!

Банер

Е - правителство

Банер

Междусистемна газова връзка България-Сърбия

Банер

ОИЦ

Банер

Търсене

Избори

Банер

Преброяване 2021

Банер

!

Банер

FreeWiFi Zone

Банер

Калкулатор данък МПС

Банер

Посетители

В момента има 142 посетителя в сайта

IloveBulgaria

Банер

Времето

Мероприятия
Честит юбилей – 100 години Средно училище „Христо Ботев“ гр. Драгоман! Честит първи учебен ден!
Сряда, 15 Септември 2021 09:05

Днес, 15 септември 2021 г., в двора на нашето училище, се проведе празнична програма по случай Първият учебен ден под надслов – 100 години СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман. С пожелания за здрава и успешна учебна година към учители, ученици и родители, се обърнаха г-н Стоян Стоянов – Директор на СУ „Христо Ботев“ и г-н Андрей Иванов – Кмет на община Драгоман. Гости на тържеството бяха г-н Младен Бухегер – Председател на ОбС-Драгоман и г-жа Емилия Милушева – Зам.-кмет на общината.В празничната програма се включиха танцьорите от НЧ „Мелдия-2012”, децата от 3-ти клас, а малките първокласници се представиха прекрасно с рецитиране на стихотворения. Както всяка година, им бяха раздадени подаръци от името на г-н Иванов, за да продължават да изучават азбуката и нашата история. С много настроение, цветя и усмивки премина първият от тридневния празник на Столетника. Утрешния ден ще бъде посветен на спорта със състезания на площада в града от 15:00 часа. На 17 септември от 17:00 часа, ще се състои празничен концерт пред НЧ „Драгоман 1925” по повод 100-годишния юбилей на училището, а в сградата на гимназията, в тези три дни, всеки ще може да се наслади на фотоизложбата, посветена на 100-годишната му история. По традиция празничен водосвет отслужи отец Асен за здраве и благоденствие, след което г-н Стоянов удари първият училищен звънец и децата с много трепет и вълнение влязоха в класните стаи.

 

Ръководството на общината и Общинска администрация

пожелава на всички родители, учители и ученици

най-вече да бъдат здрави, успешни с много усмивки и търпение

да преминат по пътя на знанието!


Галерия

 
Съобщение
Сряда, 08 Септември 2021 15:56

1

На 06.09.2021г. на градски стадион Драгоман се проведе тристранен турнир по футбол между отборите на ФК „Драгоман“, „КОМ“ гр. Годеч и Божурище.

2

продължава>
 
52 години град Драгоман!
Четвъртък, 02 Септември 2021 11:44

a1

На 28 август 2021 г. град Драгоман отбеляза своя празник.

Честването започна с тържествена сесия на Общински съвет – Драгоман, на която бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Драгоман“ дългогодишният учител по математика Илия Евлогиев Илиев. Решението за удостояването му с този почетен приз бе единодушно гласувано от ОбС - Драгоман по предложение на Кмета на общината г-н Андрей Иванов и бе дадено за постигнати изключителни резултати в областта на образованието и духовната сфера, десетки години самоотвержен труд в полза на обучението на около 45 випуска в най – трудната учебна дисциплина – математика, десетки години, посветени на едно и също училище, на един колектив, на децата и поколенията от община Драгоман.

продължава>
 
Съобщение
Събота, 28 Август 2021 14:48

kartaPraz

 
Съобщение
Четвъртък, 19 Август 2021 15:33

DecaPraznik

 
Съобщение
Петък, 13 Август 2021 11:42

Пост 2   13.08.2021

 
Съобщение
Понеделник, 14 Юни 2021 10:33

IMG 7227

На 10.06.2021г. в Заседателната зала на община Драгоман бе проведено заседание на Мултидисциплинарния екип по социалните въпроси относно проблеми и бъдещо развитие на резидентната услуга Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания Драгоман. Участие взеха Йордан Новков – директор на Д „СП“ Сливница и представители на отдел „Закрила на детето“, представители на РУ на МВР Сливница , Стоян Стоянов – директор на СУ „Христо Ботев“, управителят на фирма „Соник Старт“ Иван Иванов и негови колеги, ръководители на услугата в Драгоман, както и представители на общинска администрация. След дългия период на карантина и прилагане на противоепидемични мерки, тази осъществена междуинституциална среща бе належаща и от важно значение, като направените констатации и приети решения ще съдействат за качествено ново ниво на развитие на социалната услуга за деца.

