха на всеки надарен за нуждата от противодействие срещу глада и неговото намаляване. От своя страна потребителите изказаха своята благодарност към предоставения им жест и подкрепиха каузата на общината и доброволците, като заявиха, че такъв вид инициативи трябва да имат път на развитие.

продължава>
 
16 октомври Световен ден на храните
Петък, 13 Октомври 2017 15:40

216 октомври е обявен за Световен ден на храните – ден за противодействие срещу глада. Всяка година на този ден хората по целия свят се събират, за една обща кауза: да допринесат намаляването броя на гладуващите по света. „Никой не е по-голям от хляба“ е стара българска поговорка показваща отношението на българина към хляба и неговото място и значение в живота и бита му. Не случайно на българската трапеза без хляб не се сяда, а всеки гостенин традиционно посрещаме с хляб и сол.  

Ето защо, поради значимостта и силата на хляба – 16 октомври ще бъде отбелязан в община Драгоман с предоставянето на  70 питки на потребителите на Социалния патронаж и на тези по проект „Независим живот за гражданите на Драгоман“ ( продължение в изпълнение на ПМС 137/2017г.). В инициативата за раздаването ще се включат БЧК и БМЧК, които ще се погрижат всеки на територията на град Драгоман и околните села да получи своето дарение.

 
Оценени усилия
Четвъртък, 12 Октомври 2017 15:44

1

Осем общини се поздравиха с приза "Екообщина". Това са Самоков, Бургас, Драгоман, Павликени, Златоград, Смядово, Габрово и София.

               Oбщина Драгоман беше избpана за победител в конкурса "Екообщина", оpганизиpан от Фpенското посолство в Бългаpия. Oбщина Драгоман е класирана първа в кaтегорията „Уcтойчиво yпpавление на водите - община c население под 10 000 жители“. Церемонията по връчването на статуетките се проведе във Френския институт в София, в пpиcъcтвието на миниcтъpа на околната среда и водите Нено Димов, зам.миниcтъpа на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова, както и кметовете на отличените общини.

Домакинът на церемонията, посланикът на Фpанция Ерик Льобедел вpъчи на господин Андрей Иванов пpиза, за да отличи ангажиpаноcтта на Oбщина Драгоман за  успешното и последователно подновяване на водопроводната инфраструктура, довела до подобряване на качеството на живот. Община Драгоман постигна успехи в тези сфера, въпреки трудностите с финансирането на проектите си.

               Припомняме, че в община Драгоман се направиха проучвания на водоизточници „Неделище“ и „Матарица“, изградиха се три нови сондажа в Неделище, въведе се автоматика във процеса на водоподаването, подмениха се тръбите по напорния водопровод от с.Неделище до с.Чорул, районира се водопроводната мрежа в град Драгоман с помощта на разпределителни кранове, подмениха се части от водопровода в града, изработени са проекти с избрани изпълнители за подмяна на водопровода до входа на града.

               Конкурсът „Екообщина“ е плод на cподелена от Фpанция и Бългopия амбиция: за действия пpи xоpизонтален подxод и в партньорство c цел общините да бъдат нocъpчени за изпълнението на обpазцови пpоекти в cфеpата на ycтойчивото pазвитие. Конкурсът извежда на пpеден план ангажиpаноcтта на бългаpcките общини, икономически двигател на cтpаната, в избpоените облаcти, които cъответстват на четирите категории: „Уcтойчиво управление на водите“, „Уcтойчиво управление на битовите отпадъци“, „Уcтойчива мобилноcт“ и „Енергийна ефективност на сградите“.

продължава>
 
Обява
Сряда, 11 Октомври 2017 15:01

SKMBT 223 D1710111557022

 
Участие на община Драгоман в Международен туристически форум във Варна
Вторник, 10 Октомври 2017 09:10

1

От 5 до 7 октомври в курортния комплекс „Св. Константин и Елена” край Варна се проведе форумът «Духовни и историко-патриотични маршрути в Русия и България» с участието на зам.-министъра на туризма Милко Теофилов. Събитието бе организирано от Министерството на туризма на България и Министерството на културата на Руската федерация като част от програмата на Дните на руската духовна култура в България.

По лична покана от Министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова участие с презентация на тема „Драгоман – Малката Света гора на Балканския полуостров“ взе и нашата община. Кметът Андрей Иванов направи вълнуващо встъпително слово, в което подчерта значимостта и духовната сила на региона, след което културно-историческото наследство и богатството от църкви, манастири и свети места бе представено от зам.-кмета на общината Лидия Банкова. В заключение бе подчертано, че наличието на толкова много духовни и свети обители, възстановявани и обновявани поетапно, дава реална предпоставка за развитието на активен поклоннически и религиозен туризъм, голям интерес към който  проявиха и българските, и руските представители във форума.

продължава>
 
Национална кампания за профилактика на оралните заболявания
Вторник, 03 Октомври 2017 15:08

2111110684
Стоматологични кабинети  „Джеми – Дент” с. Габер, с любезното съдействие и подкрепа на община Драгоман, обявяват - Ден на отворените врати.

На 07 октомври 2017г. в сградата на СУ „Христо Ботев” ( голямото училище ) ще се проведат БЕЗПЛАТНИ профилактични прегледи на деца от 0 до 18 години и БЕЗПЛАТНА силанизация на първите постоянни дъвкателни зъби на деца от 5 до 8 години. Процедурата по поставянето е безболезнена за вашето дете. Прегледите ще бъдат извършени от д-р Ангелова от 10:00 до 16:00 часа.

За здрави детски зъбки!

Заповядайте!

 
БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ХРАМ – ПАРАКЛИС „СВ. СВ. АП. ПЕТЪР И ПАВЕЛ“ ПЕТРОВСКИ КРЪСТ НА ЧЕПЪН ПЛАНИНА
Понеделник, 02 Октомври 2017 19:05

2

На 29.09.2017 г. в Спортна зала Драгоман се проведе благотворителен концерт за набиране на средства за храм – параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел“, Петровски кръст на Чепън планина. Мероприятието бе организирано от Община Драгоман и църковното настоятелство при храм „Св. Арх. Стефан“ с любезната съпричастност на НЧ „Мелдия – 2012“ и НЧ „Христо Ботев – 1925“.

Благотворителното мероприятие стартира с вълнуващо приветствено слово на кмета на общината г-н Андрей Иванов, в което той подчерта смисъла и значимостта на това дело като общо такова, като дело на всички жители на общината и на региона, изказа благодарност на всеки, включил се с дарение и труд при осъществяването на начинанието и пожела през следващата година храм-параклиса да бъде готов и осветен.

Концертът започна  с няколко инструментални изпълнения на група „Мелди“, след което активно и с много жар и вдъхновение се включиха малките деца от „Ритмика“, детска танцова школа „Калотинче“ с. Калотина, танцов ансамбъл „Ритмика“, децата от НЧ „Христо Ботев – 1925“ с. Габер, клуб по народни танци гр. Драгоман и клуб по народни танци гр. Сливница.  За радост на всички благотворително и напълно безвъзмездно участие в концерта взе и поп-фолк певеца Галин, който предизвика еуфория сред публиката. След изпълнението си той не пропусна да раздаде автографи и да се снима за спомен с почитателите си. Озвучаването на целия концерт в рамките на няколко часа бе организирано също напълно безплатно от DJ Злати Петров от гр. Сливница. Събитието приключи с връчването на благодарствени писма на всички участници, включили се в благотворителната кауза. Общо набраната сума от благотворителното мероприятие е 1612,20 лв., в това число от продажба на билети 1445 лв. и от дарителски кутии – 167,20 лв.