IMG 7229

продължава>
 
ПОДМЯНАТА НА ВОДОПРОВОДА НА УЛ. „ЗАХАРИ СТОЯНОВ“ В ГР. ДРАГОМАН ВЕЧЕ Е В ХОД
Вторник, 08 Юни 2021 15:31

 

IMG 7138

Строително-ремонтните дейности на територията на гр. Драгоман продължават с откриването на строителна площадка на още един важен проект за града, а именно: подмяна на водопровода на ул. „Захари Стоянов“ – част от Етап I на проект: „Реконструкция на съществуваща водоснабдителна система и доизграждане на нова в гр. Драгоман, община Драгоман – I етап“. Днес 08.06.2021г. г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман с кратка реч даде началото на ремонтните дейности на обекта. На откриването присъстваха г-н Младен Маринов – политик, г-жа Николина Ангелкова – политик, г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на община Драгоман, г-жа Лидия Банкова – зам. кмет на община Драгоман, представители на строителната фирма, ръководителят на „ВиК“ ЕООД за община Драгоман, както и служители от общинска администрация Драгоман.

IMG 7150

продължава>
 
ЧЕСТИТ 2-РИ ЮНИ – ДЕН НА ХРИСТО БОТЕВ И ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ!
Сряда, 02 Юни 2021 14:29

IMG 6562

На 2-юни отдаваме почит пред подвига на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. На тази дата празнува и нашето Средно училище, на което патрон е името на поета и революционер – Христо Ботев! В този празничен ден, в двора на училището, бе почетена паметта на Ботев и останалите герои, отдали живота си в името на Отечеството, с празнична програма, подготвена от учители и ученици.

IMG 7049

продължава>
 
На добър час, мили деца!
Вторник, 01 Юни 2021 09:54

head1

Детска градина „Радост“ гр. Драгоман изпрати още едни неуморни деца, които ще продължат своя път към знанието на есен в І клас.

На 31.05.2021 г. завършиха бъдещите първокласници. Малчуганите рецитираха стихчета и песнички, с които казаха „Довиждане детска градина...“.

Празникът им бе уважен и от г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-жа Емилия Милушева – Зам. – кмет на община Драгоман и г-жа Лидия Банкова – Зам. – кмет на община Драгоман, които им поднесоха подаръци и им пожелаха „На добър час!“.

Не спирайте да се стремите към постигане на целите си. Бъдете все по-любознателни и ученолюбиви, за да продължите все така смелия старт на живота си.


ГАЛЕРИЯ

 
Нова борова гора в местността „Реньос“
Сряда, 19 Май 2021 13:27

1

Добре позната българска поговорка казва, че всеки човек трябва да посади поне едно дърво. Вярвайки, че с малка крачка в правилната посока градим голямата промяна, днес 200 бр. черен бор бяха засадени в местността „Реньонс“. Дръвчетата са дарение от Териториално поделение „Държавно горско стопанство Сливница”, а за залесяването се погрижиха общинска администрация, кметски наместници и доброволци.

IMG 6778

продължава>
 
ПРОВЕДЕ СЕ ОБЩЕСТВЕНОТО ОБСЪЖДАНЕ НА ОБЩ УСТРОЙСТВЕН ПЛАНА НА ОБЩИНА ДРАГОМАН И ЕКОЛОГИЧНА ОЦЕНКА НА ПЛАНА
Понеделник, 17 Май 2021 15:20

IMG 6758

На 13.05.2021г. в заседателната зала в административната сграда на Община Драгоман се проведе обществено обсъждане на Предварителен проект на Общ устройствен план на община Драгоман и екологична оценка на плана, съгласно Чл. 127, ал. 1 от ЗУТ. На обсъждането присъстваха г-н Андрей Иванов – Кмет на община Драгоман, г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на община Драгоман, г-н Младен Бухегер – председател на ОбС на община Драгоман, арх. Светослав Спасов – проектант в екипа разработващ ОУПО, г-жа Даниела Хаджийска – еколог в екипа разработващ ЕО, арх. Детелина Тотева – Гл. архитект на община Драгоман, представители на ОбС Драгоман, кметове и кметски наместници по населени места, представители на РИОСВ – София област, както и служители на общинската администрация. Беше дадена възможност обсъждането да бъде проведено и онлайн, като в платформата се включиха граждани и заинтересовани лица, които имаха възможност да вземат участие в обсъждането и да зададат своите въпроси.