Благодарим на всички дарители, организатори и участници за отделеното време, положените творчески усилия и проявената топла съпричастност към общото дело – построяването на храм – параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел“,  Петровски кръст на Чепън планина!!!

продължава>
 
Нови треньори
Сряда, 20 Септември 2017 15:13
За нас е удоволствие да съобщим, че от 19 септември нашите малки футболисти в община Драгоман имат нови треньори. Това са Мариан Чавдаров Китанов и Роберто Райчев Соколов. Пожелаваме им успех, много купи и медали. Да научат децата да вярват в потенциала си и да се усъвършенстват постоянно.

IMG 99922

 
Съобщение
Сряда, 20 Септември 2017 15:10

Chorul

 
Обява
Сряда, 20 Септември 2017 15:08

Obqva1

 
Обява
Вторник, 19 Септември 2017 15:43

 

 
БАБА МАРТА В ДЕТСКАТА ЯСЛА
Четвъртък, 02 Март 2017 16:51

11

С много вълнение и искрени усмивки най-малките жители на гр. Драгоман посрещнаха Баба Марта. Най-хубавия пролетен празник!

Баба Марта и малката Мартичка поднесоха един вълнуващ спектакъл и подариха на своите най-малки възторжени зрители кичести български мартенички с бяло за дълголетие и червено за здраве, както и дарените от семейство Петя, Младен и Кристиян Димитрови от с. Круша, община Драгоман, ръчно изработени мартеници.

 Община Драгоман и екипът на ДЯ „Здравец” пожелават на малчуганите много весели игри, а на техните семейства да са здрави и щастливи!

продължава>
 
Да изчистим България заедно
Вторник, 19 Септември 2017 07:26

1

И малки, и големи взеха участие в доброволческата акция "Да изчистим България заедно”. Кампанията се проведе за седма поредна година, организирана от Министерството на околната среда и водите, bTV Media Group, неправителствени организации и други институции.
В съботния ден участие взеха 620 доброволеца, 4 фирми, 2 неправителствени организации. Бяха почистени две, новообразували се от началото на годината нерегламентирани, сметища в околностите на гр. Драгоман. Доброволците от община Драгоман, заедно с децата от Младежкия червен кръст и настанените в Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) деца участващи в акцията, почистиха главните улици в гр. Драгоман. Щабът отчете 12 800 kг. отпадъци, които бяха извозени поетапно на депото за битови отпадъци в с.Богьовци, община Костинброд.
Тази година кампанията се открои с масовото участие на деца и младежи – факт, който дава надежда за една бъдеща, по – чиста България.
продължава>
 
Празник в детска градина „Радост“, гр. Драгоман
Петък, 15 Септември 2017 16:54

IMG 97982

Началото на учебната 2017/2018 година бе празнично отбелязано в детска градина „Радост“, гр. Драгоман. Празникът премина с много песни, танци и игри, в които участваха децата от всички групи.

Събитието бе уважено от заместник – кмета на община Драгоман г-жа Емилия Милушева, която отправи своите пожелания към децата и откри новите детски съоръжения за игра, чието закупуване е резултат от спечеления от Детска градина „Радост“ проект, финансиран от националната кампания на Предприятието за управление на дейностите, по опазване на околната среда /ПУДООС/ -  „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2017г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам!“

Г-жа Дорутева, директор на детската градина, с гордост показа и новоремонтираните помещения, които се отличават с ярки слънчеви цветове и внасят много настроение в детските души.

От името на Ръководството на община Драгоман, най – големите възпитаници на детската градина, които днес започват своята предучилищна подготовка, получиха подарък – книжка, с която да затвърждават своите успехи по пътя на знанието.

продължава>
 
Празнично откриване на новата учебна 2017/2018 година в СУ „Христо Ботев” гр. Драгоман
Петък, 15 Септември 2017 16:51

IMG 30762

Днес,  15 септември,  в СУ „ Христо Ботев”  гр. Драгоман  тържествено бе открита  новата учебна година.  Гости на тържеството бяха кметът на община Драгоман г-н Андрей Иванов, общинска администрация и родители. Приветствени слова към първокласниците и всички ученици, учители и родители поднесоха директора на СУ „ Христо Ботев”  г-н Стоян Стоянов и г-н Андрей Иванов - кмет на община Драгоман. От името на родителите приветствие поднесе Ани Пейчева – майка на първокласник.

По традиция енорийския свещеник отец Асен Асенов отслужи празничен водосвет и благослови да бъде успешна, здрава и спорна новата учебна година, след което първокласниците бодро и тържествено преминаха през символичния цветен венец.  В тържествената зала на СУ „ Христо Ботев” всички първокласници получиха подарък от името на ръководството на община Драгоман с пожелания за ползотворна година.

Общинска администрация Драгоман пожелава спорна и успешна нова учебна година на всички ученици, учители и родители!  Много здраве, сили, късмет и успех!

продължава>
 
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!
Петък, 15 Септември 2017 07:58

image 3188

Уважаеми учители, родители, скъпи ученици!

Най- сърдечно Ви поздравявам с първия учебен ден – 15 септември и откриването на новата учебна 2017/2018 година в град Драгоман.

Скъпи първокласнико, днес е един специален ден и за теб. С трепет и любопитство влизаш в един непознат, но много интересен свят. За първи път ще се докоснеш до буквара и ще се запознаеш с много нови, бъдещи приятели. Аз споделям с радост вълненията ви - твоето и на родителите ти. Сигурен съм, че днешните плахи стъпки ще станат уверени крачки, а днешното начало ще бъде успешно бъдеще. Нека интересът към знанието никога да не спира.

На учителите пожелавам вдъхновение!

На децата здраве и постоянство,  а на техните родители сила и търпение!

На добър час!

Андрей Иванов

Кмет на община Драгоман

 
Съобщение
Сряда, 13 Септември 2017 08:54

Izchistim

Уважаеми жители на община Драгоман,
Призовавам, всички ние, да се включим в доброволческата акция "Да изчистим България заедно”. В България кампанията се провежда за седма поредна година и организаторите от Министерството на околната среда и водите, bTV Media Group, неправителствени организации и други институции, призовават всички ние, да станем част от най – масовото почистване
„Играем чисто. България е един отбор!” е мотото, зад което всички партньори на „Да изчистим България заедно" застават през 2017 г. Тази година инициативата ще има състезателен елемент, а денят на голямото почистване - 16 септември, бележи не финала, а началото на кампанията. Всеки може да бъде отбор – семейство, детска градина, училище, компания, или дори цяла административна област на България. Целта е да бъдат отбелязани най-много зелени точки на картата на кампанията! Всяко изчистено и маркирано място на 16 септември се брои за точка. Всяка добра практика, споделена на картата след това, също носи актив на състезателите.
Както в цяла България, така и в община Драгоман, на 16 септември 2017 г., /събота/, ще се проведе организирано, цялостно почистване. Нека се включим в почистването – пред домовете си, площите около тях, тревните площи, детски площадки и всички открити, силно замърсени площи в града и селата.
Общинска администрация ще се включи в инициативата с почистването на части от гр. Драгоман. Имащите желание доброволци да се включат в отбор с нас, очакваме на 16 септември /събота/, в 09:00ч., пред сградата на Общината, за да тръгнем заедно към площите, които предварително ще бъдат зададени.
За почистването има осигурени чували и ръкавици за хората от града. Обръщам се към всички, които ще се включат в почистването – бъдете внимателни с оглед опазване на здравето си!