продължава>
 
Съобщение
Сряда, 24 Март 2021 15:59
unnamed
Тази година Harmonica се включват с подкрепа и на Детското състезание, за да се
получи най-сладкото състезание:
Мини Байк и Рън за Чепън с Harmonica.
Надпреварата за най-малките участници (и техните родители) ще бъде в две с
ъстезателни и  две забавни дисциплини, а именно:
Състезателни категории: Байк и Бягане
Забавни категории: Тротинетки и родители с детски колела
Възрастовите категории ще са, както следва:
–   Байк: 2-3; 4-5; 6-7; 8-9; 10-12 години
–   Бягане: 2-3; 4-5; 6-7; 8-9; 10-12 години
–   Тротинетки: 2-3; 4-5 години
Възможно е участието на едно дете в повече от една дисциплина в съответната
възрастова категория.
За всички деца са предвидени награди, медали и грамоти.
За да сме по-подготвени и по-бързи при регистрацията, и за да избегнем излишно струпване,
моля, запишете предварително Вашето дете от формата по-долу.
Разпечатайте и попълнете задължителните декларации и ги донесете на място в деня на събитието.
Може да ги свалите от тук: Декларация 1 и Декларация 2.
Онлайн регистрациите продължават до 15 Април включително, след което няма да са активни.
ВНИМАНИЕ! Регистрации на място ще са възможни само ако броя на записаните деца не надвишава 150.

Линк за регистрация -тук
 
Община Драгоман зарадва най-малките жители с подаръци
Вторник, 26 Януари 2021 16:31

1

По случай Коледните и Новогодишни празници община Драгоман по традиция зарадва най-малките жители на общината ни с подаръци, предоставени от Областния съвет на Българския червен кръст и им пожела здраве, щастие и безгрижно детство. Пакетите със здравословни храни бяха предвидени за отминалите празници, но поради пандемията и наложените ограничителни мерки от COVID 19, част от тях останаха нераздадени.

3

продължава>
 
Заповед № РД-15-834/19.11.2020 г. на кмета на община Драгоман във връзка с предстоящия зимен сезон
Петък, 20 Ноември 2020 12:21

Заповед № РД-15-834/19.11.2020 г. на кмета на община Драгоман във връзка с предстоящия зимен сезон

 
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Неделя, 01 Ноември 2020 09:00

1 ноември

 
Участие на кметове, кметски наместници и представители на Общинска администрация-Драгоман в обучение по проект "Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения и бедствия".
Сряда, 21 Октомври 2020 11:27

2

В периода 19.10.2020-20.10.2020 г. представители на местната власт в лицето на кметските наместници по населени места, служители на Общинска администрация-Драгоман и обществени възпитатели към Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица, взеха участие в обучение за реакция при наводнения и кризисни ситуации, което се проведе в обучителния център на ГДПБЗН-София.

4
продължава>
 
„БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН – 2020“ - АДРЕНАЛИН С КАУЗА
Понеделник, 19 Октомври 2020 16:48

cover

За поредна година община Драгоман бе домакин на традиционното състезание за планинско бягане и колоездене, което по своите мащаби вече е едно от най-масовите на Балканския полуостров. Организатори на проявата са Община Драгомани магазини Стената.

460 състезатели се включиха в тазгодишното – девето издание на състезанието за планинско бягане и колоездене – „Байк и Рън за Чепън“, което се провежда на територията на община Драгоман. 320 колоездачи се включиха в различни дистанции, като най-дългата е 44 км. 140 бегачи взеха участие в спортната надпревара, която тази година минава под мотото „Адреналин с кауза“. Каузата е събиране на средства за възстановяване на инфраструктурата на Драгоманското блато – единственото у нас с карстов произход и орнитологично важно място, което през месец януари тази година претърпя опустошителен пожар. Част от сумите, които участниците заплащат като такса за състезанието ще се използват за благородната кауза.

cover2

продължава>
 
Доброволческа акция
Понеделник, 05 Октомври 2020 16:44

На 04 октомври се проведе доброволческа акция за възстановяването на Драгоманското блато, което горя през януари тази година.