Андрей Иванов
Кмет на община Драгоман

pimgpsh fullsize distr2

За контакти Иван Божилов - Младши експерт "Екология и транспорт", тел. 0879103459

 
Празникът на град Драгоман - пъстрота от младост, красота и талант.
Понеделник, 28 Август 2017 10:54

          Празникът на град Драгоман и тази година премина с пъстрота от младост, красота и талант. Тържеството традиционно се отбелязва в последната събота на месец август и се отличи с богата, наситена и разнородна програма.

           По идея на организаторите тържествата протекоха при по-различна от досегашните сценарии програма и стартираха с детска забава на Парти Агенция „Маска“ в ранния следобед. Близо 2 часа децата активно участваха в организираните от блестящите аниматори занимания и игри, а под умелото ръководство и напътствие на Цветомир Иванов - Цецо от „Семейни войни“ - сътвориха с невероятни рисунки и отпечатъци на ръчички пъстър и колоритен голям  банер като подарък на ръководството на община Драгоман. Официално той бе връчен на кмета на община Драгоман като приятна и много вълнуваща изненада и предизвика аплодисменти и овации от всички присъстващи.

             От 17.30 часа в енорийския храм „Св. Арх. Стефан" гр. Драгоман бе отслужен тържествен водосвет от Архимандрид Василий – Протосингел на Софийска Света митрополия, съпроводен от много свещеници и дякони, в присъствието на домакините отец Асен Асенов – енорийски свещеник  и  отец Макарий – игумен на Неделишки манастир  „Св. Атанасий Велики“. След което всички гости, организатори и  домакини се отправиха към специално подготвената и професионално украсена и осветена сцена, за да поднесат приветствените си  слова към жителите и гостите на община Драгоман.  Сред официалните гости на празника бяха: г-жа Николина Ангелкова – Министър на туризма, Мартин Тинчев – Народен представител от 44-то Народно събрание, г-н Владица Димитров – кмет на община Димитровград, Република Сърбия, г-н Боян Рандиелович – зам.–кмет на гр. Пирот, Република Сърбия, г-н Сретен Савов – член на градския съвет на гр. Пирот, Република Сърбия, Васко Стоилков – кмет на община Сливница, г-н Борислав Борисов – кмет на с. Петърч,  г-жа Надя Сотирова – зам.- кмет на гр. Годеч, представители на органите на МВР, пожарна и гранична полиция, на управление „Митници“ и „Горско стопанство“, общински съветници, кметове и кметски наместници, ръководители на местния бизнес, на културни и социални институции, сдружения, училища, детски заведения и др.

             Началото на празника с топло и вълнуващо слово даде кмета на общината ни Андрей Иванов, последвано от приветствие на председателя на ОбС Драгоман Методи Методиев, на г-жа Ангелкова, на г-н Владица Димитров и на Архимандрид Василий.

продължава>
 
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Петък, 25 Август 2017 15:21

 Скъпи съграждани,

за мен е чест да Ви поздравя с 48-та годишнина на нашия град. Пожелавам Ви здравето, късмета и любовта да Ви преследват неуморно!

Вярвайте в успеха, когато Ви е най-трудно и гледайте напред. Нека всеки ден да имате причина за усмивка, а усмивката на другите  да бъде Вашето вдъхновение!

Ще Ви пожелая и надежда за всеки утрешен ден!

Не на последно място ще Ви пожелая и вяра!

Вяра в по-доброто бъдеще на децата ни и на града ни!

С общи усилия можем да го постигнем!

 

Забавлявайте се и весело настроение!

 

Честит празник!

 

 

Андрей Иванов

           Кмет на Община Драгоман

 
ОБЩИ УСИЛИЯ - ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ
Сряда, 23 Август 2017 07:59

   На 08.08.2017г., кметският наместник Николай Николов и жители на с. Вишан и с. Долно ново село, сформираха бригада за частичното покриване на лошия път под училището в с. Вишан, който свързва двете села. С общи усилия и съдействието на община Драгоман, бяха постигнати невероятни резултати. Заедно можем повече!


 

 
Още статии...
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>