Тази акция се предприе, за да бъдат разчистени останките от мостчетата, които бяха обгорели. Над 20 доброволци се заеха с тази задача, свързана с опазването на природата. Разделиха се на две групи, като едната част се заеха с демонтирането на изгорелите греди, а другата част поеха почистването на района от боклуци.

1

продължава>
 
Съобщение
Вторник, 29 Септември 2020 10:30

DRAGOMANgodech

 
Съобщение
Петък, 25 Септември 2020 10:04

DRAGOMANSKRAVENA

 
ОБУЧЕНИЕ НА ДОБРОВОЛНО ФОРМИРОВАНИЕ ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ И КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ КЪМ ОБЩИНА ДРАГОМАН
Четвъртък, 24 Септември 2020 15:36

7

От 15.09.2020 г. в сградата на Общинска администрация-Драгоман започна първоначален основен курс за обучение на доброволците за защита при бедствия и кризисни ситуации към община Драгоман.

Обучението е организирано от РДПБЗН-София и се провежда от Благовест Найденов- инспектор РСПБЗН- Сливница, съгласно отвърдена от МВР учебна програма.

Чрез усвояване на учебната програма доброволците ще придобият основни знания и умения за изпълнение на дейности по защита на населението при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Обучението е структурирано в два модула- МОДУЛ 1 „ Обучение за придобиване на знания и умения за построяване на различни видове шлангови и смукателни линии, за използване на лични предпазни средства за защита и за спазване на основните изисквания за безопастни и здравословни условия на труд“ и МОДУЛ 2- „Обучение за придобиване на знания и умения за основните правила за гасене на пожари и извършване на спасителни и възстановителни работи.“

продължава>
 
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Вторник, 22 Септември 2020 08:00

22ри септември

 
Съобщение
Петък, 18 Септември 2020 11:31

Уважаеми съграждани,

Молим да използвате контейнерите за битови отпадъци по предназначение!

В тях изхвърляйте само и единствено битови отпадъци от домакинствата!

Останалите отпадъци се предават по следните начини:

Излезлите от употреба гуми се предават в пунктовете за продажба и смяна на автомобилни гуми.

1

    - Излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване се предава в Община Драгоман, след което на специализирана фирма за тяхното оползотворяване.

       2 

-  Излезлите от употреба батерии се изхвърлят в определените за тази цел съдове в административните сгради и големите търговски обекти.

       3

продължава>
 
Съобщение
Петък, 18 Септември 2020 10:00

ddddd

Във връзка с организирането и провеждането на 9-тото поредно издание на традиционното състезание по планинско колоездене и бягане „Байк и Рън за Чепън“, което ще се проведе на 17.10.2020г., Община Драгоман съвместно със магазини „Стената“ набира доброволци, които да се включат активно в подготовката и организацията на събитието.

          Ако имате желание да помогнете и да бъдете част от емоцията на това уникално спортно състезание, заповядайте при нас и станете част от екипа на „Байк и Рън за Чепън“.

 Научи повече за каузата тук: https://chepan.stenata.com/info/
 Регистрирай се като доброволец на  БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН – Адреналин с КАУЗА | 17 октомври 2020тук: https://bit.ly/2ZZfSsD  или на телефон 0879103400- Десислава Димитрова

Заедно можем повече! Нека го докажем! 

Ще разчитаме на твоята помощ за:


Маркиране на части от трасетата на 16.10.2020 (петък);
Съдействие на подкрепителните пунктове на 17.10.2020 (събота);
Ориентиране на бегачите и колоездачите по време на състезанието на 17.10.2020 (събота);
Почистване на района след състезанието на 18.10.2020 (неделя);
Можеш да се включиш както в трите дни, така и в един по твой избор.

Защо да участвам? 


 Ще помогнеш за популяризирането на едно райско кътче от българската природа;
 Ще съдействаш за възстановяването на инфраструктурата на изпепеленото Драгоманско блато;
 Ще научиш как се случва организацията на подобно планинско състезание;
 Ще се запознаеш с много интересни хора и ще се заредиш с положителни емоции;
 Ще подишаш чист въздух и ще се насладиш на прекрасната природа на Чепън планина и Драгоманското блато.

продължава>
 
Съобщение
Петък, 18 Септември 2020 09:02
bike9

Уважаеми съграждани и фенове на планинското колоездене,
 
С радост споделяме с Вас, че подготовката на 9-то поредно издание на „БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН – Адреналин с КАУЗА е вече в разгара си!
 
За да ви подготвим за победа преди старта на състезанието, магазини „Стената“ съвместно с община Драгоман организират няколко предварителни събития.
 
Споделяме с Вас част от съпътстващата програмата за тазгодишното състезание, което ще се проведе на 17.10.2020 г.
 
26.09.2020 г.- „С Байк на Чепън - опознавателно преминаване с велосипед"
 
            Събитието е БЕЗПЛАТНО и целта му е опознавателно преминаване с велосипед по 21-километровото трасе на Байк и Рън за Чепън. 
            Създадохме това събитие за всички онези, които са любопитни какъв маршрут сме подготвили и каква планина е Чепън. Добре дошли са също и тези, които искат да се подготвят за старта на състезанието на 17 октомври или просто искат да се насладят на уникалната природа на Драгоман.
            Вярваме, че във всички случаи ще останете очаровани, защото мястото действително си заслужава да бъде посетено. Маршрутът е живописен и красив, с отделни технични участъци и с разкошни гледки от билото.
продължава>
 
15-ти септември в СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман!
Вторник, 15 Септември 2020 15:22

1

В двора на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман се проведе кратка тържествена програма за I-ви, V-ти и VIII-ми класове и така беше открита новата учебна 2020-2021 година. С кратки пожелания към учители, ученици и родители се обърнаха г-н Стоян Стоянов – Директор на СУ „Христо Ботев“ и г-н Андрей Иванов – Кмет на община Драгоман. Гости на тържеството бяха и г-н Младен Бухегер – Председател на ОбС-Драгоман, както и г-жа Емилия Милушева – Зам.-кмет на общината. На първокласниците бяха раздадени подаръци от името на г-н Иванов, а празничен водосвет отслужи отец Асен, след което удари първият училищен звънец и децата с много трепет и вълнение влязоха в класните стаи.

3

продължава>
 
Съобщение
Понеделник, 14 Септември 2020 11:53
На 12.09.2020 година се проведе приятелски футболен турнир, в който участваха отборите на: сборен отбор на ФК „Драгоман“, „ЮГО 55“ Белград и „София Рейнджърс“. За „София Рейнджърс“ на врата игра италианецът Лео Бианки.
Резултатите от трите мача бяха, както следва:

ФК „Драгоман“ - „София Рейнджърс“ 5:3
„София Рейнджърс“ - „ЮГО 55“ Белград 3:1
ФК „Драгоман“ - „ЮГО 55“ Белград 4:0

Победител в турнира стана отбора на ФК „Драгоман“.
Празника протече в много добра приятелска атмосфера и показа, че приятелството е по-важно от резултата.

Снимки от турнира - тук.

           

 
РОДИТЕЛИ НА УЧЕНИЦИ В СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ ЗАЕДНО СЪС СЛУЖИТЕЛИ ОТ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ УЧАСТВАТ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ „СПОРТ, ИГРА И ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА ВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА“
Четвъртък, 10 Септември 2020 15:14

СУ „Христо Ботев“ – Драгоман спечели проект „Спорт, игра и чиста околна среда вървят ръка за ръка“ на стойност 4999,00 лева по Национална кампания „Чиста околна среда – 2020г.“, на тема: „Обичам природата – и аз участвам“.

Родители и служители на общинска администрация активно се включиха в облагородяването и обособяването на място за отдих в двора на СУ „Христо Ботев“ - филиал, разположено в УПИ VIII, кв.8, гр. Драгоман. По проекта е предвидено да се обнови част от двора, който да се превърне в прекрасно място за отдих и спортуване на открито. С помощта на две мини футболни врати, които ще се поставят на оформения терен, ще се обособи място, подходящо за практикуване на футбол, а с монтирането на две съоръжения, ще се положи началото на площадка за фитнес на открито. Част от проекта е засаждането на зелена ограда от туи, която освен, че ще облагороди пространството и ще възпрепятства навлизането на прах от намиращата се в съседство улица.

2

продължава>
 
Съобщение
Вторник, 08 Септември 2020 16:24

dragomanMach

 
Поздравителен адрес
Неделя, 06 Септември 2020 12:12

 
Още статии...
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>